Globulin (alfa 1)

Adatlap - Globulin (alfa 1)

vérvizsgálat

Mikor végzik?
A globulinokat elektroforézissal választják külön, ezért több típusú fehérje alkot egy-egy csoportot. Az alfa 1 csoportba tartozik az alfa-1-antitripszin (inaktiválja a tripszint, egyéb proteolitikus enzimeket, csökkenti a gyulladásból származó károsodást), a orosomucoid (immunválasz módosítás, a savas gyógyszerek (pl. lidocain) kötése) és a HDL (a koleszterinnek a fordított irányba történő szállítása ("jó koleszterin"). Egyik vagy másik növekedése/csökkenése az egész csoport (alfa, béta, gamma) emelkedését/csökkenését okozhatja.

Előkészületek
A vizsgálatot fehérje elektroforézis (ELFO) módszerrel végzik, amely a vérben vagy a vizeletben (random vagy 24 órás gyűjtött) található fehérjék különböző típusainak elkülönítésére szolgál. Nem szükséges speciális előkészület a páciens részéről. Bizonyos gyógyszereket (aspirin, szteroidok, orális fogamzásgátlók, stb.) érdemes kerülni a vizsgálat előtt, erről érdeklődjön orvosánál.

Globulin (alfa 1) normálérték:
1 - 2 g/l v. 1 - 4 %

Az én laboreredményem:

Alacsonyabb
Normál
Magasabb
Kérjük, válassza ki, hogy a laborlelete alapján az Ön Globulin (alfa 1) szintje alacsonyabb vagy magasabb-e a normálértéknél.

Orvos válaszol

Dr. Szabó Zsuzsanna

Kérdezzen a leletével kapcsolatosan!

Kérdést teszek fel