Ig A (felnőtt)

Adatlap - Ig A (felnőtt)

vérvizsgálat

Mikor végzik?
Az immunglobulinok (Ig) az immunrendszer által termelt fehérjemolekulák, melyek ellenanyagként funkcionálnak, fontos szerepet játszanak az idegen anyagokkal és kórokozókkal szembeni védekezésben, felismerik a vírusok, baktériumok, a mérgek és az idegen szövetek által a szervezetbe juttatott antigéneket. Az immunoglobulinok öt osztályának egyike, az egyik leggyakoribb immunoglobulin féleség. Megtalálható a szervezet váladékaiban, a gyomor-bélrendszer nyálkahártyájában, a légzőszervekben, a nyálban és a könnyben is.

Előkészületek
Nem szükséges speciális előkészület a páciens részéről. Alkalmanként a - a vénás vér mellett - a gerincvelői folyadékból határozzák meg az immunglobulinok szintjét, ahol nagyon kis koncentrációban vannak jelen.

Ig A (felnőtt) normálérték:
0,9 - 4,1 g/l

Az én laboreredményem:

Alacsonyabb
Normál
Magasabb
Kérjük, válassza ki, hogy a laborlelete alapján az Ön Ig A (felnőtt) szintje alacsonyabb vagy magasabb-e a normálértéknél.

Ha magasabb...

Ha alacsonyabb...

Az immunglobulinok alacsony szintje általában veleszületett rendellenességek, valamint primer és secunder immundeficienciák esetén fordul elő. Klinikai jelentősége leginkább az emelkedett értékeknek van.

Orvos válaszol

Dr. Szabó Zsuzsanna

Kérdezzen a leletével kapcsolatosan!

Kérdést teszek fel