Egészségügy

Egészségügy

Dr. Geller Tamás: A szívünk szakad meg, amikor a betegeinktől videóhívásban búcsúznak a szeretteik

WEBBeteg - Gorzsás Anita, újságíró
2021-01-15 14:35

Nagy-Britanniában már több mint 80 ezer halottja van a koronavírus-járványnak. Naponta 50-60 000 új esetet regisztrálnak, a kórházi ellátórendszer a végsőkig túlterhelt. Egy Angliában élő, COVID-betegeket ellátó intenzív terápiás szakorvossal, dr. Geller Tamással beszélgettünk az ottani helyzetről, az új vírusmutációról, oltásról, a magyar és brit hasonlóságokról, illetve különbségekről.

Berkiné dr. Bősze Györgyi: az oltással tudunk megvédeni másokat is

WEBBeteg - Gorzsás Anita, újságíró
2021-01-13 07:03

December végén megérkezett hazánkba az első adag vakcinaszállítmány. Az Európában elsőként engedélyezett Pfizer/BioNTech-oltóanyaggal megkezdődött az egészségügyben dolgozók oltása. Az első tapasztalatokról Berkiné dr. Bősze Györgyi gyógyszerészt kérdeztük.

Huszonötmillióhoz közelít a beoltottak száma, egyre több a tapasztalat

WEBBeteg.hu összeállítás
2021-01-11 11:03

Rohamosan nő világszerte azok száma, akiket már beoltottak a COVID-19-et okozó vírus ellen. Az Our World in Data nevű oldal összesítette a hivatalos jelentéseket, amely szerint (a január 11-én rendelkezésre álló adatok alapján) a világ népességének 0,31 százaléka kapta már meg az oltást.

Dr. Baki Márta: nagy dolog a vakcina kifejlesztése

WEBBeteg - Gorzsás Anita, újságíró
2021-01-11 09:33

December végén megérkezett hazánkba az első adag vakcinaszállítmány. Az Európában elsőként engedélyezett Pfizer/BioNTech-oltóanyaggal megkezdődött az egészségügyben dolgozók oltása. Az első tapasztalatokról a WEBBeteg szakértőjét, Dr. Baki Márta onkológust kérdeztük.

Dr. Szanyi Andrea: gyermekeimnek is javaslom a védőoltást

WEBBeteg - Gorzsás Anita, újságíró
2021-01-09 17:36

December végén megérkezett hazánkba az első adag vakcinaszállítmány. Az Európában elsőként engedélyezett Pfizer/BioNTech oltóanyaggal megkezdődött az egészségügyben dolgozók oltása. Az első tapasztalatokról a WEBBeteg szakértőjét, Dr. Szanyi Andrea belgyógyász, háziorvos, geriátert kérdeztük.

Dr. Molnár Dóra: a bátorító ölelés nem tud erőt adni

WEBBeteg - Gorzsás Anita, újságíró
2021-01-08 11:03

December végén megérkezett hazánkba az első adag vakcinaszállítmány. Az Európában elsőként engedélyezett Pfizer/BioNTech-oltóanyaggal megkezdődött az egészségügyben dolgozók oltása. Az első tapasztalatokról a WEBBeteg szakértőjét, Dr. Molnár Dóra belgyógyász, kardiológust kérdeztük, aki egyelőre nem tudta felvenni a védőoltást, viszont átesett a fertőzésen.