Dr. Plósz János

Dr. Plósz János

belgyógyász, gasztroenterológus
Bemutatkozás:

Nevem Dr. Plósz János, 1975.03.21-én születtem Sárospatakon.

Gimnáziumi tanulmányaimat a Sárospataki Református Kollégiumban végeztem.

1993-ban felvételt nyertem a Debreceni Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karára. Egyetemi éveim alatt jeles és kitűnő féléveket zártam.

1999.09.22-én általános orvosdoktori diplomát szereztem summa cum laude minősítéssel. Gimnáziumi éveim alatt latin és német nyelvet tanultam, 1999-ben B típusú angol középfokú nyelvvizsgát tettem.

Egyetemi tanulmányaim során érdeklődésemet és vonzalmamat elsősorban a belgyógyászat és egyes szakterületei keltették fel, ezért belgyógyász rezidensi állást pályáztam és kaptam meg a Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézetben 1999 novemberében.

2005 májusában belgyógyászatból szakvizsgát tettem, ezt követően gasztroenterológiai szakirányra jelentkeztem.

2005 januárjától kórházunk vezető auditorává neveztek ki, ezt megelőzően belső auditori képzésben vettem részt.

2007 novemberében gasztroenterológiai szakvizsgát tettem.

Jelenleg immár több mint 19 éve dolgozom a debreceni Kenézy Kórház Gasztroenterológiai Laborjában és Osztályán.


Magánrendelésem weboldala és elérhetősége: Endomedix Debrecen Gasztroenterológia Központ

Legutóbbi válaszai

Bélfodor gyulladás

Nem jelent problémát, daganatra nem utal egyáltalán. A megkezdett életmódi változtatás (diéta, fogyás) és rendszeres, intenzív testmozgás segíthet, hogy megszűnjön a jobb oldali fájdalom.

Műtét utáni állapot

A jobb bordaív alatti panasz lehet a műtét maradványa, de a zsírmáj okozta májmegnagyobbodás, májtok-feszülés is okozhatja. Ennek mérséklésére a kalória- és zsírbevitel csökkentése illetve rendszeres, intenzív testmozgás lehet alkalmas.

Rendszertelen székeles

Az életmód rendezésével jó eséllyel visszállítható a korábbi székelési ritmus. Mindenképp érdmes gyakori, rendszeres, nyugodt, kis étkezéseket tartani, mozogni rendszeresen, intenzíven, a napi stresszt megfelelően feldolgozni. Étrendben a kellő mennyiségű folyadék mellett a rostbevitelt fokozatosan emelni (ez növelni fogja a széklet mennyiségét, így a vastagbél könnyebben tudja továbbítani, jó eséllyel egyben tud távozni. Probiotikum tartósabb használata szintén segíthet. Ha nem alakul, akkor mindenképp folytatni kell a kivizsgálsát.

Hasfájás, gyengeség

Amit addig tud tenni:gyakori, rendszeres, nyugodt, kis étkezések tartása (levegőnyelés kerülése), Tasectan caps. 3x1 (3 napig), ezt követően probiotikum használata, Duspatalin 2x1, illetve gyomorvédelemre Quamatel mini 2x1.

Mitől lehet véres nyakos, széklet?

Véres nyákos székletet okozhat aranyeresség, diverticulosis, polip, tumor, gyulladás. Az Ön által leírt panasz leginkább gyulladt aranyereknek tűnik (ezek kialakulhatnak viszonylag rövid idő alatt, a többinek ennél hosszabb idő szükséges, január óta nem szabadna megjelennie polipnak, diverticulumnak). Szóval, mindenképp székletrendezést javasolnék (bő folyadék- és rostfogyasztás, rendszeres testmozgás), aranyerességre való kúp használatát és langyos-kamillás-sós ülőfürdőket.