"Nem volt még elég?" - COVID vs vakcinák

Napok óta hitetlenkedve olvasom a kommentáradatot, ami a koronavírus elleni vakcinával kapcsolatos újabb és újabb hírek alá íródnak, és nem hiszem el, amit látok... Dr. Lesznyák Judit véleménycikke.

A fórumban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság- és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal. Orvos szakértőinknek szánt kérdését ne itt, hanem az Orvos válaszol rovatban tegye fel!

Nagyon sajnálom, hogy az emberek többsége

Hozzászóló: Anonima, 2021-01-06 20:55
Nagyon sajnálom, hogy az emberek többsége egyáltalán nem akarja/nem képes használni az agyát, nem gondolkodik. Abban igaza van az írónak, hogy bizalom kell. Na igen! Pont ez nincs meg sokunkban és ennek jó és hiteles oka van. Nem bízunk azokban a koholt "bizonyítékokban", amiket a média és a világ az arcunkba ordít nap mint nap. Nem bízunk az oltásban, melynek génmódosító hatása konkrétan bizonyítható-hjah, ez nem téma, ez hamis-na persze.. Mert az "okosok" ezt mondják.. Csak az a baj, hogy mások, akik szintén konpetensek, meg tudják bizonyítani ezt. Mert az a világ legnagyobb bolondja, aki bizalmat szavaz egy olyan vakcinának, amit lóhalálban fejlesztettek és aminek mellékhatásait még maga a gyártó sem ismeri, ezért felelősséget sem vállal-ez tény. Úgyhogy: nagyon sajnálom, de nem fogtok "nyerni"!! Sokan vagyunk és leszünk, akik spha az életben nem fogjuk magunkat oltatni, mert drága az életünk! Sorry!! Adassátok be magatoknak a mienket is.. Hátha negvéd ettől az influenzától!

Van ez a vírus ami létezik ez tény! De

Hozzászóló: Attila, 2021-01-06 20:48
Van ez a vírus ami létezik ez tény! De túl van tolva média szinten,politika szinten.....ijesztgetnek,zsarolnak,tönkretesznek életeket,családokat. Be nem fejezett védőoltásrol beszélünk......az influenza ellen sem oltattam be magam soha. Ezzel sem fogom.....de a politikusok már fenyegetnek hogy majd nem mehetünk ide meg oda.....ez kirekesztés........félrevezetés,zsarolás! Sajnos a média félretájékoztatása,ijesztgetése bizalmatlanságot szűl. Köszönöm én élni szeretnék vagy is akarok.

ez a gond itt, kérem... ha elegendően beoltanánk

Hozzászóló: Gitta, 2021-01-06 20:43
ez a gond itt, kérem... ha elegendően beoltanánk magunkat, akár 1 hónap alatt vét érhetne ez a rémálom, hát ez nem fog menni, ki tudja, mi vár még ránk

Sajnos elfogyott a bizalom mar semmit nem

Hozzászóló: Varine, 2021-01-06 20:42
Sajnos elfogyott a bizalom mar semmit nem hisznek el az igazat sem.Engem Kariko Katalin reszletes törtenete a kíserletről győzött meg.

Köszönöm ezt a hasznos írást. Örülök,

Hozzászóló: István, 2021-01-06 20:31
Köszönöm ezt a hasznos írást. Örülök, hogy Ön hisz benne és ajánlja. Semmi gond, oltakozzon, előre engedem, nekem nem kell. A világon él 7500 000 000 ember körülbelül, ebből eddig belehalt a covidba 1 800 000. Persze egy halál is sok de a vírus halálozási aránya 0,0024. Ezt a kockázatot már bocsi de vállalom.

Köszönöm ezt az objektív, érthető és

Hozzászóló: Gyógyszertáros néni, 2021-01-06 20:16
Köszönöm ezt az objektív, érthető és alapos cikket! Remélem, sok ingadozót meggyőz arról, hogy nem csak lehetőségük, hanem egyben kötelességük is a társadalom felé az, hogy beoltassák magukat! Sajnos, ez itt nem az a hely, ahol átlátható és a lakosság szempontjából életfontosságú kommunikációra költenek, de egyelőre ezzel kell együtt élnünk, és ehhez hasonló írások életeket menthetnek.

