"Nem volt még elég?" - COVID vs vakcinák

Napok óta hitetlenkedve olvasom a kommentáradatot, ami a koronavírus elleni vakcinával kapcsolatos újabb és újabb hírek alá íródnak, és nem hiszem el, amit látok... Dr. Lesznyák Judit véleménycikke.

A fórumban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság- és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal. Orvos szakértőinknek szánt kérdését ne itt, hanem az Orvos válaszol rovatban tegye fel!

Az oltási szövődmények ritkák, de akinek

Hozzászóló: Osváth István, 2021-01-08 12:36
Az oltási szövődmények ritkák, de akinek bekövetkezik annak 100%. A genetikai alapú (Pfizer) vakcinákkal kapcsolatosan hiányoznak a hosszútávú tapasztalatok!Problémák még a lokális és szisztémás gyulladások, a biohasznosulás és perzisztencia, autoreaktív antitestek stimulációja, illetve a nem natív nukleotidok és egyéb komponensek lehetséges toxikus hatásai, allergiás reakciók (PEG!, egy tanulmány szerint a vizsgált személyek 5%-a hajlamos életveszélyes anafilaxiás reakcióra), extracelluláris RNS-sel kapcsolatos problémák (trombózisveszély). Ezeket jobban hangsúlyozni kellett volna a cikkben.

Ja, és még egy dolog, aztán már abbahagyom

Hozzászóló: béla, 2021-01-08 12:35
Ja, és még egy dolog, aztán már abbahagyom :) Szóval, szomorú vagyok, hogy már megint két táborról beszélnek, holott legalább négy van. -- A radikálisabbak: 1. oltáspárti, 2 oltás ellenes. Mindkettő igyekszik mindenkit meggyőzni az igazáról. -- A mérsékeltebbek: 1. oltást beadató, 2. oltást nem beadató. És egyik sem akar senkit meggyőzni arról, hogy mit csináljon. Tapasztalataim szerint a mérsékeltebb csoport van többségben, de a média, közösségi média, politika a kisebbségben lévő radikálisokról tesz csak említést. Szomorú vagyok emiatt, de talán az embereknek megvan a magukhoz való eszük! Azt hiszem felnőttünk már...

Mondtam már egyszer, de még egyszer említem

Hozzászóló: béla, 2021-01-08 12:03
Mondtam már egyszer, de még egyszer említem (bocs az ismétlésért): mivel az oltóanyag rendelkezésre áll, aki beoltatja magát az már feleslegesen aggódik azok miatt akik nem oltatják be magukat. Vagy ha igen, akkor miért is?

Szia Judit. Nekem személyesen nem a vakcinával

Hozzászóló: ROBI, 2021-01-08 11:58
Szia Judit. Nekem személyesen nem a vakcinával van bajom hiszen ahogy megírtad a tudósok többsége tényleg azon van hogy segítsen az embereken de ott vannak azok a kevesek akik azzal töltik az idejüket hogy egy halálos vírusból még halálosabbat csináljanak. Így született meg a COVID ami később mutálódott. Én csak azt szeretném tudni hogy ki lesz ezért felelősségre vonva mert még azok a nácik is akik a második világháború alatt 6 millió zsidót mészároltak le később bíróság elé álltak és el lettek ítélve népírtásért. Most ki lesz felelősségre vonva? Mert aki vírussal babrál az engedéjjel teszi. Arról valaki tud. Ez is egy új világháború csak itt nem lőnek itt másképp írtják az embert. Ami a vakcinát illeti én sem vagyok lenyűgözve. Ha jól tudom 5 cég gyártott vakcinát de garanciát nem vállalt egy sem. Miért? Ha még ők maguk sem bíznak benne akkor én hogyan? Nekem úgy jön le hogy " oltasd be magad aztán lesz ami lesz ". Nem kóser.

Örülök, hogy a jó Isten előkerült!

Hozzászóló: béla, 2021-01-08 11:51
Örülök, hogy a jó Isten előkerült! Már pár napja motoszkál a fejemben, hogy elhiggyem-e én, hogy az ember az egyetlen teremtett lény a világon, aki nem rendelkezik megfelelő védelemmel, a szervezetét, testi felépítését illetően? Hogy csak a kívülről jövő információ menthet meg bennünket, a saját tapasztalataink nem? Orvosi tankönyvben olvasható (bocs a pontatlan idézetért) : "a kórokozók jelenléte az emberi testben nem feltétlenül okoz megbetegedést, csak ha megfelelő táptalajra lel..." Azt hiszem a tünetek kezelése önmagában nem elegendő.

