Téma: Mediterrán étrend
Étrend az Alzheimer-kór kockázatának csökkentéséhez
WEBBeteg összeállítás - 2024.05.29. 18:00
Az orvostudományi kutatások nem igazolták eddig, hogy lenne olyan speciális élelmiszer vagy tápanyag, amely megelőzné az Alzheimer-kór kialakulását vagy megállítaná annak előrehaladását. Az egészséges étrend azonban...
Divatos diéták górcső alatt
WEBBeteg - Tóth András, újságíró - 2024.05.14. 15:02
Csodát ígérnek, de vajon valóban eredményesek? Ajánlhatók vagy sem? Cikkünkben divatos diétákatat elemeztünk Szőke Andrea dietetikussal.
Mediterrán ketogén diétával lassítható a kognitív folyamatok romlása
WEBBeteg - Szegő Miklós, fordító - 2021.12.03. 11:08
Az Alzheimer-kór magasabb kockázatával járó enyhe kognitív károsodásban (mild cognitive impairment, MCI) szenvedő embereknél a bélrendszerben előforduló gombafajok aránya megváltoztatható egy módosított mediterrán...
Egészséges a mediterrán táplálkozás
Több mint TestŐr - 2018.03.12. 14:01
A mediterrán étrend alapvetően rostban gazdag. A sok zöldség- és gyümölcsfogyasztás mellett a déli népek napi szinten használnak olívaolajat. Emellett sok tengeri halat is fogyasztanak, ami többek között az omega-3...
Olajos magvak és mediterrán étrend - a legjobb választás
WEBBeteg - 2016.10.23. 12:47
Túlsúllyal és kezdődő cukorbetegséggel bajlódó, kóros vérzsírszintű és magas vérnyomásos betegek, akiket ma legtöbbször metabolikus tünetcsoport elnevezéssel kezelnek, lényegesen ritkábban fordulnak elő ott, ahol a...
A mediterrán étrend vérnyomáscsökkentő hatását magyarázta meg egy kutatás
MTI - 2014.05.22. 05:21
A mediterrán étrend vérnyomáscsökkentő hatását magyarázta meg egy brit kutatás: a telítetlen zsírsavak a nitritben gazdag zöldségfélék együtt védenek a magas vérnyomástól.
Egészséges szokások - Tizenöt évvel hosszabb élet
Oxygen Medical - 2014.04.07. 12:05
Akár tizenöt évvel is meghosszabbíthatjuk életünket, ha egészségi állapotunkra megfelelő figyelmet fordítunk - olvasható a legújabb kutatásokban. Dr. Babai László, az Oxygen Medical életmód orvosa az megfelelő életmód...
Mediterrán étrenddel a jobb életminőségért
MTI - 2012.06.02. 12:41
A mediterrán étrend egyértelműen jótékony hatással van a mentális és a fizikai egészségügyi állapotra - derült ki egy új tanulmányból.
Egészséges étrenddel megelőzhetők a szív- és érrendszeri betegségek
MTI - 2011.09.03. 00:13
Vajon megelőzhetők-e a legtöbb halálos áldozatot szedő szív- és érrendszeri betegségek megfelelő étrenddel, vagy a a biztos eredményhez gyógyszerek is szükségesek? Ezt a kérdést tették fel a párizsi Európai...
A vörösbor szívre gyakorolt hatása
MTI - 2011.07.26. 09:17
Temérdek tapasztalat és sok tudományos megfigyelés adatai gyűltek össze a mérsékelt- és nagyfokú alkoholfogyasztás egészségügyi hatásaival kapcsolatban, de kis mennyiségű bor megivására vonatkozólag eddig gondos...
Csak a tartósan egészséges étrend védi az egészségünket
Medipress - 2011.04.23. 10:41
Túlsúlyos vagy elhízott emberekben a fogyás, segíthet csökkenteni a rák kockázatát, de a szakértők szerint nem mindegyik étrend mérsékli hatékonyan ezt a kockázatot.
Mediterrán étrend a bőrrák megelőzésére
Medipress - 2010.08.27. 09:38
Dr. Niva Shapira és a Tel Avivi Egyetem kutatói megállapították, hogy étrendünk segítségével biztonságosabbá tehetjük a napsütést.
Jó hangulatot hoz a mediterrán diéta
MTI - 2009.10.06. 21:30
A kutatók 11 ezer ember étkezési szokásainak tanulmányozása után megállapították, hogy a mediterrán stílusú étrendhez legközelebb álló, diétán élő emberek kockázata a depresszióra, 30 százalékkal kisebb mint azoké, akik...
Koleszterincsökkentés vörös rizzsel
MTI - 2009.06.30. 12:39
Vannak, akik emelkedett vérkoleszterin szintjük csökkentésére a jól bevált gyógyszereket mellékhatások miatt nem szedhetik, de áttérhetnek olyan kosztra, amely erre is jelent megoldást.
Egészséges táplálkozással a koszorúér betegségek ellen
MTI - 2009.05.19. 12:22
Kanadai kutatók a világ minden tájáról csaknem 200 tudományos kutatás alapján hangsúlyozzák, hogy a megfelelően étkező területeken mérhetően kisebb a szívinfarktus bekövetkezésének veszélye, mint ott, ahol az étrendnek...
A mediterrán étrend csökkenti a rák kockázatát
Független Hírügynökség - 2008.07.02. 17:14
A mediterrán étrend csupán néhány elemének beépítése a táplálkozásba akár 12 százalékkal csökkentheti a rák kialakulásának kockázatát - vélik a világ kutatói és tudósai, akik korábban már megállapították, hogy a délies...