Sport és egészség

Sport és egészség

Agyrázkódás: tünetek és kezelés

WEBBeteg összeálltás - Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, Dr. Kerekes Éva
2021-06-16 22:03

Az agyrázkódás a testet vagy a fejet ért hirtelen ütés miatt bekövetkező traumás agyi sérülés. Melyek a legfontosabb tudnivalók és teendők agyrázkódás esetén?

Mi lenne a focival drukkerek nélkül? A szurkolás lélektana

WEBBeteg - M. J.
2021-06-21 16:03

Képzeljük el a foci Eb-t üres lelátókkal: vajon milyen érzés lenne a focistáknak a rajongók morajlása nélkül végigjátszani egy mérkőzést? A COVID-19-járvány miatt sajnos sok meccsen fogadta szomorú, üres stadion a focistákat. Mostanra azonban a védőoltások felvételével lehetővé vált a meccsek látogatása.

Egészségesek-e az izotóniás italok?

WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember
2021-06-19 17:03

Az izotóniás italokat (más néven sportitalokat) általában sportolók fogyasztják az edzések előtt, alatt, illetve a testmozgás végeztével.

Agyrázkódás: tünetek és kezelés

WEBBeteg összeálltás - Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, Dr. Kerekes Éva
2021-06-16 22:03

Az agyrázkódás a testet vagy a fejet ért hirtelen ütés miatt bekövetkező traumás agyi sérülés. Melyek a legfontosabb tudnivalók és teendők agyrázkódás esetén?

Mit sportoljak, ha magas a vérnyomásom?

WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Árki Ildikó, háziorvos
2021-06-12 13:36

Aki nem sportol rendszeresen, nem feltétlenül érzi magát rosszul vagy betegnek. Ám a tartós mozgáshiány negatívan hat az egészségre, és előbb-utóbb jelentkeznek a következményei. A mozgásszegény életmód a magas vérnyomás egyik kockázati tényezője.

Hatékony zsírégető edzésterv kezdőknek

WEBBeteg - Kálmánczhey Emőke, fitneszedző
2021-06-11 11:03

A fogyáshoz az alapokkal mindenki tisztában van, hogy hetente négyszer mozogjon legalább egy órát, figyeljen oda a táplálkozásra és legyen türelmes, mert a fogyás beindulásához és a látványos eredményekhez legalább 2 hónap kell. De ez kevés támpont ahhoz, hogy tudjuk, mit sportoljunk. Ebben segít az alábbi néhány ötlet, amely útmutató a zsírégető edzés elkezdéséhez.

Fogyókúra - Nem mindegy, melyik mozgásformát választjuk

WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos
2021-06-08 16:06

A fogyókúrának és az életmódváltásnak fontos része a fizikai aktivitás. Nem mindegy azonban, hogy hogyan mozgunk! A rosszul megválasztott sportolással sokan kifejezetten ártanak szervezetüknek.

Edzésterv ülőmunkát végzőknek

WEBBeteg - Lukács Zita, személyi edző, Ózon Wellness
2021-06-04 18:33

Ezt az edzéstervet azok számára ajánljuk, akik ülőmunkát végeznek és szeretnének elkezdeni sportolni.

Sport: Így érdemes elkezdeni!

WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos szakorvosjelölt
2021-05-29 19:03

A jó idő sokunkban kelti fel a sportolás iránti vágyat - olyanokban is, akik eddig nem mozogtak rendszeresen vagy már régen abbahagyták azt. A sportolás elkezdése, illetve az újrakezdése a legnehezebb, és ne gondoljuk, hogy a fogadalom megtartása, miszerint holnaptól rendszeresen sportolunk, egyszerű lesz.