"Nem volt még elég?" - COVID vs vakcinák

Napok óta hitetlenkedve olvasom a kommentáradatot, ami a koronavírus elleni vakcinával kapcsolatos újabb és újabb hírek alá íródnak, és nem hiszem el, amit látok... Dr. Lesznyák Judit véleménycikke.

A fórumban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság- és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal. Orvos szakértőinknek szánt kérdését ne itt, hanem az Orvos válaszol rovatban tegye fel!

Tisztelt Doktornő és kedves egybegyűltek! Milyen

Hozzászóló: Zoltán, 2021-01-07 07:41
Tisztelt Doktornő és kedves egybegyűltek! Milyen érdekes elkezdték törölni a hozzászólásokat na mindegy ez már csak így működik felénk. Rajtam átment ez a nyavalya , nem volt kellemes több napig feküdtem 39 fokos lázban (39 éves vagyok) és voltak utohatasai is a vírusnak ( belső láz , nem alvás , rossz közérzet stb) szóval létezik a dolog. Az én problémám az oltással kapcsolatban: 1. Nem vállalnak felelősséget sem a gyártó sem a kormány, csinálnak egy vakcinát amit befognak adni többmillió embernek és ha lesz mellékhatás akkor nem lesz felelős? A halandó emberek ha dolgoznak és hibáznak felelősségre vonják mégha nem is emberekkel dolgoznak, nem furcsa ez a helyzet? Csökkenti az emberek bizalmát. 2. Ön is egybemossa a covid vakcinát a többi olyan oltással amit életünk folyamán 1-2 alkalommal kell beadni utána védve vagyunk. Kérdezem a Doktornőt a covid vakcinát hányszor kell beadni hogy védve legyünk életünk végéig? Félévente, évente életünk végéig oltakozni kell? Szóval elég nagy butaság összemosni a kettő dolgot, bizalomhiány. 3. A kedves kormányunk aki összevissza beszél és soha nem hibas semmiért évek óta, hibás a Soros , a Gyurcsány, a Migráns, az elmúlt 8 év stb. Mindenki csak ők nem. Szóval bizalomhiány Egy biztos én és a családom nem oltakozunk. Tessék utána olvasni pl. A HPV vakcina mellekhatásainak hogyan próbálták a gyártók eltussolni a youtubon is voltak fent videók róla,aki tud angolul utána tud járni a neten,csúnya dolgokat fognak találni. Ennyit a szent vakcina gyártókról. Egy józan paraszti ésszel gondolkodó ember. Csókolom

Józan paraszti ész alapján gondoljátok

Hozzászóló: Andris, 2021-01-07 03:40
Józan paraszti ész alapján gondoljátok végig!!! 1. A vírus nem kamu, minden országban felütötte a fejét, nézzetek utána (több független forrásból)! Idő kérdése es talalkoztok. 2. Ez egy friss vírus, emiatt vszg kevesbé alkalmazkodott hozza az ember, sajnos attól még h nem halsz bele komoly problemaid lehetnek tőle hosszú távonis. Miert gondolja mindenki h csak 1-2 hetig leszel szarul, ennek is ugyanugy lehetnek szövödményei, mint az oltasnak nem? A jelenlegi halalesetek szama itthon egyebkent joval nagyobb mint az elmult evekben. (KSH, heti adatok) 3. Gyógyszergyártónak megéri hatékony vakcinát csinálni ami működik es feltehetőleg kisebb bajt okoz, mint maga a virus. Ha nem igy van kiderül, es ezzel marha sok penzt buknak ( a versenytarsanak is ez az erdeke). 7 milliard potencialis jelolt van ez az evszazad uzlete. 4. Pont emiatt a legjobb szakemberek dolgoznak rajta a világon. Egyebkent az MRNS-es 3. generacios oltas ötlete mar 2003 óta megvan (jóval Covid előtti időkből) 5. Ha bajba kerülsz mindig fontosabb lesz az egészséged a pénzed helyett. Legalabb kapsz egy alternativat. 6. Mindenki szíve joga eldönteni beoltatja e magát! Nem kényszerít senki, de ne ekezzük azokat akik megteremtettek egy lehetőséget arra h segítsenek de minimum alternatívát szolgáltatnak csak azert mert ezen valaki rengeteget keres. Igy muködik a világ.

