Dr. Szanyi Andrea

Dr. Szanyi Andrea

belgyógyász, háziorvos, geriáter
Bemutatkozás:

Önéletrajz

  • 1987-ben végeztem a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Karán.
  • 1987-től 1996. decemberéig a Szent László Kórházban dolgoztam, a Fertőző és Trópusi Betegségek Tanszékén, majd a II. Fertőző-Belgyógyászati osztályon.
  • 1993-ban belgyógyászatból, 2000-ben háziorvostanból és geriátriából szakvizsgáztam.
  • 1997-től háziorvosként dolgozom Budapest VII. kerületében.
  • 1998-tól rövid megszakítással másodállásban idősek otthonában is dolgozom.

A háziorvosi munka szerteágazó területein belül szakmai érdeklődésem elsősorban az anyagcserebetegségek, azon belül a cukorbetegség felismerése, kezelése, gondozása, valamint az infektológia felé irányul.

Angol nyelven középszinten, franciául alapszinten beszélek.

Legutóbbi válaszai

Égési sérülés utáni duzzanat (ödéma?)

Kedves Kérdező! A beteg vizsgálata nélkül nem lehet diagnózist mondani. Mindenképpen forduljon panaszával először háziorvosához. Az elváltozás hátterében lehet orbánc, más gyulladás is, látatlanban a trombozis lehetősége sem zárható ki.

Ortopédiai probléma vagy trombózisgyanú?

Kedves Kérdező! A beteg vizsgálata nélkül nem lehet a panaszáról véleményt mondani. Mire soraimat olvassa, az ortopédiai vizsgálat megtörtént, feltehetően mondtak is Önnek iránydiagnózist. Panasza hátterében állhat a térdizület úgynevezett Baker cisztája is. A trombózis kizárása orvosi vizsgálatot, vérvételt és ultrahangvizsgálatot gényel.

Mi okozhatja?

Kedves Kérdező! Javaslom, hogy csináltasson friss laboratóriumi vizsgálatot, melyben vérkép, vas, vesefunkciós vizsgálat, vércukor CRP, valamint pajzsmirigyműködés (TSH) vizsgálata legyen. Ha a Controloc mellett is van gyomorpanasza, akkor történjen gastroscopos vizsgálat, e nélkül nem tanácsolnám a szedett gyógyszer adagjának emelését.

Vér eredmény

Kedves kérdező! A vérképe vashiányos vérszegénységet mutat. Ennek oka lehet, ha a havi ciklusai során bővebb vérzés van. A magasabb eosinophil sejtszám hátterében allergia, szénanátha is állhat. Leletével keresse fel a vizsgálatot kérő orvost.

Labor eredmények

Kedves Kérdező! Az eGFR érték a határon van, a kreatinin a normális értéktartományon belül. Továbbra is javasolt a bőséges folyadékfogyasztás. A fehérjefogyasztás fizikai igénybevételt jelentő sport esetén lehet maximum 1.5g/tskg. A leletében a fehérvérsejtszám kicsit alacsonyabb, mint a normál érték, ezt érdemes összehasonlítani a korábbi eredményekkel. Ha nincs panasza, tünete, akkor valóban nem igényel további teendőt.