Dr. Plósz János

Dr. Plósz János

belgyógyász, gasztroenterológus
Bemutatkozás:

Nevem Dr. Plósz János, 1975.03.21-én születtem Sárospatakon.

1993-ban felvételt nyertem a Debreceni Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karára. Egyetemi éveim alatt jeles és kitűnő féléveket zártam. 1999. 09. 22-én általános orvosdoktori diplomát szereztem summa cum laude minősítéssel. 

Egyetemi tanulmányaim során érdeklődésemet és vonzalmamat elsősorban a belgyógyászat és egyes szakterületei keltették fel, ezért belgyógyász rezidensi állást pályáztam és kaptam meg a Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézetben 1999 novemberében.

2005 májusában belgyógyászatból szakvizsgát tettem, ezt követően gasztroenterológiai szakirányra jelentkeztem.

2007 novemberében gasztroenterológiai szakvizsgát tettem.

Jelenleg immár több mint 20 éve dolgozom a debreceni Kenézy Kórház gasztroenterológiai osztályán, illetve a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Kenézy Gyula Campusán található belgyógyászatán.

Magánrendelésem weboldala és elérhetősége: Endomedix Debrecen Gasztroenterológia Központ


Legutóbbi válaszai

Reggeli laza széklet

A panasz betegségre nem utal (belefér a normál székürítési ritmusba). Az ok valószínűleg a felgyorsult bélmotilitás, fokozott irritabilitás. Érdemes lenne tudni, hogy a reggeli székürítést kávéfogyasztás, étkezés, dohányzás megelőzi-e? Mert ha igen, akkor ezeket érdemes lehet későbbre halasztani. Probiotikum tartósabban használva segíthet a...

Laktóz intolerancia vagy sem?

A laktulózzasl végzett vizsgálat "jelzetten" lehetne pozitív, de épp csak a határ fölött van az utoljára fújt érték, ami inkább gyorsult vékonybél-transportnak felel meg, nem vékonybél bakterialis kontaminációnak. A pozitív laktulóz-teszt nem zárja ki a laktóz-intoleranciát, csak ha valóban SIBO okozza a pozitív laktulózos vizsgálatot, akkor...

Hasi Diszkonfortérzet után hirtelen pulzus emelkedés remegéssel

A panasz és a tünet nem szokványos, több ok is felmerül bennem. A legegyszerűbb talán a reflux okozta nyelőcső-irritáció által reflexes tachycardia kialakulása. Ezt kellő erősségű savcsökkentő tartós szedésével lehet megszüntetni, valamint az életmódi tanácsok betartásával (gyakori, kis étkezések, ágyban fejvég megemelése, szénsavas italok...

Gyulladáscsökkentők

Magas láz esetén inkább Algopyrint használjon, a Flector és társai eléggé megviselik a gyomor- és bélnyálkahártyát. A gyomorvédőt érdemes pár hétig használni (kiegészítésnek Gaviscon oldat vagy Talcid rágótabl. is jó lehet).

Meddig szedjem a probiokiumot és terhességnél mire ügyeljek ha diszbakt.vagyok

Szóval ez így SIBO-nak tűnik (vékonybél bakterialis kontamináció), nem dysbacteriosisnak (ami a vastagbél flóürájának megváltozása-eltérése). A SIBO-ra antibiotikum kezelés javasolt, ez lehet Normix (ekkor akár emelt dózisban 10-14 napig érdemes használni) vagy más, kombinált antibiotikum kúrát használni. A SIBO nem igényel probiotikum...