Egészségügy

Egészségügy

Egyre sürgetőbb a hazai vakcinagyártás újraindítása

WEBBeteg - Balogh Mária, újságíró
2021-06-19 22:03

A Kormány korábbi döntése szerint hazánkban egy Nemzeti Oltóanyaggyárat, a COVID-19 elleni vakcinák folyamatos gyártására pedig egy Nemzeti Koronavírus-Oltóanyaggyárat hoznak létre 2022 végéig.

A Semmelweis Egyetemen kapta meg az életmentő kezelést az SMA-s Lili

Semmelweis Egyetem
2021-06-11 09:48

Jól van és elhagyhatta a Semmelweis Egyetem intenzív osztályát az egyéves, gerincvelői izomsorvadásban (SMA) szenvedő Lili, aki az intézmény II. számú Gyermekgyógyászati Klinikáján kaphatta meg a több mint 700 millió forintos Zolgensma-készítményt vénás infúzióban. A kislány az első hazai beteg, akinek egyedi méltányosság alapján a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) támogatta a kezelését.

A vényeken mit jelentenek a jogcím kategóriák?

WEBBeteg - Dr. Mélypatakiné Dr. Áfra Júlia, szakgyógyszerész
2021-06-10 05:07

Azt, hogy melyik gyógyszerre milyen típusú támogatás számolható el, az egészségbiztosító határozza meg többek között az alapján, hogy az adott gyógyszer milyen betegség kezelésére szolgál. A súlyos, ritka vagy örökletes betegségek kezelésére szánt gyógyszerek támogatása általában magasabb.

Adójóváírás betegség miatt - Kevesen élnek a lehetőségével

WEBBeteg - Gorzsás Anita, újságíró
2021-05-28 14:33

A személyi kedvezmény igénybevétele szempontjából a súlyos fogyatékosságnak minősülő betegségek köre 2019. január 1-jén bővült utoljára. Bőven vannak olyanok, akik kérhetnék az adókedvezményt betegségük miatt, de mégsem élnek ezzel a lehetőséggel.

Kásler Miklós: az egészségügy is újraindul

MTI
2021-05-21 15:21

Már péntektől látogathatók a nem koronavírus-osztályon kezelt betegek - közölte Facebook-oldalán az emberi erőforrások minisztere, hozzátéve: a sikeres oltási programmal "legyőztük a járvány harmadik hullámát", így az egészségügyi ellátások is újraindulhatnak.

Vényköteles, mégsem olcsóbb? - Akkor miért kell hozzá recept?

WEBBeteg - Dr. Mélypatakiné Dr. Áfra Júlia, szakgyógyszerész
2021-05-09 04:33

A vény és az ártámogatás fogalmait gyakran egymáshoz társítjuk, és úgy gondoljuk, azért kell a vény, hogy olcsóbb legyen a gyógyszer. Viszont sokszor találkozunk azzal a gyógyszertárban, hogy az általunk kiváltott gyógyszer hiába receptköteles, a teljes árát kell kifizetnünk. Akkor hogy is van ez?

Bethesda: több, mint gyermekkórház

Bethesda Kórház Alapítvány
2021-05-07 12:17

Minden szülő álma egy olyan gyógyító intézmény, ahogy minden a gyerekekről, a családról szól, ahol magas szakmai színvonalon, közösségben gyógyítanak. Ez a Bethesda. Az ő munkájukat hivatott segíteni a Bethesda Kórház Alapítvány, ami számtalan szívmelengető kezdeményezést is támogat.

Jövő csütörtökön újraindulnak az elektív beavatkozások

MTI
2021-05-07 10:04

Május 13-ától újraindulnak az elektív beavatkozások és a rehabilitációs ellátások, amelyek az egészségügyi szolgáltatónál előre egyeztetett időpontokban, a már bevált egészségvédelmi óvintézkedések betartásával történhetnek - jelentette be az emberi erőforrások minisztere pénteken.