• Cikkek

    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Osikóczki Orsolya, Dr. Soltész Annamária
    2018-10-17 05:21
    Méhvérzés
    A menstruációs zavarok, rendellenességek hátterében többnyire hormonális rendellenesség áll, bár anatómiai eltérés is lehet a vérzészavar oka. Felléphet vérzés a normális időben jelentkező menzesz elmúlta utáni napokban, vagy éppen a menstruáció jelentkezése előtti héten is.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Gál Mónika, bőrgyógyász szakorvos
    2018-10-17 20:50
    A pikkelysömör, vagyis a psoriasis kezelésénél a cél a pikkelyek leválasztása, a gyulladásos folyamat csökkentése, a hámsejtek érési folyamatának helyreállítása a pikkelysömörös területeken.
    Egészségmegőrzés
    Oxygen Medical - Dr. Tóth Eszter, szemész, kontaktológus
    2018-10-17 18:31
    Egy felmérés szerint, bár a kontaktlencsét viselők úgy vélik, megfelelően kezelik a lencséjüket, csupán töredékük jár el valóban gondosan. Dr. Tóth Eszter, szemész, kontaktológus az alaposságra és a veszélyekre is felhívta a figyelmet.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Kerekes Éva neurológus és gyermekneurológus
    2018-10-17 17:25
    A kézremegés a kéz ismételt, ritmikus, azonos szaporaságú mozgása, amelyre a kiváltó októl függően különböző hullámnagyság jellemző. A kézremegés változó ideig tarthat, és jellegzetessége, hogy alvás közben szünetel. Mi minden válthatja ki a panaszt?
    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Nagy László, infektológus
    2018-10-17 14:55
    Az orrvérzés a felső légutak spontán vérzései közül a leggyakoribb. Az orr nyálkahártyájának sajátos felépítése, erekben gazdag ellátottsága elősegíti az orrvérzést, illetve annak ismétlődését.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Dinya Zoltán, pszichiáter főorvos
    2018-10-17 13:25
    A bipoláris zavart a köznyelv mániás depressziónak nevezi, és rengeteg tévhit, félreértés kapcsolódik hozzá. Egyesek bűnözőkkel azonosítják a betegséget, mások az őrület szinonimájának tartják, ám ezek általános tévhitek.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Tóth András, újságíró
    2018-10-17 13:01
    A speciális diétás igényű (cukorbeteg, táplálékallergiás, ételérzékeny) gyermekek étrendje is fedezzen minden, a fejlődésükhöz és növekedésükhöz szükséges tápanyagot, akkor is, ha ez többletmunkát jelent a közétkeztetésben dolgozók számára - hangsúlyozza az általunk megkérdezett gyermekdietetikus.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus
    2018-10-17 11:25
    Cikkünkben röviden összefoglaljuk a legfontosabb tudnivalókat a hasnyálmirigy felépítéséről és működéséről, valamint a szervet érintő leggyakoribb megbetegedésekről is olvashat.
    Betegségek megértése
    MTI
    2018-10-17 10:17
    Az Élet Mentő Pont célja, hogy a kezdeményezéshez csatlakozó cégek, vendéglátóhelyek teremtsék meg az azonnali életmentés feltételeit arra az esetre, ha valaki éppen ott kerül életveszélybe, például hirtelen szívmegállás miatt újraélesztésre szorul - közölte a mentőszolgálat kommunikációs és pr vezetője.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Sándor Judit, erőnléti edző
    2018-10-17 09:01
    A helyes testtartás fontosságáról rengeteget hallhatunk, mégis egyre több embernél figyelhetőek meg azok a tartáshibák, amelyek célzott mozgásterápiával elkerülhetőek lennének. Melyek ezek? Hogyan ismerjük fel és milyen mozgásformát válasszunk, ha keresztezett szindrómával van dolgunk?
    Betegségek megértése
    Roche
    2018-10-17 07:15
    A diabétesz-terápia sikerét hosszabb távon a szövődmények elmaradása jelzi, rövid távú eredményeiről pedig a vércukormérések adhatnak információt. Mivel a vér glükózkoncentrációja eleve ingadozik egy napi ritmus szerint, és ezenfelül azt még befolyásolja az ember aktuális tevékenysége, lelkiállapota, a megelőzően fogyasztott étele, itala is, egy-egy mérés önmagában keveset mond. (x)
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!