• Bemutatkozás, alapelvek

   A WEBBeteg portál azzal a céllal jött létre, hogy teljes körű és szakmailag hiteles információval szolgáljon betegek és a betegséget megelőzni akaró emberek számára; felhívja a figyelmet az egészségtudatos magatartásra; fórumot teremtsen az egészségügyi problémákkal küzdő internetezőknek, illetve az orvosok és betegek közötti kommunikáció számára.

   Elérhetőségek

   Szerkesztőség: info[kukac]webbeteg.hu

   Üzemeltető: Webbeteg Kft.
   Sztankó Péter ügyvezető

   Szerkesztők:
   Gorzsás Anita
   Bak Marianna
   Némedi Gabriella

   Orvos szakértők: Orvos válaszol

   Levelezési cím:
   4027 Debrecen, Füredi út 18.

   Fax: 52/785-013

   Felügyeleti szerv:
   Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság
   1015 Budapest, Ostrom u. 23-25.
   telefonszám: (+36 1 457 7100)
   honlap: www.nmhh.hu

   Szerkesztőségi alapelvek

   A WEBBeteg.hu a hiteles orvosi tájékoztatás elkötelezett híve. Célja, hogy - ahogyan a választott szlogen (Orvosoktól betegeknek, hitelesen) is jelzi - szakmailag hiteles forrást nyújtson a laikus felhasználók számára. A portál szerkesztőségi tartalmait orvosok írják vagy lektorálják, felhívjuk azonban figyelmét arra, hogy a weboldalon és a hírlevélben megjelenő cikkek, információk nem helyettesítik a szakszerű orvosi ellátást és tanácsadást.

   A WEBBeteg.hu oldalon feltüntetjük az ott található cikkek, illetve az orvosi tanácsok forrását.

   Az orvosszakmai tartalomnak minősülő, saját forrásmegjelöléssel ellátott cikkeket, illetve az Orvos válaszol rovatban publikált orvosi tanácsokat orvos végzettségű szerzők és tanácsadók készítik, akik saját szaktudásuk és szakmai tapasztalatukat is belefoglalják a megírt tartalmakba. Rendszeres szakértőink és tanácsadóink aktuális listája külön oldalon található meg.

   A WEBBeteg.hu újságíró és fordító munkatársainak cikkeit állandó orvosszakértőnk lektorálja. A hírügynökségi források - melyek a Független Hírügynökség (FH), a Medipress Hírügynökség és a Magyar Távirati Iroda (MTI) fizetett hírforrások - friss híreinek és információinak valóságtartalmáért a hírt kiadó hírügynökségek szavatolnak.

   A portál látogatói által létrehozott tartalmak (fórumok, blogok, cikk kommentek) valóságtartalmát a WEBBeteg nem garantálja, ám minden esetben megkülönbözteti azt a szerkesztőségi és ellenőrzött írásoktól.

   Hirdetési alapelveink

   A WEBBeteg.hu egészségportál a Webbeteg Kft. tulajdona, amely a Szinapszis cégcsoporton belül működik. A weblap a cégcsoport saját tőkéjéből, illetve az oldalon megjelentetett hirdetésekből tartja fent magát.

   A WEBBeteg hirdetési bevételekből működik, ám a hirdetések közzétételekor figyelembe vesszük a jogszabályi előírások mellett azt is, hogy az oldalainkon szereplő reklámok szakmailag elfogadott, kipróbált és valódi gyógyhatással rendelkező termékeket hirdessenek. A WEBBeteg orvosszakmai szerkesztőségi tartalmait nem befolyásolják az oldalon megtalálható hirdetések.

   A WEBBeteg.hu mint tartalomszolgáltató minden esetben a legvilágosabb módon választja el egymástól a fizetett és nem fizetett tartalmakat. Amennyiben bármely hirdetés esetében felmerül annak a lehetősége, hogy a felhasználó összetévesztheti a saját tartalommal, a hirdetés alatt vagy fölött megfelelő felirattal jelezzük ezt.

   Hirdetések közzétételekor teljes mértékben figyelembe vesszük és alkalmazzuk a biztonságos és gazdaságos gyógyszer- és gyógyászati segédeszköz- ellátás, valamint a gyógyszerforgalmazás általános szabályairól szóló 2006. évi XCVIII. törvény, valamint az emberi felhasználásra kerülő gyógyszerek és gyógyászati segédeszközök reklámozásáról és ismertetéséről szóló 11/2007. (III.06.) Egészségügyi minisztériumi rendelet előírásait, továbbá a reklámpiacon kialakult gyakorlatot.

   Az oldalon megtalálható, jól megkülönböztethetően jelzett Google hirdetések tartalmát a portál üzemeltetőinek nem áll módjában ellenőrizni, azok szakmai tartalmáért a WEBBeteg nem szavatol.

   Az oldalon található gyógyszerreklámokkal kapcsolatban felhívjuk a látogató figyelmét, hogy kockázatokról és a mellékhatásokról minden esetben olvassa el a betegtájékoztatót vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.

   További információ


   Minőségi tanúsítványok

   Az Év Honlapja 2010 Minőségi Díj 2011 Minőségi Díj 2011 Minőségi Díj 2009 Minőségi Díj 2010 Felhasználóbarát honlap

   (Módosítva: 2019. 01. 02.)