Béta 2-mikroglobulin

Adatlap - Béta 2-mikroglobulin (vizelet)

vizeletvizsgálat

Mikor végzik?
Mérését szenzitívnek tartják a proximális tubuláris diszfunkció diagnosztikájában. A legmegbízhatóbb teszt a felső és alsó vizeletelvezető traktus infekcióinak elkülönítésében és használható módszer a visszatérő akut pyelonephritis diagnózisához és a terápia értékeléséhez sorozat meghatározás segítségével. Myeloma multiplexben szintjének emelkedése összefügg a várható rosszabb kimenetellel. A vizsgálatot higany és kadmium expozíció monitorizálására is használhatjuk. Vesetranszplantációt követően fontos vizsgálat lehet.

Előkészületek
Bizonyos esetekben random vagy 24 órás gyűjtött vizelet szükséges.

Béta 2-mikroglobulin (vizelet) normálérték:
33 - 363

Az én laboreredményem:

Alacsonyabb
Normál
Magasabb
Kérjük, válassza ki, hogy a laborlelete alapján az Ön Béta 2-mikroglobulin (vizelet) szintje alacsonyabb vagy magasabb-e a normálértéknél.

Ha magasabb...

Ha a béta-2-mikroglobulin szintje a vizeletben magas - és a szérumban alacsony - renális tubuláris betegség áll a háttérben. A magas szint jelzi a veseátültetés utáni korai rejekció fázisát.

Ha alacsonyabb...

Egészséges személyeknél csak nagyon kis mennyiségű fehérje ürül a vizelettel. Amennyiben mind a szérumban, mind a vizelet mintában alacsony értéket mérünk valamilyen betegség állhat a háttérben, de ez az egy teszt még nem diagnosztikus értékű.

Orvos válaszol

Dr. Szabó Zsuzsanna

Kérdezzen a leletével kapcsolatosan!

Kérdést teszek fel