Albumin

Adatlap - Albumin (vér)

vérvizsgálat

Mikor végzik?
Az albumin a májban képződik, és nagyon érzékeny a májkárosodásra. A máj- és a vesebetegségek szűrésére, valamint táplálkozási állapot becslésére használják. Az albumin fontos transzportfehérje: számos hormon, gyógyszer, szabad zsírsav, konjugálatlan bilirubin és különböző ionok számára.

Előkészületek
Mivel a referenciaérték számos tényezőtől függ (pl. a páciens kora, neme, a populáció, amelyből a mintavétel történt, a teszt módszere), az eredmények számértékei laboratóriumonként mást és mást jelenthetnek. Ezért ehhez a teszthez nem lehet általánosan érvényes referenciatartományt rendelni.

Albumin (vér) normálérték:
35 - 52 g/l

Az én laboreredményem:

Alacsonyabb
Normál
Magasabb
Kérjük, válassza ki, hogy a laborlelete alapján az Ön Albumin (vér) szintje alacsonyabb vagy magasabb-e a normálértéknél.

Ha magasabb...

Az albumin emelkedik, amikor valaki dehidratált (kiszáradt). Bizonyos szerek (anabolikus szteroidok, androgének, növekedési hormon és inzulin) emelik az albuminszintet a vérben.

Ha alacsonyabb...

Az albumin koncentrációja esik májkárosodás, vesebetegség esetén (nephrosis-szindróma), amikor egy egyénnek felszívódási zavara van, vagy ha valakinek a szervezetében gyulladásos folyamat van, illetve sokkos állapotba kerül.

Orvos válaszol

Dr. Szabó Zsuzsanna

Kérdezzen a leletével kapcsolatosan!

Kérdést teszek fel