• Táplálkozás témájú cikkek

        WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos
        Táplálkozás
        Napjainkban egyre többen odafigyelnek az egészséges táplálkozásra. Sajnos sokszor csak azt hisszük, hogy egészségesen étkezünk, valójában gyakran egészségtelen ételeket fogyasztunk, ha nem figyelünk a részletekre.
        Több mint TestŐr
        Ha az ünnepi időszakban túl sok szénhidrátot és állati eredetű fehérjét viszünk be a szervezetünkbe, akkor ezzel gyulladásos folyamatokat idézhetünk elő, és az inzulinegyensúlyunk is felborul. Ami számos betegség kialakulásához vezethet...
        Több mint TestŐr
        Fontos tudni, hogy hiába figyeltünk oda egész évben az életmódunkra, ha az ünnepi időszakban teljesen elengedjük magunkat, helytelenül táplálkozunk és nem mozgunk, akkor ennek a következő évben látja majd kárát az egészségünk!
        WEBBeteg - Dr. Vajda Orsolya, háziorvos, Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus
        Az olthatatlan vágy (sóvárgás) egy-egy étel után leggyakrabban terhesség alatt jelentkezik. Na de mit jelent akkor, ha az ember nem várandós? Legtöbbször valamilyen tápanyaghiány állhat a háttérben, de ritkán akár betegség is.
        Több mint TestŐr
        A Séfek séfe versenyzője a műsor forgatása óta tizenkét kilót fogyott úgy, hogy nem mondott le az összes kedvenc ételéről, viszont a köreteket mindig egészségesebbre cserélte! Blanka most elárulja, hogy mivel ehetjük például a pörköltet bűntudat nélkül...
        WEBBeteg - Brjeska Dóra, újságíró
        Ma már az interneten bármi megtalálható, és bárkiből lehet úgynevezett szakember is. Azonban nem árt tudnunk, hogy kihez érdemes fordulnunk, ha biztos tudáson alapuló, valódi segítséget szeretnénk kapni.
        WEBBeteg
        Táplálkozás
        Az őszre beérő gyümölcsöknek nagy jelentőségük van vitamin- és rostforrásként. Fogyaszthatók frissen vagy befőttként és számos étel alapanyagaként.
        WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember
        A rostfogyasztás jótékony hatásait már jól ismerhetjük, de nem biztos, hogy mindenki tisztában van azzal, hogy magasabb rosttartalmú étrend mellett kiemelten fontos figyelni a megfelelő mennyiségű folyadékfogyasztásra is.
        WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos
        Az egészségmegőrzés mára külön tudományággá nőtte ki magát, melynek egyik eleme a korszerű táplálkozás lett. A nemzetközi trendeknek megfelelően megszületett a funkcionális élelmiszer fogalma, melyek fogyasztásával nagyban hozzájárulhatunk egészségünk megóvásához.
        WEBBeteg - Balogh Mária, újságíró
        A sovány embereknek általában az anyagcsere lebontó folyamata zajlik gyorsabban, felfokozottan. Ez gyakran alkati kérdés, aminek genetikai háttere nyomon követhető. A soványabb testalkatú emberek többsége nem eszik tudatosan kevesebbet, noha sokan ügyelnek az egészséges étrend megválasztására, gyakran érzik azt, hogy többet esznek, mint kellene, mégsem híznak. Az alultápláltak szervezete ezzel szemben fontos tápanyagokból szenved hiányt, aminek következtében számos hiánytünet, hiánybetegség alakulhatnak ki náluk.
        A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!
      • Hirdetések
      • Orvos válaszol

        Dr. Tóth Judit

        Dr. Tóth Judit

        Onkológus, belgyógyász, aneszteziológus


        Kérdezzen Ön is

      • Hirdetés