Liquor albumin

Adatlap - Liquor albumin

liquorvizsgálat

Mikor végzik?
A vér-agy gát működéséről ad pontos információt a szérum és liquor albumin koncentrációjának hányadosa. Ma már az összfehérjemérésen túl a leggyakoribb immunglobulinok (IgG, IgA, IgM) és az albumin mennyiségi meghatározása is szükségessé válik a fehérjeanalízis során. Az albumin kizárólag a májban szintetizálódik, az agyban sem nem termelődik, sem nem folyik érdemi metabolizmusa, még kóros viszonyok között sem.

Előkészületek
Gerinccsapolásnak nevezett eljárással gerincvelői folyadékot (liquort) vesznek le. Ha erre a vizsgálatra nem sürgősségi ellátást igénylő körülmények között kerül sor, a betegnek a vérvétel előtt 8-10 órán át nem szabad ennie, és nem szabad intenzívebb mozgást végeznie. Hagyományosan az ágyéki (lumbalis) csigolya közti résekből, valamint koponyaalap és a nyaki csigolya közti résből (ciszternalis) szokás mintát venni. Mindkét esetben ügyelni kell a megfelelő sterilitásra mintavétel közben.

Liquor albumin normálérték:
< 400 mg/l

Az én laboreredményem:

Alacsonyabb
Normál
Magasabb
Kérjük, válassza ki, hogy a laborlelete alapján az Ön Liquor albumin szintje alacsonyabb vagy magasabb-e a normálértéknél.

Orvos válaszol

Dr. Szabó Zsuzsanna

Kérdezzen a leletével kapcsolatosan!

Kérdést teszek fel