Visszérbetegség

Visszérbetegség aloldal

A mélyvénás trombózis tünetei és okai

A mélyvénás trombózis veszélyes, sokszor halálos szövődményekkel járhat. Ha a vénában kialakult trombus egy része leszakad és az embólus a tüdőbe jutva elzár egy verőeret, halálos kimenetelű tüdőembólia alakulhat ki.

Friss cikkek

Visszér és női hormonok

WEBBeteg - Dr. Bodnár Edina, bőrgyógyász

A visszeresség megjelenését a női nemi hormonok jelentősen befolyásolják, ezért nők esetében sokkal gyakoribb a visszeresség. A női nemi hormonoknak hatása van a visszérrendszerre, ezért érthető, hogy miért csak pubertás után jelennek meg a nőkben a felületes hajszálerek, a pókvénák, illetve a tágult visszerek.

A lábszárfekély tünetei

WEBBeteg - Dr. Lesznyák Judit

Lábszárfekélyről akkor beszélünk, amikor az alsó végtagot borító bőrfelszín folytonossága megszakad s a keletkezett hámhiány legalább hat héten keresztül fennáll. A fekély nagysága és mélysége igen széles határok közt változhat, lokalizációját tekintve az egyik leggyakoribb érintett terület a boka régiója.

A lábdagadás kialakulásának megelőzése

WEBBeteg - Keczán Judit, gyógytornász

Gyakran tapasztalhatja, hogy a nap végére bedagadnak a lábai, feszül a bőre, ami kellemetlen nehézlábérzettel társul. A zokni mély bevágást okoz a bokája fölött, a cipője pedig nehezebben jön fel a nap végén, mint a reggeli órákban. Hogyan előzhető meg mindez?

Mi hajlamosít a visszértágulatra?

WEBBeteg - Dr. Gál Mónika, bőrgyógyász szakorvos

A családi öröklődés, az életkor, az életmód és a testsúly mellett a szülés a visszértágulat egyik leggyakoribb rizikófaktora. Amennyiben Ön már visszérbetegségben szenved, a terhesség előtt érdemes kezeltetnie visszérproblémáit.

A visszérbetegség fokozatai

WEBBeteg - Dr. Gál Mónika, bőrgyógyász szakorvos

A visszértágulat kezdeti állapotban még nem okoz a bőrön is látható tüneteket, ugyanakkor a keringési zavar már károsítja az érfalakat alapot teremtve a későbbi, súlyosabb tüneteknek. Figyeljen oda a kezdeti tünetekre!

Alapvető tudnivalók

A visszérbetegség kialakulása
Hogyan alakulnak ki a visszérbetegségek?
Mi hajlamosít a visszértágulatra?
A terhes nőknél gyakoribb a visszértágulat.
A visszérbetegség és fokozatai
Milyen fokozatai vannak a visszérbetegségnek?
Mikor forduljunk orvoshoz visszér problémáinkkal?
Ilyen esetekben keressen fel orvost visszér problémáival.
Tanácsok, életmód visszeres lábak ellen
Visszér - Hogyan védhetjük ereinket?
A kezeletlen visszértágulat szövődményei
Milyen szövődménye lehet a visszérnek?

Médiatár - Visszérbetegség Téma