Médiatár

Porckopás: okok és kezelés - Videó
A Tévhitgyilkos percek 3. epizódja az alábbi támákat tárgyalja:
Melyik a legegészségesebb sport?
A mindennapos testmozgás életünk fontos részét kell, hogy képezze. Napi 30 perc mozgás már jótékony hatással bír az izmokra, a porcokra és a szív-és érrendszerre. Hogyan lehet ezt megvalósítani a mindennapokban? (Videó: Feövenyessy Gerinc- és Sportrehabilitációs Központ)
A derékfájdalom és a séta
A séta egyszerűnek tűnik, ám ha helytelenül végzik, fokozhatja is a panaszokat. Amikor a sportterapeuta sétét javasol, lendületes, dinamikus, ritmikus és folyamatos mozgásra gondol, ami megmozgatja a deréktáji izmokat, kötőszöveteket.
Körömápolás
Hogyan ápoljuk a beteg körmét? Videónkkal ebben szeretnénk segítséget nyújtani.
Koronavírus vagy pollenallergia? - A jellemző tünetek
A koronavírus gyakori tünetei közé tartozik a láz, a száraz köhögés, a légszomj és a fáradtság. Ezek allergia esetén csak ritkán, illetve néha fordulnak elő.
Oldalt fektetés
Beteget gondozó hozzátartozóknak igyekszünk videónkkal segítséget nyújtani. Kisfilmünkön az látható, hogyan tudja a gondozó hozzátartozó a beteget oldalt fekvésbe fordítani.
Koronavírus - COVID-19-tünetek
A különböző fertőzések tünetei nagyon hasonlóak, így biztosat továbbra is csak laboratóriumi teszt tud mondani, a panaszok alapján teljes biztonsággal nem állapítható meg a kórokozó. Az egyes tünetek gyakoriságában azonban már megfigyelhetőek eltérések, amely alapján diagnosztizálni nem, de valószínűsíteni lehet a betegséget.
A herpesz kialakulásának okai (infografika)
A herpeszvírus egyes típusa a bőrön és nyálkahártyákon jelentkezik, ajakherpeszt, szájüregi herpeszt okozva. A kettes típusú vírus a nemi szerveket érinti, és a nemi herpeszt (herpes genitalis) okozza. Bár egy víruscsaládról van szó, különböző típusba sorolhatóak a kórokozók, és eltérő az egyes fertőzések kezelése is.