Ne haragudjon, kedves Doktornő, de EL KELL

Hozzászóló: PhantomAss, 2021-01-07 02:28
Ne haragudjon, kedves Doktornő, de EL KELL MONDJAM A VÉLEMÉNYEM! Remélem, ezzel a nyitó mondattal sikerült elérnem, hogy minden agyhalott és/vagy csökkent értelmi képességű idióta idefigyeljen. :) Szóval, aki e cikk (és más, hasonlóan objektív tájékoztatások) után még ott tart, hogy összeesküvés-elméleteket gyárt, ex-has arányszámokat felállítva valószínűséget számol, „logikus érvek” mentén jut el a cikkel ellenkező álláspontra, a saját maga jogait és döntési szabadságát hangoztatja, miközben elfelejti, hogy a közösség veszélyeztetését képviseli ezzel, azok számára kitaláltam egy játékot: Jelentkezzenek be (amint lehetséges) a Mensa Hungarica-hoz (ez nem egy étkezde) - egy IQ felmérésre. Tudom, már az előbbi összetett mondat értelmezésénél elvesztettem a negatív kommentelők 80%-át, de sebaj, hátha a díj hatására megerőltetik magukat. Ha az IQ teszten 130-nál magasabb eredményt érnek el, 100E Forintot fizetek nekik, feltéve, hogy ha a többiek, akik 100 alá csúsznak, nekem fizetnek százezret. Oké, ez nem deal, úriember biztosra nem fogad. Akkor legyen valami más, valami tét nélküli... Például a negatív kommentelőket megkérném, hogy végzettségükről (marad az egyes szám, nem feltételezem, hogy több is van) töltsenek fel egy másolatot ide, vagy ha személyiségi jogaik tiltják, bekiabálásos alapon is jó lesz az az ókájés tanfolyam. Rendben, igazatok van, ez is személyiségi jogokat sérthet, legyen akkor csak egy egyszerű igen/nem-játék! Vegyünk egy egzakt tudományt, ahol nincs mellébeszéd, pl. a matematika. És a hozzá tartozó kérdés: milyen eredménnyel zártam a matek érettségit? a) katonásan (1-2) b) mi az a matek érettségi? c) mindig szerettem volna eljutni odáig d) közepes, ahogy a gondolkodásomon is látszik e) 4-5. Spoilerezek: nagyon kevés „e” választ várok... borzalmasan keveset. Szóval, kedves paranoiás/meggyőződéses barátaim, akik a szakavatott virológusoknál is okosabbnak gondoljátok magatokat, a sok kőagy-őrnagy meg dumbésdumber: nem lehet rajtatok segíteni. Mondhatnám azt, hogy az a baj, hogy nincs szerencsétek a gondolkodással, de itt tényleg többről van szó. Ti a társadalom sötét és veszélyes elemei vagytok. De ahogy egy humorista mondta már évekkel ezelőtt: nincs semmi baj az oltásellenzőkkel, ez a probléma rövid úton megoldja önmagát. És nem, nem gondolom, hogy ti feláldozhatóak vagytok. Nem, ti menthetetlenek vagytok. És nem a vírustól. ;) Kedves Doktornő, végezetül megint Önhöz szólnék: köszönöm minden értelmes ember nevében ezt a parádés cikket, és sajnálom, hogy be kellett állnia a sötét középkorból valamiféle féreglyukon át idetévedt csőcselék céltáblájába. Bízom benne, hogy rövidesen azok is hangot adnak a véleményüknek, akik a fenti IQ tesztet sikeresen oldották volna meg, és kiállnak az értelmes dolgok/emberek védelmében, mert bizony a 80/20-as szabály itt is érvényre lépett. Bár a lenti 80 még annyit sem érdemel, amennyit én szántan rájuk.

Te jó ég! Nem a vírus teszi tönkre a

Hozzászóló: Feri , 2021-01-07 00:50
Te jó ég! Nem a vírus teszi tönkre a világot, hanem a korlátozások és az ellentmondásos intézkedések. A vírust még nem is izolálták, akkor milyen oltást fejlesztettek, ha azt sem tudják pontosan mi ellen kell.

Én elkaptam. Mindenkinek ugyanezt kívánom,

Hozzászóló: Voltam Covidos, 2021-01-06 23:49
Én elkaptam. Mindenkinek ugyanezt kívánom, aki nem hiszi el, hogy van járvány. A második héten már bármit BÁRMIT beadattam volna, ami egy kicsit is hatásosnak látszik. Nálunk sokkal szabadabb, tájékoztatottabb, Orbán-Gyurcsánytalanabb országok is ugyanezt a vakcinát várják. Lehet, hogy általunk ismeretlen erők meg akarják tizedelni a Föld népességét. Tényleg csak ez a bonyolult és hülye módszer jutott eszükbe? Gazdag, hatalommal bíró emberek is meghalnak a vírustól. Nem téged egyszerű szerencsétlen magyart akarnak megölni - ha már tényleg ez lenne a cél... Ha kötelező lenne, lázadnál. Ha fizetned kellene érte lázadnál. Ha nem juthatnál hozzá lázadnál. Szerencsés vagy, dönthetsz! Kérlek ne áraszd el a trágár, ostoba kommentjeiddel az inernetet! Dönts és vállald a következményeket!

Nem vagyok oltásellenes, de szkeptikus vagyok.

