Antitrombin lll aktivitás

Adatlap - Antitrombin lll aktivitás (normál)

vérvizsgálat

Mikor végzik?
Az antitrombinteszt elvégzésekor mérik az antitrombin funkcióját és a mennyiségét. Ez egy olyan fehérje, amely szerepet játszik a véralvadási folyamatok szabályozásában. Az antitrombin gátolja számos véralvadási faktor hatását, megelőzve a túlzott vagy nem megfelelően lezajló alvadást. Az antitrombin deficiencia két típusának kimutatásakor használatos, az antitrombin aktivitás, amelynek segítségével értékelik a páciens antitrombin-funkcióját.

Előkészületek
Nem szükséges speciális előkészület a páciens részéről.

Antitrombin lll aktivitás (normál) normálérték:
80 - 120 %

Az én laboreredményem:

Alacsonyabb
Normál
Magasabb
Kérjük, válassza ki, hogy a laborlelete alapján az Ön Antitrombin lll aktivitás (normál) szintje alacsonyabb vagy magasabb-e a normálértéknél.

Ha magasabb...

Emelkedett antitrombinszint (ez rendszerint nem jelent véralvadási problémát) található: akut májgyulladásban/epepangásban, vesetranszplantáció esetén, K-vitamin-hiányban, néha Syncumar/Warfarin (kumarin) véralvadásgátló terápia mellett is.

Ha alacsonyabb...

Ha az antitrombin aktivitás normál, akkor az antitrombinantigén-vizsgálatot általában nem végzik el. Ha az antitrombin aktivitás alacsony, akkor ezután az antitrombin antigén meghatározását végzik el, hogy megállapítsák a jelen lévő antitrombin mennyiségét. A csökkent antitrombinaktivitás és a csökkent antitrombinantigén-mennyiség 1. típusú antitrombinhiányra utal. A csökkent antitrombinaktivitás és a normál szintű antitrombinantigén-mennyiség 2. típusú antitrombinhiányra utal.

Orvos válaszol

Dr. Szabó Zsuzsanna

Kérdezzen a leletével kapcsolatosan!

Kérdést teszek fel