Ig G1

Adatlap - Ig G1

vérvizsgálat

Mikor végzik?
Az immunglobulinok az immunrendszer által termelt fehérjemolekulák, melyek ellenanyagként funkcionálnak, fontos szerepet játszanak az idegen anyagokkal és kórokozókkal szembeni védekezésben, felismerik a vírusok, baktériumok, a mérgek és az idegen szövetek által a szervezetbe juttatott antigéneket. Az IgG az immunoglobulinok öt osztályának az egyike, 4 alosztálya van (IgG1, IgG2, IgG3 és IgG4), melyeknek funkciói eltérőek. A termelődő IgG alosztály típusa a kórokozó antigénjétől, a behatolás helyétől és az antigén expozíció tartamától is függ. Fontos, hogy IgG alosztály hiány normális IgG szint mellett is előfordul!

Előkészületek
Nem szükséges speciális előkészület a páciens részéről. Alkalmanként a - a vénás vér mellett - a gerincvelői folyadékból határozzák meg az immunglobulinok szintjét, ahol nagyon kis koncentrációban vannak jelen.

Ig G1 normálérték:
5,15 - 9,2 g/l

Az én laboreredményem:

Alacsonyabb
Normál
Magasabb
Kérjük, válassza ki, hogy a laborlelete alapján az Ön Ig G1 szintje alacsonyabb vagy magasabb-e a normálértéknél.

Ha magasabb...

Emelkedett IgG szinttel járhat a monoklonális gammopathia, különböző eredetű fertőzések, krónikus gyulladásos folyamatok, valamint az autoimmun betegségek.

Ha alacsonyabb...

Az immunglobulinok alacsony szintje általában veleszületett immunhiányos rendellenességek, immunszupresszív terápia során, valamint nephrosis szindróma esetén fordul elő. Klinikai jelentősége leginkább az emelkedett értékeknek van.

Orvos válaszol

Dr. Szabó Zsuzsanna

Kérdezzen a leletével kapcsolatosan!

Kérdést teszek fel