WEBBeteg.hu - Bemutatkozás, impresszum, kapcsolat

A WEBBeteg portál azzal a céllal jött létre, hogy teljes körű és szakmailag hiteles információval szolgáljon betegek és a betegséget megelőzni akaró emberek számára; felhívja a figyelmet az egészségtudatos magatartásra; fórumot teremtsen az egészségügyi problémákkal küzdő internetezőknek, illetve az orvosok és betegek közötti kommunikáció számára.

Szerkesztőségi alapelvek

A WEBBeteg.hu a hiteles orvosi tájékoztatás elkötelezett híve. Célja, hogy - ahogyan a választott szlogen (Orvosoktól betegeknek, hitelesen) is jelzi - szakmailag hiteles forrást nyújtson a laikus felhasználók számára. A portál szerkesztőségi tartalmait orvosok írják vagy lektorálják, felhívjuk azonban figyelmét arra, hogy a weboldalon és a hírlevélben megjelenő cikkek, információk nem helyettesítik a szakszerű orvosi ellátást és tanácsadást.

A WEBBeteg.hu oldalon feltüntetjük az ott található cikkek, illetve az orvosi tanácsok forrását.

Az orvosszakmai tartalomnak minősülő, saját forrásmegjelöléssel ellátott cikkeket, illetve az Orvos válaszol rovatban publikált orvosi tanácsokat orvos végzettségű szerzők és tanácsadók készítik, akik saját szaktudásuk és szakmai tapasztalatukat is belefoglalják a megírt tartalmakba. Rendszeres szakértőink és tanácsadóink aktuális listája külön oldalon található meg.

A WEBBeteg.hu újságíró és fordító munkatársainak cikkeit állandó orvosszakértőnk lektorálja. A hírügynökségi források híreinek és információinak valóságtartalmáért a hírt kiadó hírügynökségek szavatolnak.

A portál látogatói által létrehozott tartalmak (fórumok, blogok, cikk kommentek) valóságtartalmát a WEBBeteg nem garantálja, ám minden esetben megkülönbözteti azt a szerkesztőség által készített és orvosok által ellenőrzött írásoktól.

Impresszum

E-mail kapcsolat:
info[kukac]webbeteg.hu

Üzemeltető: Webbeteg Kft.
4026 Debrecen, Csemete u. 20.
adószám: 23981306-2-09
Sztankó Péter ügyvezető

Szerkesztők:
Bak Marianna
Gorzsás Anita
Némedi Gabriella

Levelezési cím:
4027 Debrecen, Füredi út 18.

Az oldalt fejlesztette:
Pharmapromo Kft.
Sátor Viktor
Molnár Antal Albert
File László

Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság
1015 Budapest, Ostrom u. 23-25.
telefonszám: (+36 1 457 7100)
honlap: www.nmhh.hu

Hirdetési alapelveink

A WEBBeteg.hu egészségportál a Webbeteg Kft. tulajdona, amely a QCG cégcsoporton belül működik. A weblap a cégcsoport saját tőkéjéből, illetve az oldalon megjelentetett hirdetésekből tartja fent magát.

A WEBBeteg hirdetési bevételekből működik, ám a hirdetések közzétételekor figyelembe vesszük a jogszabályi előírások mellett azt is, hogy az oldalainkon szereplő reklámok szakmailag elfogadott, kipróbált és valódi gyógyhatással rendelkező termékeket illetve szolgáltatásokat hirdessenek. A Webbeteg Kft. fenntartja magának a jogot, hogy a szakmailag nem elfogadható termékek, szolgáltatások hirdetését visszautasítsa. A WEBBeteg orvosszakmai szerkesztőségi tartalmait nem befolyásolják az oldalon megtalálható hirdetések.

A WEBBeteg.hu mint tartalomszolgáltató minden esetben a legvilágosabb módon választja el egymástól a fizetett és nem fizetett tartalmakat. Amennyiben bármely hirdetés esetében felmerül annak a lehetősége, hogy a felhasználó összetévesztheti a saját tartalommal, a hirdetés alatt vagy fölött megfelelő felirattal jelezzük ezt.

Hirdetések közzétételekor teljes mértékben figyelembe vesszük és alkalmazzuk a biztonságos és gazdaságos gyógyszer- és gyógyászati segédeszköz- ellátás, valamint a gyógyszerforgalmazás általános szabályairól szóló 2006. évi XCVIII. törvény, valamint az emberi felhasználásra kerülő gyógyszerek és gyógyászati segédeszközök reklámozásáról és ismertetéséről szóló 11/2007. (III.06.) Egészségügyi minisztériumi rendelet előírásait, továbbá a reklámpiacon kialakult gyakorlatot.

Az oldalon megtalálható, jól megkülönböztethetően jelzett Google Adsense hirdetések tartalmát a portál üzemeltetőinek nem áll módjában előzetesen ellenőrizni, azok szakmai tartalmáért a WEBBeteg nem szavatol, ám mindent megtesz a hirdetési alapelveknek nem megfelelő reklámok blokkolása érdekében.

Az oldalon található gyógyszerreklámokkal kapcsolatban felhívjuk a látogató figyelmét, hogy kockázatokról és a mellékhatásokról minden esetben olvassa el a betegtájékoztatót vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.

További információk


Minőségi tanúsítványok

Az Év Honlapja 2012 Minőségi Díj 2011 Minőségi Díj 2011 Minőségi Díj 2009 Minőségi Díj 2010
Felhasználóbarát honlap
(Módosítva: 2020. 11. 25.)