Ig E (felnőtt)

Adatlap - Ig E (felnőtt)

vérvizsgálat

Mikor végzik?
Az immunglobulinok az immunrendszer által termelt fehérjemolekulák, melyek ellenanyagként funkcionálnak, fontos szerepet játszanak az idegen anyagokkal és kórokozókkal szembeni védekezésben, felismerik a vírusok, baktériumok, a mérgek és az idegen szövetek által a szervezetbe juttatott antigéneket. Az IgE az immunglobulinok öt osztályának egyike. Koncentrációja a vérben normál körülmények között igen alacsony. Leginkább az allergiás reakciókban/betegségekben, primer immundeficienciákban valamint a parazita fertőzésekben játszik szerepet. Az allergia tesztek során gyakran mérik szintjét.

Előkészületek
Nem szükséges speciális előkészület a páciens részéről. Alkalmanként a - a vénás vér mellett - a gerincvelői folyadékból határozzák meg az immunglobulinok szintjét, ahol nagyon kis koncentrációban vannak jelen.

Ig E (felnőtt) normálérték:
< 100 kE/l

Az én laboreredményem:

Alacsonyabb
Normál
Magasabb
Kérjük, válassza ki, hogy a laborlelete alapján az Ön Ig E (felnőtt) szintje alacsonyabb vagy magasabb-e a normálértéknél.

Ha magasabb...

Az IgE magas szintje leginkább allergiás betegségekkel van összefiggüsben. Elsődleges immunhiányos állapotokban, malignitásokban, fertőző és gyulladások esetén megemelkedhet.

Ha alacsonyabb...

Az immunglobulinok alacsony szintje általában veleszületett rendellenességek, valamint primer és secunder immundeficienciák esetén fordul elő. Klinikai jelentősége leginkább az emelkedett értékeknek van.

Orvos válaszol

Dr. Szabó Zsuzsanna

Kérdezzen a leletével kapcsolatosan!

Kérdést teszek fel