• Cikkek

    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos
    2018-11-27 16:17
    Megfázás
    A nátha közönséges esetben néhány nap alatt kezelés nélkül is megszűnik, ám hajlamosító tényezők esetén súlyosabb szövődmények léphetnek fel. Ezért gyermekek, idősek és valamilyen alapbetegségben szenvedők esetében azonnal orvoshoz kell fordulni! Az egyébként egészséges felnőttek esetében pedig akkor kell orvoshoz fordulni, ha néhány napon belül nem szűnnek a tünetek.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dr. Siró Péter, neurológus
    2018-12-11 04:11
    Mit tudok tenni, ha sclerosis multiplexet diagnosztizáltak nálam? Meg lehet állítani ezt a folyamatot? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
    Betegségek megértése
    Budapesti Fül-Orr-Gége Központ - Dr. Augusztinovicz Mónika, fül-orr-gégész
    2018-12-10 20:37
    Az orrmelléküregek szerves részei a felső légutaknak, ennélfogva a felső légúti gyulladásokat - nátha, garatgyulladás, torokgyulladás, mandulagyulladás - igen gyakran kíséri az orrmelléküregek érintettsége is. Miről ismerjük fel, és hogyan kezeljük az orrmelléküreg-gyulladás tüneteit?
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dervalics Dóra, pszichológus
    2018-12-10 18:36
    A lisztérzékenység (cöliákia) a leggyakrabban előforduló felszívódási zavar. Kezelése szigorú és élethosszig tartó diéta, mely anyagilag és érzelmileg is jelentősen megterheli a beteget és családját.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Szamosi Szilvia, reumatológus szakorvos
    2018-12-10 17:16
    Azt a típusú ízületi gyulladást, amelyet az ízületbe kerülő kórokozók okoznak, fertőzéses eredetű ízületi gyulladásnak (infekt arthritis) nevezzük. Több típusú baktérium okozhatja, amelyek az ízületbe a vérárammal vagy direkt módon (pl. ízületi műtét, ízületbe adott injekció vagy ízületközeli sérülés útján) kerülhetnek be.
    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Borsi-Lieber Katalin
    2018-12-10 16:06
    A limfociták (lymphocyták) a fehérvérsejtek egyik nagy csoportját képezik, 20-40 százalékát alkotják. Ezek a nyirokszervekben képződő sejtes elemek a véráramban és a nyirokrendszerben keringenek, miközben a szervezetet folyamatos ellenőrzés alatt tartják.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Fáklya Mónika, gyermekgyógyász, endokrinológus
    2018-12-10 14:36
    A gyermekközösségekben gyakrabban találkozhatunk egy kellemetlen élősködő által okozott problémával, a fejtetvességgel. A betegség előfordulhat már a bölcsődében, de az óvodákban és iskolákban is egyre gyakoribb.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus
    2018-12-10 13:05
    Az afta fájdalmas, gyulladási reakcióval körülölelt, nyálkahártyát érintő hámhiány a szájüregben. Mérete néhány millimétertől akár 2 centiméterig terjedhet, emellett a fájdalmas, legtöbbször felületes fekélyt úgynevezett fibrines lepedék fedi.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Szamosi Szilvia, reumatológus szakorvos
    2018-12-10 11:16
    A nyaki fájdalom gyakori panasz, melynek hátterében számos ok húzódhat meg. A nyak a gerinc legmozgékonyabb szakasza, de emellett biztosítja a fej tartását, és a nyaki csigolyák nyúlványai által alkotott csontos csatorna védi a gerincvelőt és a nagy nyaki ereket.
    Betegségek megértése
    Debreceni Egyetem
    2018-12-10 10:40
    Különleges ájurvéda terápiákat mutatott be egy indiai sebész a Debreceni Egyetem Sebészeti Klinikáján. Az eljárások a Crohn- és cukorbetegek sebeinek gyorsabb gyógyulását segíthetik.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Kazimir Ágnes, pszichológus
    2018-12-10 09:33
    A kapcsolatfüggőség divatos kifejezés, manapság gyakran használatos. Amikor valaki minden cselekedetét a másik véleményétől és beleegyezésétől teszi függővé, miközben ez nem kölcsönös, és ebben a szituációban nem boldog egyik fél sem, erős a gyanú a kapcsolatfüggőségre.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!