Hozzászóló: Edel, 2021-01-06 23:45
Nem vagyok oltásellenes, de szkeptikus vagyok. Már csak azért sem rohanok oltatni magam, mert számomra nagyon elgondolkodtató, hogy a mai világban hogyan terjedhetett el egy ilyen vírus. Ami nem halálos minden esetben, leginkabb azokra veszélyes, akik már féllábbal a sírban vannak. Az információ pillanatok alatt jut el a világ egyik pontjáról a másikra. Hogyan lehet az, hogy a vírus mégis elterjedt mindenhol? Miért nem akadályozták meg az okosok az országok közötti forgalmat, h a vírus ne terjedhessen, biztosan egyszerubb lett volna még az elején megállítani, mint oltóanyagot kifejleszteni. Valószínűsítem, pont ez volt a cél, h minél többen megbetegedjenek. A média asszisztál a félelemkeltésben, de csak annyi ember haljon bele, aki egyébként is rövid időn belül meghalna, csak , hogy ne legyen nagy a veszteség, legyen elegendő alany, akit be lehet majd oltani. Tehát én a népirtást is kizárom,, mert akkor kinek adják el az oltóanyagot?! Az ebola nem terjedt el a világban, mert az valóban halálos, nem tudom, létezik-e ellene védőoltás, de az túl rizikós lenne. Ennek az üzletnek a terve már a hetvenes években a Mézga Gézában meg volt írva. ???? Lehet, h magyar találmány. Nem tartom magam buta embernek, de nem fogok asszisztálni a nagy üzlethez azzal, h sorbaállok a szuriért. Velünk már mindent megtehetnek a világ urai? Nem ez lesz az első és nem is az utolsó alkalom az oltogatásra, abban biztos vagyok, ha rohanunk, h felvehessük.

Én se ellene se mellette nem kívánok érvelni.

Hozzászóló: Beatrix, 2021-01-06 23:37
Én se ellene se mellette nem kívánok érvelni. De egy fontos dolgot elmondanék, hogy az oltás nem egyenlő az ellenszerrel. Ugyanúgy lehet vírus hordozó egy beoltott személy vagy enyhe lefolyású tünetekkel rendelkező is lehet. Az oltás a súlyosabb szövődményeket hivatott megelőzni. Tehát attól, mert beoltatja valaki magát, még elkaphatja vagy terjesztheti a vírust. Ezzel az oltással is a véddekezést kívánják elősegíteni, nem gyógymód és nem ellenszer. Sajnos egyet kell értenem néhány hozzászólóval, hogy sok az ellentmondás még az egészségügyben dolgozók között is, ami csak növeli az emberek félelmét. Reméljük hamarosan visszaáll az élet a maga medrébe.

Ez a cikk rossz oldalról közelíti meg

Hozzászóló: Tamas Kapitany, 2021-01-06 23:09
Ez a cikk rossz oldalról közelíti meg a dolgot. Azt vettem észre, hogy az emberek nem a vakcina ellen vannak, hanem nem bíznak abban, hogy azt adják be nekik, amiről szó van. Magyarán, nem bíznak a kormányukban. A másik oldala a dolognak, hogy nincs rendesen tesztelve a dolog. Vegig olvastam, hogy kik ne adassák be maguknak. Lényegében csak azok maradtak, akik makk egészségesek. Az egész rendszer úgy s@r, ahogy van. Ez lett a sok hazudozas, mellébeszélés fölösleges megszorítasok eredménye.

A magyar lakosság 97 százaléka D vitamin

Hozzászóló: László , 2021-01-06 23:08
A magyar lakosság 97 százaléka D vitamin hiányos. A D vitamin az immunitás alapja és ha ez túl kevés akkor bizony az összes többi vitamin nem kellő mennyiségben szívódik fel bármennyit is szedünk. A 400NE csak arra elég, hogy ne legyünk angolkórosak. Ahhoz, hogy az immunrendszer jól működjön 10ezer NE kellene fogyasztani. De már napi 4000NE fogyasztásával 90%-al csökkenne az influenza. A gyógyszer maffia hazugsága, hogy vitamin túladagolás veszélyes. Sajnos ezzel hülyítik az orvosokat is. Az OEP-neki évi 15milliárdjába kerülne ha minden magyar 4000NE D vitamint enne. De 250milliárdot spórolna a kiadási oldalon. Aztán lehet okoskodni az ilyen elől hátul doktoroknak. Ezt a D vitaminról szóló tanulmányt 20 magyar orvos készítette, akik nem adták el a lelküket a gyógyszer maffiának. b

Kedves Judit! Először is úgymond " nyugodjon

Hozzászóló: Kulcsár Zoltán, 2021-01-06 23:07
Kedves Judit! Először is úgymond " nyugodjon meg a beteg "! Nem kell aggódni , mihelyt annyi oltóanyag rendelkezésre áll, be fogják oltatni magukat az emberek , mert ugyan nem lesz "kötelező" de aki nem oltatja be magát az nem fog tudni létesülni, ugyanis megfogja minden kormány hozni azokat az intézkedéseket hogy ez bekövetkezzen! Én a legutolsók között leszek azt megígérem sőt...A probléma valójában nem az amíről Ön ír, hanem hogy az emberíség nem értette meg a járvàny lényegét, legalábbis a többség, és ez nem az a többség csak aki nem aksrja magát beoltatni, ugyanis ez nem utolsó világjárvány , a vakcina meg nem a csodafegyver...