Nagy érdeklődessel olvastam dr.Lesznyák

Hozzászóló: Kerepeczky Zoltán, 2021-01-06 19:59
Nagy érdeklődessel olvastam dr.Lesznyák Judit lényegretörő és alapos /ami a legfőbb:érthető és hihető/ irását. Furcsállottam viszont néhány reagálást: van aki azt irta,hogy az emberek nem hülyék csak bizalmatlanok. Szerintem "is-is". Val aki azt irta,hogy nála a járvány ott kezdődik,ha mindenki belehal.Úgy gondolja az illető,hogy egy-két millió halálos áldozat az smafu,az még belefér. Ő az "is-is"-ből az egyik. Van akinek virológus ismerőse nem ajánlja a védőoltást.Egy történet ezzel kapcsolatban:egy éve egy bankos ismerősöm ajánlott egy,szerény anyagi lehetőségeimhez igazódó befektetést, amin 400.e.Ft.-ot buktam.Nem kitolásból adta ezt a rossz tippet,csak nem értett a szakmájához. Érti,aki érti. Van aki a szélesebb körű,alaposabb tájékoztatást,felvilágositó munkát hiá- nyolja és igaza van.Viszont attól tartok, hogy tömegek vannak akikhez ez nem jutna el,mert hallják majd ugyan de nem értik,nem hiszik.Talán majd ezek miatt kell kötelezővé tenni az oltást,ami viszont nem biztos,hogy jó ötlet.

Tisztelt Doktornő! Nem gondolnám, hogy

Hozzászóló: Priskin Gábor, 2021-01-06 19:55
Tisztelt Doktornő! Nem gondolnám, hogy vírustagadónak lehet nevezni engem. Ezt azért emelem ki, mert az utóbbi időben elég érdekesen mutatja a kormány a szabad véleményílvánítási, szólásszabadsági jogainkat. Minden esetre tudjuk,látjuk, hisszük, hogy itt ez a járvány. De miért kellene bevállalnunk a kisérleti nyúl szerepét? Anno az elektromos cigaretta terjedése során volt a kormánynak a legnagyobb a hangja, hogy nem ismertek a hosszútávú hatásai és erre hivatkozva igyekeztek korlátozni. Most jött először egy majd több vakcina, melynek szintén nem ismerjük a hatását, hogy hosszú távon mit okoz a szervezetünkben. Rövid idő alatt fejlesztették ki, hirtelen megoldásnak jó is lehet. De nem tudjuk, hogy a későbbiekben milyen mellékhatásai jöhetnek elő. És egy ilyen oltást próbálnak ránk erőltetni. Ne haragudjon, de én nem bízom annyira sem az orvosokban sem az ország vezetésében, hogy ezt a kockázatot önként, "dalolva" bevállaljam. És ezen kellene elgondolkozni.

Az a probléma, hogy a magukat tudósnak/orvosnak

Hozzászóló: Gyuri, 2021-01-06 19:50
Az a probléma, hogy a magukat tudósnak/orvosnak mondó egyének is összevissza beszélnek. Ebben a cikkben pl. olvasom, hogy azért oltassuk be magunkat, hogy ne fertőzzük meg az idős hozzátartozót. Ugyanakkor egy másik cikk azt boncolgatja, hogy az oltás után is szükség van a maszkra, mert az oltott ember is fertőzhet. Szóval, először a mára már hitelét vesztett orvostársadalom tegyen rendet a fejében.

Korrekt írás.Egy dolgot azért nem èrtek.Azt

Hozzászóló: Ottó, 2021-01-06 19:29
Korrekt írás.Egy dolgot azért nem èrtek.Azt javasolják,hogy akik átestek a fertőzésen,3 hónap elteltével szintén oltassák magukat.A Pfizer második vakcinája után viszont győzelem ?! Az országok kezdik gyártó javaslata ellenére kitoldani az oltások közti időt....tehát mindenki úgymond ahogy ő gondolja ?!