Globulin (béta)

Adatlap - Globulin (béta)

vérvizsgálat

Mikor végzik?
A globulinokat elektroforézissal választják külön, ezért több típusú fehérje alkot egy-egy csoportot. A béta csoportba tartozik a transzferrin (vas szállítása, és sejtekbe történő bejuttatása), az LDL (koleszterin eljuttatása a szövetekhez), komplement komponens 3 (segít szabályozni az idegen anyagokra adott gyulladásos választ), IgA (szekréciós immunglobulin) és a fibrinogén (koagulációs faktor). Egyik vagy másik növekedése/csökkenése az egész csoport (alfa, béta, gamma) emelkedését/csökkenését okozhatja.

Előkészületek
A vizsgálatot fehérje elektroforézis (ELFO) módszerrel végzik, amely a vérben vagy a vizeletben (random vagy 24 órás gyűjtött) található fehérjék különböző típusainak elkülönítésére szolgál. Nem szükséges speciális előkészület a páciens részéről. Bizonyos gyógyszereket (aspirin, szteroidok, orális fogamzásgátlók, stb.) érdemes kerülni a vizsgálat előtt, erről érdeklődjön orvosánál.

Globulin (béta) normálérték:
6 - 9 g/l v. 7 - 13 %

Az én laboreredményem:

Alacsonyabb
Normál
Magasabb
Kérjük, válassza ki, hogy a laborlelete alapján az Ön Globulin (béta) szintje alacsonyabb vagy magasabb-e a normálértéknél.

Orvos válaszol

Dr. Szabó Zsuzsanna

Kérdezzen a leletével kapcsolatosan!

Kérdést teszek fel