Dr. Szanyi Andrea

Dr. Szanyi Andrea

belgyógyász, háziorvos, geriáter
Bemutatkozás:

Önéletrajz

  • 1987-ben végeztem a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Karán.
  • 1987-től 1996. decemberéig a Szent László Kórházban dolgoztam, a Fertőző és Trópusi Betegségek Tanszékén, majd a II. Fertőző-Belgyógyászati osztályon.
  • 1993-ban belgyógyászatból, 2000-ben háziorvostanból és geriátriából szakvizsgáztam.
  • 1997-től háziorvosként dolgozom Budapest VII. kerületében.
  • 1998-tól rövid megszakítással másodállásban idősek otthonában is dolgozom.

A háziorvosi munka szerteágazó területein belül szakmai érdeklődésem elsősorban az anyagcserebetegségek, azon belül a cukorbetegség felismerése, kezelése, gondozása, valamint az infektológia felé irányul.

Angol nyelven középszinten, franciául alapszinten beszélek.

Legutóbbi válaszai

Laborlelet értékelése

Kedves Kérdező! A laboratóriumi leletet a beteg panaszaival, tüneteivel együtt szükséges értékelni. A magasabb thrombocita számot okozhatja gyulladás, fertőzés, a magasabb kálium szint hátterét ez esetben esetleg fokozott bevitellel lehet magyarázni, de az is lehetséges, hogy technikai hiba áll a háttérben. Javaslom ezek megismétlését egy hónap múlva. A magasabb kálcium szint valószínűleg többlet bevitellel magyarázható. A limfocita, neutrofil arány megváltozását korábbi vírusos fertőzés magyarázhatja.

Kreatin kináz

Kedves Kérdező! A CK emelkedését a koleszterincsökkentő gyógyszereken, illetve az izomterhelésen túl okozhatja még a pajzsmirigy alulműködése, veseelégtelenség illetve más gyógyszerek is, így aszpirin, vízhajtó és steroidok .

Érdellődéd

Kedves Kérdező! Amennyiben a vérképben nem volt eltérés, akkor az alacsony vérsejtsüllyedésnek nincs jelentősége.

Ijesztő véres nyál csak reggel

Kedves Kérdező! A leírásából nem egyértelmű, hogy véres-e a köpete vagy a dohányosoknál előforduló sárgás-barnás köpetet ürít. Mindenesetre, ha panasza nem szűnik , javaslom fül-orr-gégészeti és tüdőgyógyászati kivizsgálását.

Koronavírus elleni oltás

Kedves Kérdező! A koronavírus elleni oltás ellenjavallt lázas betegség, akut stádiumban levő autoimmun betegség , folyamatban levő kemoterápia , nagy dózisú szteroid kezelés vagy biológiai terápia esetén, a vakcina bármely összetevőjével szembeni súlyos allergiás reakció esetén, illetve korábban átvészelt, kórházi ellátást igénylő, védőoltással vagy gyógyszerrel kapcsolatos súlyos allergiás (anafilaxiás) reakció esetén. Várandósság első harmadában és öt éven aluli gyermekeknek sem adható.