• Magasságot pozitívan befolyásoló vitamin és táplálkozás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Szeretném megtudni, hogy lehet-e vitaminok és/vagy táplálkozás segítségével befolyásolni a gyeremekek várható végső magasságát? Milyen orvos tudja meghatározni, hogy a van-e a gyermeknek vitaminhiánya? vagy bármilyen nyomelem hiánya? Egyébként egy megfelelő magasságú gyermekről van szó.

        Dr. Balogh Andrea válasza a testmagasság témában

        Tisztelt Kérdező! A teljes értékű táplálkozás segítségével egy egészséges ember el tudja érni ideális testmagasságát. Ennek hiányában illetve betegségek esetén a testmagasság nagy valószínűséggel nem éri el azt az értéket amit egészségesen és jól táplálkozva elérhet. Tehát itt nem csak arról van szó, hogy megfelelő mennyiségű vitamin és ásványi anyag kerüljön a szervezetbe ( nem több, mint a normál mennyiség, mert az is gondot okozhat) hanem arról is szó van, hogy minőségi összetételben és mennyiségben megfelelő táplálékot egyen az illető, pl. ne üres, kalóriaszegény ételeket egyen pl. fehér lisztes, cukrozott dolgokat hanem pl. teljes kiőrlésű gabonából készült ételeket stb. Egy dietetikussal és egy sportorvossal érdemes konzultálni. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos


        Kérdés: 2019. március 25., 16:26; Megválaszolva: 2019. március 26., 07:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben: