Cikkek

A gyógyító pedikűr

WEBBetege - Gálné Kecskés Valéria, gyógyító pedikűrös
2021-01-26 22:03

Lábunk a naponta megtett hozzávetőleg nyolcezer lépésünk összes terhét viseli testsúlyunk nyomása alatt. Csontok, izmok, inak, idegek és vérerek mesteri egysége biztosítja teherbírását.

Hormonális betegségek is okozhatnak alacsony vérnyomást

Budai Endokrinközpont - Prof. Dr. Balázs Csaba, endokrinológus
2021-01-26 20:35

A legtöbben csak legyintenek, ha a közelükben valaki a túl alacsony vérnyomásáról panaszkodik. Tény, hogy így lényegesen kisebb például a stroke kockázata, azonban a kellemetlenségek - szédülés, álmosság - mellett az alacsony vérnyomás is komoly betegségekkel járhat.

A felfázás hideg időben is elkerülhető

WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
2021-01-26 18:35

A hideg hónapokban a leggyakoribb panaszok egyike a felfázásból adódó gyakori vizelési inger, alhasi fájdalommal. Főleg a nőknél gyakori probléma, de a férfiakat sem kíméli, ha nem figyelnek oda egészségük megóvására.

A székrekedés veszélyei és kezelése

WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, klinikai farmakológus
2021-01-26 17:03

Az, hogy mi számít székrekedésnek a gyakoriság tekintetében, egyénenként változó. Ennek az oka, hogy a normális székletürítés gyakorisága napi három és heti három között mozog. Az, ami az Ön számára optimális, lehet, hogy másnak nem az.

Áttétes mellrák - Hogyan alakul ki? Hogyan kezelhető?

WEBBeteg - Brjeska Dóra, újságíró
2021-01-26 16:03

Hazánkban a mellrákos esetek nagyjából 10 százaléka már késői stádiumban, áttétekkel kerül felfedezésre. Hogyan alakulnak ki az áttétek? Mi a különbség a korai stádiumú és az áttétes mellrák között? Ezeknek jártunk utána.

Amit a COVID-19 elleni oltásokról tudni lehet

WEBBeteg.hu - Dr. Mélypatakiné Dr. Áfra Júlia szakgyógyszerész
2021-01-26 14:33

A COVID-19 elleni oltásokról rengeteg információt lehet olvasni, azonban sokszor nehéz kiszűrni a valós adatokat, követni a fejlesztések meglepően gyors ütemét, vagy eldönteni, minek higgyünk. Összefoglaló a vakcinákkal kapcsolatos legfontosabb aktuális tudnivalókról.

A COVID-19 elleni oltással állhat vissza korábbi életünk

WEBBeteg - Balogh Mária, újságíró
2021-01-26 13:03

Magyarországra január 20-án érkezett meg az újabb Pfizer-vakcina-szállítmány, amely mintegy 36 ezer ember első, illetve második körben zajló oltására elegendő. A következő adagot feltehetően csak február végén várhatjuk hazánkba. Így tovább tart az egyre feszültebb helyzet, mivel az Európai Unióból lelassult az oltóanyagok érkezése hazánkba is, és szerte Európába.

Oltás felnőttkorban? Most lenne igazán fontos! – A PTE szakembere a COVID19 oltásokról

Pécsi Tudományegyetem
2021-01-26 11:29

A védőoltások a modern orvostudomány legnagyobb vívmányai, amelyek gyermekkorunktól végigkísérik az életünket. Az oltást felnőttkorban általában egzotikus utazás előtt vagy az influenza megelőzésére kapunk, most, a pandémia idején kiemelt fontosságú lenne, hogy sikerüljön megállítani a járványt. Ebben a témakörben készített interjút az Univ TV Dr. Nyúl Zoltánnal, a PTE KK Gyermekgyógyászati Klinika infektológusával.

A köszvény és tünetei

WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus
2021-01-26 11:03

A köszvény az ízületi gyulladás rohamokban jelentkező formája. Ha arra ébred, hogy nagylábujja, bokája, térde vagy más ízülete forró, duzzadt és érzékeny, ezek nagy valószínűséggel köszvény tünetei.