• Divatos diéták - Hogyan hatnak az egészségre?

    Dr. Kónya Judit
    Szerző: WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos szakorvosjelölt

    Az egészséges életmód, a táplálkozás egészségre gyakorolt hatásának előtérbe kerülésével, egymás után jelennek meg az újabbnál újabb sztárdiéták. Az óvatlan tájékozódó könnyen elveszhet a dömpingben, és az ultramodern étkezési irányzatokról is kiderülhet, hogy mégsem olyan egészségesek, mint azt a hívek gondolják.

    Nagyszámú klinikai vizsgálat monitorozza a különböző diétás, és testsúlycsökkentő módszerek hatékonyságát, egészségre gyakorolt hatását, egymástól való különbözőségét. Mindezek azért nagyon fontosak, mert egy-egy fogyókúrás módszer rövid távú hatásai, lehetnek ugyan kecsegtetőek, ám nagy szükség van arra is, hogy az étkezési irányzatokkal kapcsolatos, hosszú távú eredményeket is megismerjük. Nehogy aztán egy nem kellőképpen megalapozott döntéssel, a gyors testsúlycsökkentés reményében, egészségünk károsodását kelljen elszenvednünk.

    Hirdetés

    1992-ben kezdődött egy nagyszabású klinikai vizsgálat Svédországban, amelynek eredményei nemrég láttak napvilágot. A kutatás a szénhidrátban szegény, fehérjében gazdag táplálkozás egészségügyi vonatkozásait elemezte.

    Tesztelje magát!

    Az eredmények szerint ez a fajta táplálkozási csapásvonal, ami több diétának is lényege, fokozza a kardiovaszkuláris betegségek kockázatát, a szív- és érrendszeri kórállapotok miatt bekövetkező halálozást. A számok szerint a nagy mennyiségű fehérje fogyasztása az összhalálozást 11, a szív- és érrendszeri megbetegedések okozta halálesetek számát 37 százalékkal emelte.

    Atkins és a többiek

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA