"Nem volt még elég?" - COVID vs vakcinák

Napok óta hitetlenkedve olvasom a kommentáradatot, ami a koronavírus elleni vakcinával kapcsolatos újabb és újabb hírek alá íródnak, és nem hiszem el, amit látok... Dr. Lesznyák Judit véleménycikke.

A fórumban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság- és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal. Orvos szakértőinknek szánt kérdését ne itt, hanem az Orvos válaszol rovatban tegye fel!

Szerintem, kár bárkinek is ebben a témában

Hozzászóló: Zsebi, 2021-01-06 22:51
Szerintem, kár bárkinek is ebben a témában tahó módjára a másikat leszólni. Mindenki döntsön a belátása szerint. Én nem vagyok sem oltás párti, sem ellene úgy általában. Ez az oltás is jó lehetne, ha igazán le lett volna tesztelve. Persze a mai világban csúcs technikával gyorsabban elő lehet állítani új oltásokat. De könyörgöm a biztos tesztekhez idő kell. Amit nem lehet felgyorsítani. Állati tesztek, azok mellékhatásai, több hónap, aztán emberi tesztek, azok mellékhatásai szintén több hónap. Legjobb esetben is min. 1,5 év egy biztonságosnak mondható vakcina piacra dobása, tömegek oltása. Hol vagyunk mi attól? Alig 9 hónapja, hogy világszerte terjed a covid. Igen, igaza van a doktornőnek. Sok súlyos nyavajától mentesítve vagyunk a sok kötelező gyermekkori védőoltásoknak köszönhetően. De pont a doktornőnek nem szabadna ezzel példálóznia. Azok bevált, kipróbált, több évtizede használatos vakcinák, amit életünk folyamán 1x max. 2x kell beadatni. Ezzel meg oltassuk magunkat 1x, 21 nap után újra, és fél évente mindig újra és újra, mert addig tart a hatása? Még azt sem lehet tudni, hogy valóban nem leszek-e beteg az oltás után. Mint az influenza oltás is. Hányan felveszik évről évre, és mégis hányan ugyan úgy beleesnek a betegségbe oltás ellenére is. Ráadásul ez egy Sars törzsből származó corona vírus, ami képes olyan gyorsan mutálódni, mint más a "bugyiját cserélni". Akkor pontosan melyik mutációra kapjuk is az oltást? Egyetértek az előző kommentelővel, ideje lenne a valós tényekről informálni az embereket. Nem statisztikára hivatkozni, hanem tényekre. Ha valami úgy kezdődik, hogy a "statisztika szerint" , akkor az röviden "ezt hazudtuk". Többé, kevésbé. Hiszem, hogy gond a Covid, hiszem, hogy a szövődményeibe bele LEHET halni. De a pánik keltésben, a túlzásokban nem hiszek.

Milyen vírus az ami egy év alatt nem érkezett

Hozzászóló: Jani, 2021-01-06 22:45
Milyen vírus az ami egy év alatt nem érkezett el hozzám nem lettem beteg Nem érkezett el az ismerőseim körében se egyetlen egy ismerősömtől sem tudok aki megbetegedett volna nemhogy koronavírusban de még influenzás sem volt.

Nagyon korrekt írás,Doktornő! Elkeserítő

Hozzászóló: Lujzika, 2021-01-06 22:25
Nagyon korrekt írás,Doktornő! Elkeserítő ez a sok ostoba komment.A férjem elkapta a covidot.Én láttam testközelből,mit művel ez a vírus 1hét alatt 1makkegészséges,jó kiállású férfival...Minden idióta kételkedőnek azt kivánom,élje át ezt! Ne dögöljön bele,bár megérdemelné,csak élje át.Könyörögni fog az oltásért! Amúgy meg remélem,hogy csak az mehet majd koncertre, szállodába,meccsekre,színházba,aki oltási bizonyítvánnyal rendelkezik.Vagy csináltat tesztet-ÖNKÖLTSÉGEN. És az összes országban remélem előírják majd. Ez nem politika,idióták! Ez egy VILÁGJÁRVÁNY! És nem ebola,de ÖL! Ébresztő!

Tisztelt Doktornő! Sajnos számokról nem

Hozzászóló: Petrosz, 2021-01-06 22:20
Tisztelt Doktornő! Sajnos számokról nem esik szó! 1. Mennyi a föld lakossága? 2. Mennyien kapták el a kórt valószínűleg? 3. Mennyien haltak bele? 4. A hírek szerint a Covidban meghaltak 95% idős, krónikus betegek. 5. Meddig véd az oltás? 6. Oltassam be magam, hogy megvédjem azokat is, akik egész életükben rombolják a testüket (dohányzás, alkoholizmus, drog) vagy akár a gyerekeimét vagy az enyémet passzív dohányzással . 7. A KSH adatai szerint több évre visszamenőleg ugyanennyien haltak meg naponta (más halálokok miatt), mint most a Coviddal együtt. 8. Hogyan ől a vírus? Lehet, hogy a szervezet reagálja túl és tulajdonképpen egy allergiás reakció végez saját magával? Amikor ezekre a pontokra valós tájékoztatást kapunk, akkor majd hihető lesz az oltás szükségessége is!

Köszönöm az okos, meggyőző érveket!

Hozzászóló: Rita, 2021-01-06 22:19
Köszönöm az okos, meggyőző érveket!

A cikkből semmi új dolgot nem tudtunk meg,

Hozzászóló: Lufi , 2021-01-06 22:05
A cikkből semmi új dolgot nem tudtunk meg, ezeket eddig is tudta mindenki aki egy kicsit nyitott szemmel és füllel él. Nem akarom az előttem szólókat ismételni, de nekem erről a helyzetről ami lassan egy éve tart a Legenda vagyok című film jut az eszembe, a cikkel kapcsolatban pedig a fent említett film első félórája! Aki nem látta vagy nem emlékszik nézze meg!

Teljesen egyetèrtek.Kell a vakcina

Hozzászóló: Krisztián, 2021-01-06 21:58
Teljesen egyetèrtek.Kell a vakcina

Miért nem kötelező az oltás ha annyira

Hozzászóló: Zoltán , 2021-01-06 21:56
Miért nem kötelező az oltás ha annyira tuti. Ki vállalja a felelősséget ha akár hosszabb távon bajom lesz tőle? Miért nem cáfolják meggyőző módon a keringő rémtörténeteket? Maga vállalja, hogy eltartja a családom, ha az oltás balul sül el?

Tessék mondani: csak ennyit tudnak? Azt

Hozzászóló: Horváth Tibor, 2021-01-06 21:52
Tessék mondani: csak ennyit tudnak? Azt miért nem tudatják az emberekkel, pláne őszintén, teljes valós képpel, hogy honnan jött ez a vírus? Miért van ellentmondás? Miért játszanak a számokkal? Miért nincs felelős? Hány éve tapasztalják a mellek hatást? Két hónapja? Az elég? Nem gyanús hogy ilyen hirtelen terjedt el és pláne az egész világon? És az sem , hogy sok neves orvos/ professzor mást (is) mond? Könnyű lehülyézni az embert, aki félre van vezetve , és nem láthat a dolgok mögé!!

Tisztelt doktor (Nő) Anyit szeretnék irni

Hozzászóló: Valki z, 2021-01-06 21:43
Tisztelt doktor (Nő) Anyit szeretnék irni ez a cikk alá hogyha maga hisz ebben akkor oltassa be magát ne tegye ki emberek életét kockázatos helyzetbe! Irhatnék és vitatkozhatnánk abban amit én láttam és sajnos jön az a korszak ami már egyszer meg pecsételődött a magyarok száz ezreivel! De itt hivatalosan müködik minden ! Száz szónak is egy a vége én nem hiszem és hiszek ebben a humbuk historiába ami itt zajlik körülöttünk ! Sajnos maguk el akarják hitetni a honfitársaikkat azt amit maguk és a felettünk lévő nagyon emberek ki találtak ! Csak ez szánalmas dolog az egész ! Aki be akarja oltatni magat az nyugottan tegye de én biztos hogy nem fogom !