Téma: Mediterrán étrend

A helyes étkezéssel meghosszabbítható az élet

Több mint TestŐr - 2018.08.09. 12:56
Etimológiai felmérések szerint Európában a hagyományos mediterrán étrenden élők élnek a leghosszabb ideig. Távol-Keleten, Okinava-szigetén nem ritka az aggastyán kor. Az ott élők kevesebb húst és cukrot, zöldségből...

Egészséges a mediterrán táplálkozás

Több mint TestŐr - 2018.03.12. 14:01
A mediterrán étrend alapvetően rostban gazdag. A sok zöldség- és gyümölcsfogyasztás mellett a déli népek napi szinten használnak olívaolajat. Emellett sok tengeri halat is fogyasztanak, ami többek között az omega-3...
Túlsúllyal és kezdődő cukorbetegséggel bajlódó, kóros vérzsírszintű és magas vérnyomásos betegek, akiket ma legtöbbször metabolikus tünetcsoport elnevezéssel kezelnek, lényegesen ritkábban fordulnak elő ott, ahol a...
Akár tizenöt évvel is meghosszabbíthatjuk életünket, ha egészségi állapotunkra megfelelő figyelmet fordítunk - olvasható a legújabb kutatásokban. Dr. Babai László, az Oxygen Medical életmód orvosa az megfelelő életmód...
Temérdek tapasztalat és sok tudományos megfigyelés adatai gyűltek össze a mérsékelt- és nagyfokú alkoholfogyasztás egészségügyi hatásaival kapcsolatban, de kis mennyiségű bor megivására vonatkozólag eddig gondos...
A kutatók 11 ezer ember étkezési szokásainak tanulmányozása után megállapították, hogy a mediterrán stílusú étrendhez legközelebb álló, diétán élő emberek kockázata a depresszióra, 30 százalékkal kisebb mint azoké, akik...
Vannak, akik emelkedett vérkoleszterin szintjük csökkentésére a jól bevált gyógyszereket mellékhatások miatt nem szedhetik, de áttérhetnek olyan kosztra, amely erre is jelent megoldást.
Kanadai kutatók a világ minden tájáról csaknem 200 tudományos kutatás alapján hangsúlyozzák, hogy a megfelelően étkező területeken mérhetően kisebb a szívinfarktus bekövetkezésének veszélye, mint ott, ahol az étrendnek...

A mediterrán étrend csökkenti a rák kockázatát

Független Hírügynökség - 2008.07.02. 17:14
A mediterrán étrend csupán néhány elemének beépítése a táplálkozásba akár 12 százalékkal csökkentheti a rák kialakulásának kockázatát - vélik a világ kutatói és tudósai, akik korábban már megállapították, hogy a délies...