Laktózintolerancia, laktáz hiány

Mi lehet az oka, ha a nagymama nem bírja a tejet? Az apuka sem issza meg a tejet, mert rögtön hasmenéses lesz, de a sajtot gond nélkül fogyasztja? A kisgyermeknek sokat fáj a hasa főként a köldöke körül, és nem tudják, mi lehet az oka?

A fórumban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság- és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal. Orvos szakértőinknek szánt kérdését ne itt, hanem az Orvos válaszol rovatban tegye fel!

novenyi tejek

Hozzászóló: mariaoakley, 2009-03-01 00:22
Csatlakozom az alabbi javaslathoz, a novenyi tejek fogyasztasa nem csak izletes de egeszseges is! Ma mar nem csak szojatej kaphato az elelmiszerboltokban, e mellet sok mas novenyi alapanyagbol keszult tejital fellelheto a polcokon, nagyobb bio boltokban, sot, utobb mar a nagyobb Supermarketekben is. A tejitalok mellett novenyi alapu sajokat, szojatejszint (ami kituno minden tipusu fozeshez!) es finom puddingokat, johgurtokat, szojatejfolt lehet kapni. Erdemes kiprobalni! Ezen kivul vannak vegan fozotanfolyamok (Oltalom Alapitvany pl.,) ahol megtanitanak kostoloval egybekotott tanfolyamokon hogy kell elkesziteni otthon a novenyi tejeket, stb. Erdemes kiprobalni!

kazein - laktoz intolerancia

Hozzászóló: mariaoakley, 2009-03-01 00:17
Válasz erre: mariaoakley, 2009-03-01 00:22
Ugy lettunk megtervezve hogy csak csecsemokorunkban fogyasszunk anyatejet, ezzel szemben az ember az egyeduli faj aki felnott koraban is, (raadasul masok!) tejet issza. A kazeintermeles az emberi szervezetben automatikusan leall a szoptatas befejezese utan, es a hormon tobbet nem termelodik mivel nincs szukseg ra. A tejipar beleteszi a tejtermekekbe a szukseges tejbonto enzimeket, emiatt egy atlag ember kepes is lebontani a tejtermekeket bizonyos ideig. (atlag 24-30 eves korban jelentkeznek az elso allergias tunetek, a tejtermek fogyasztasanak merteketol fuggoen.) Amennyiben kialakult a laktoz intolerancia egy betegnel, a vegleges megoldast a tejtermekek teljes megvonasa jelenti. Koztes megoldas nincs. Tej nelkul lehetseges egeszseges eletet elni (li.: csak az ember fogyassza felnott koraban, megis minden mas faj egeszseges tejtermekek nelkul!). A tejbol kinyert ertekes anyagokat termeszetesen be lehet vinni mas elelmiszerekbol is. A "leszokasnal" arra kell gondolni hogy az erzekeinknek eljunk, vagy pedig a jo eletminosegre es az egeszsegunkre torekszunk.

Köszi a tanácsot

Hozzászóló: bence10, 2008-04-01 18:31
Válasz erre: mariaoakley, 2009-03-01 00:17
Szia kipróbáltam ezt a szója tej dolgot hát az az igazság, hogy nem rossz de nem is az igazi. Nincs véletlenül tapasztalatod az olyan tablettával ami állítólag pótolja ezt a hiányzó anyagot.

Szója tej.

Hozzászóló: lala, 2008-03-13 00:14
Szia én is így jártam, bár én hamarabb már 20 évesen, én is nagyon szerettem a tejet és most szója tejjel pótolom, ami bár drága de finom.

Nem értem

Hozzászóló: bence10, 2008-02-05 22:15
Már elmúltam 25 éves eddig semmi bajom nem volt a tejjel amit nagyon szeretek, miért pont most jött ki ez nálam, csak én vagyok egyedül ezzel a helyzettel én SZERETEM A TEJET és most mondjak le róla.