Elolvasva sok-sok hozzászólást, engedjék

Hozzászóló: Lilla, 2021-01-08 11:04
Elolvasva sok-sok hozzászólást, engedjék meg, hogy a következő véleményt elmondjam. "Ne akarjuk meggyőzni egymást!". Ez önmagában meggyőzésre bíztat! Miért ne, aki kinyilvánítja véleményét, nem a semmiért teszi, pro és kontra. A félelemről. A félelem valóban nem pozitív irányba ható érzés, ennek az ellentéte a hit. Az egész oltás-nem oltás kérdése hit-bizalom vagy bizalmatlanság kérdése. Egyszerűen nem tud az ember jobbat tenni, mert nem vagyunk a mindentudás birtokában. Nem látunk a COVID-rejtély mögé sem. Vannak érvek, ellenérvek, rejtélyes a bejövetele a világba, kitől, mitől ered, emberi szándékból vagy honnan fakad. De ez más betegséggel kapcsolatban is megvan. Nem lát még tisztán az ember, de próbálkozik. kutat, küzd. El kellene hinni, hogy a tudósok is minden tőlük telhetőt megtesznek, nekik ez a munkájuk. Nem csalók, hanem értékes, áldott emberek. Ismerőseim között van 34 éves orvos, sportoló, teljesen egészséges, aki elkapta a vírust és elmondta, milyen borzalmas állapotba került, hogy mozogni, beszélni nem volt ereje a kétoldali tüdőgyulladástól. Másik ismerősöm, aki kemény fizikai munkás, még tavaly decemberben volt olyan állapotban - amikor még nem is hallottunk erről -, hogy a bevásárló táskát nem tudta a kocsitól bevinni a lakásba, láza sem volt, de a tüdőröntgen súlyos elváltozásokat mutatott. Harmadik ismerősöm, transzplantált, olyan gyenge volt, h felállni, felöltözködni, kezét felemelni nem tudta, de túlélte. Vannak fiatalok, akik elhunynak, idősek akik túlélik. Ezek azt mutatják, hogy emberi logikának, tudásnak ellentmondó dolgok előfordulhatnak. Más, kisebb rizikójú, de akár halálos betegségek esetén is bizalommal vagyunk az orvostudomány iránt. Bevesszük a gyógyszert, elfogadjuk a terápiát. Az ismeretlennel kapcsolatban vagy bízunk, vagy nem. Bizalom és hit nélkül nem tud senki gyógyulást várni és venni. Ez akarat kérdése, hogy miben akarok bízni, mert ugyanannyi érv van ellene, mint mellette, ugyanolyan nehéz hinni vagy nem hinni. Mint abban, hogy Isten teremtette az embert vagy a majomtól származik. Ezt is csak akkor tudja 100 %-ban megtapasztalni valaki, ha elkezd hinni. A majom elméletet semmi nem tudja alátámasztani, legkevésbé a személyes megtapasztalás. Én abban akarok, és tudok is bízni, hogy több a jó szándékú ember, aki nem ártani, hanem használni akar az emberiségnek. Bődületes marhaságnak tartom azt, hogy BG létrehoz egy vírust - ami őt is benyelheti, és utána egy ártó vakcinával akarná az emberiséget megtizedelni. Akkor egyszerűbb módot is választhatna, ha már egy pénzember mindent megtehet. De nem tehet meg mindent az ember. Ő fölötte is van a Vagyok.

Petinek: Köszi minden válaszodat! Más:

Hozzászóló: béla, 2021-01-08 10:36
Petinek: Köszi minden válaszodat! Más: Kb. a 1960-as évek óta ismert ez a vírus. Talán nem ez a törzse... Előtte is lehettek már olyan esetek, amiket ez okozott, de mivel nem tesztelték, ismeretlennek, vagy simán felső légúti kategóriának minősítették...szóval valószínű, hogy többen már találkoztak életük során ezzel a vírussal...még egyszer: valószínű nem ezzel a törzzsel

Melyik a kedvenc COVID19 szuri hozzávalód? -

Hozzászóló: ferosenfeld, 2021-01-08 10:11
Melyik a kedvenc COVID19 szuri hozzávalód? - Továbbra is fertőző maradsz. - 2 hónapig véd. - 10-15% esély az allergiás reakcióra. - Megnövekedett HIV fertőzés kockázat. - Bell parézis (arcbénulás). - Anaphylaxis. - A gyártó jogilag nem vonható felelősségre. - Továbbra is maszkot kell viselni. - Esetleg a fentiek együtt.

Bélának. Erre inkább válaszoljon orvos,

Hozzászóló: Peti, 2021-01-08 09:51
Bélának. Erre inkább válaszoljon orvos, a matekhoz jobban értek. Leírom, hogy én hogy értettem, de nem 1000%, hogy igazam van. Szóval: az oltás ellenére tudományos értelemben valóban jelen lehet a vírus a szervezetben, de ha az oltás hatására azonnal felveszi az immunrendszer a küzdelmet vele, akkor gyorsabban legyűri, és így időben sem és intenzitásában sem annyira fertőző már. Nem kizárt a továbbadás, de olyan szintre csökkenti a fertőzőképességet, hogy előbb-utóbb ténylegesen visszaszorul a vírus. Mint a tűz és az automata oltórendszer: nem akadályozza meg, hogy kigyulladjon a lakás, így egy oltórendszerrel rendelkező épület is füstölhet, de legalább a mi lakásunk sem ég le teljesen, és a szomszédra sem terjed át.

Petinek. Köszi. Én is erre gondoltam, hogy

Hozzászóló: béla, 2021-01-08 09:39
Petinek. Köszi. Én is erre gondoltam, hogy a jelenlegi értékeket még csökkenti... És még egy kérdés: Ha valaki be van oltva, az azt jelenti, hogy ő már immunis a betegséggel szemben, de amúgy a vírust továbbra is hordozhatja és terjesztheti? Mert gondolom, hogy a vírus, (lévén nem élőlény) nem tesz különbséget oltott és beoltatlan között. Mint a permetezés...ugyanúgy rászáll a rovar, de nem tesz benne kárt mert a feltételek nem jók neki...na ez csak egy kis kitérő...köszi előre is