• Jogi esetek cikkek

   • Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dr. Bartha-Barcsai Tímea, jogász
    2020-08-28 20:35
    Az úgynevezett pro familia ellátások lehetőséget biztosítanak arra, hogy az orvos saját magát és közeli hozzátartozóját akkor is beutalhatja egészségügyi szakellátásra, ha nem szerepel a beutalásra jogosult orvosok között, feltéve, hogy tagja a Magyar Orvosi Kamarának.
    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Bartha-Barcsai Tímea, jogász
    2020-08-28 07:05
    Magyarországon jelenleg minden állampolgár számára kötelező az egészségbiztosítási rendszerben való részvétel, amely alapján a biztosított személy valamennyi, az egészségügyi törvényben szabályozott ellátásra jogosult.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dr. Bartha-Barcsai Tímea, jogász
    2020-08-27 18:35
    Az egészségügyi ellátásában részt vevő személyek a beteg ellátása során tudomásukra jutott egészségügyi és személyes adatokat csak az arra jogosulttal közölhetik, és azokat kötelesek bizalmasan kezelni.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Molnár Zsuzsanna, szülész-nőgyógyász szakorvos
    2020-07-23 07:05
    Napjainkban a nem kívánt terhesség elkerülésére számos fogamzásgátló módszer elérhető. Azoknak, akik nem akarnak (több) gyermeket, végleges megoldást jelent a műtéti úton történő, mindkét oldali petevezető elkötése, melynek megbízhatósága szinte 100 százalékos.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Simon Béla
    2020-04-21 11:03
    Magyarországon minden betegnek joga van az egészségügyi állapota által indokolt, megfelelő, folyamatosan hozzáférhető és megkülönböztetés nélküli egészségügyi ellátáshoz. Azt, hogy ezen alapjogot hogyan részletezik a törvények és hogyan érvényesülnek a gyakorlatban, Dr. Kiss Gergely háziorvos segítségével foglaltuk össze.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Tóth András, újságíró
    2020-03-07 05:06
    Implantátum
    Milyen orvosi fémeket használnak a különböző beavatkozásoknál? Meddig marad a betegben az adott implantátum vagy protézis? Jelent-e nehézséget a viselése a mindennapokban, például egy repülőút előtt vagy szaunázáskor? Most mindenre választ kapunk.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Laczikó Dorottya, klinikai kutató
    2019-06-12 16:09
    A legtöbben nem vagyunk tisztában külföldre utazásunk során azzal, hogy mely esetekben milyen egészségügyi szolgáltatásokat vehetünk igénybe térítésmentesen, magyar társadalombiztosítással rendelkezve. Talán sokak számára meglepő, de az Európai Unió tagállamaiba utazva az Európai Egészségbiztosítási Kártya birtokában ugyanazokra az ellátásokra vagyunk jogosultak, mint a helyi állampolgárok.
    Egészségmegőrzés
    Magyar Tudományos Akadémia Társadalomtudományi Kutatóközpont
    2019-02-26 14:36
    Mennyire ismeri a magyar lakosság a büntetőjogot? Jobban ismeri-e annak évtizedek óta változatlan normáit, mint a szabályozási újdonságokat? Hogyan befolyásolja az iskolai végzettség vagy a médiafogyasztás a jogtudatot?
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dr. Árki Ildikó, háziorvos
    2019-02-07 09:36
    Sokan nincsenek tisztában azzal, hogy betegségük miatt őket is megilletné az adókedvezmény. Tekintse meg, hogy ki és milyen feltételekkel igényelheti.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2019-01-14 18:36
    A császármetszések aránya az elmúlt évtizedben folyamatosan emelkedik. Mi lehet ennek az oka? Amerikai adatok alapján az Egyesült Államokban 29, 1 százalékra növekedett, ami 40 százalékos emelkedést jelent 1996-hoz képest. A legmagasabb arány Brazíliában a legszembetűnőbb, itt ugyanis a császármetszés aránya a jobb anyagi helyzetben levő asszonyoknál 55 százalék, a magánkórházakban megközelíti a 80-90 százalékot.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!