Dr. Szanyi Andrea

Dr. Szanyi Andrea

belgyógyász, háziorvos, geriáter
Bemutatkozás:

Önéletrajz

  • 1987-ben végeztem a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Karán.
  • 1987-től 1996. decemberéig a Szent László Kórházban dolgoztam, a Fertőző és Trópusi Betegségek Tanszékén, majd a II. Fertőző-Belgyógyászati osztályon.
  • 1993-ban belgyógyászatból, 2000-ben háziorvostanból és geriátriából szakvizsgáztam.
  • 1997-től háziorvosként dolgozom Budapest VII. kerületében.
  • 1998-tól rövid megszakítással másodállásban idősek otthonában is dolgozom.

A háziorvosi munka szerteágazó területein belül szakmai érdeklődésem elsősorban az anyagcserebetegségek, azon belül a cukorbetegség felismerése, kezelése, gondozása, valamint az infektológia felé irányul.

Angol nyelven középszinten, franciául alapszinten beszélek.

Legutóbbi válaszai

Vese fájdalmak

Kedves Kérdező! Az Amprilant a veseműködésben észlelt eltérés, a jelzett albuminürítés miatt írták fel, a cukorháztartásra érdemi változást nem szokott okozni, a bilirubin szintre sincs hatással, mivel ez elsősorban vérnyomáscsökkentő , illetve bizonyos szívbetegségekben adható gyógyszer. A javasolt kis adag miatt ettől érdemi vérnyomás csökkentés nem várható. A vizelet leletben egyéb kóros nem volt , a cukorháztartása is rendben van. A leírása szerint az ultrahang vizsgálatot urológus szakorvos végezte, aki elsősorban a veséket vizsgálta. Javasolnám hasi és kismedencei ultrahang vizsgálatát is, illetve felmerülhet még a prosztata gyulladásos betegsége is, ami a gyakori vizelési panaszát is magyarázhatja.

Lenyeltem!

Kedves Kérdező! Amennyiben a lenyelt fogdarabka kicsiny, akkor természetes úton, a széklettel távozni fog a szervezetéből.

Vérhigító oltásra

Kedves Kérdező! A beteg vizsgálata, az előzmények ismerete nélkül gyógyszerszedési tanácsot a honlap keretén belül adni nem tudok. Általánosságban megemlítem, hogy az Aspirin szedésének az artériás betegségek, az artériás vérrögképződés megelőzésében lehet szerepe, a vénás vérrögképződés, trombózis megelőzésében nincsen. Az Astra Zeneca COVID ellenes vakcinája során leírt ritka mellékhatások közé tartozik a vénás trombózis illetve embólia.

Térdfájdalom

Kedves Kérdező! Algopyrin, paracetamol szedhető, ezek recept nélkül kaphatóak. Kerülje az Aspirint és az úgynevezett nem szteroid gyulladásgátló szereket, ilyen például a diclofenac is.

Lehet COVID utóhatás?

Kedves Kérdező! Valószínű, hogy jelen panasza nincsen összefüggésben a koronavírus fertőzéssel, de teljességgel kizárni sem lehet. Előfordul elhúzódó formája, ami néhány hétig is eltarthat.