A vörösbor jótékony hatásai

A bor hazánk nemzeti jelképeinek egyike, a számos kitűnő borvidék jelenlétének, a magyar borkészítés hagyományainak köszönhetően. A régi korok az élvezeti értékek mellett elsősorban bélfertőtlenítő szerként fogyasztották, mivel úgy tartották, a bor fogyasztása megvéd az emésztőrendszer fertőzéses betegségei ellen.
Ugrás az eredeti cikkre: A vörösbor jótékony hatásai

A fórumban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság- és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal. Orvos szakértőinknek szánt kérdését ne itt, hanem az Orvos válaszol rovatban tegye fel!

Vörös bor, vörös bor !!! Hát milyen,

Hozzászóló: Vendég, 2010-10-30 13:27
Vörös bor, vörös bor !!! Hát milyen, miből készült vörösbornak nevezett "lőréket" lehet manapság az italkimérésekben kapni. Tisztelet a "KIVÉTELEK"-nek, csak, hogy hol lehet ezeket megtalálni egy városi embernek, akitől nagyon távol esnek az "IGAZI" vörösborok?

További olvasnivaló itt: http://tofalvip.blogspot.com/2009/09/vorosbor-mitosza.html egyébként

Hozzászóló: Vendég, 2010-01-31 18:49
További olvasnivaló itt: http://tofalvip.blogspot.com/2009/09/vorosbor-mitosza.html egyébként ezt a Captchas tortúrát ki találta ki? egy szadista?

Vajon a forralt (vörös)borban megmaradnak

Hozzászóló: Vendég, 2009-12-26 23:28
Vajon a forralt (vörös)borban megmaradnak a vörösbor jótékony összetevői? Persze nem a legolcsóbb borból gondoltam. Az alkohol nagyrészt (vagy egészen) elpárolog 70 celsiusfok környékén, így a forralt bor nagyrészt alkoholmentes. És mégis vörösbor.

Segítség (Vesebeteg vendégnek)! Nagymamám

Hozzászóló: Vendég, 2009-11-19 18:26
Segítség (Vesebeteg vendégnek)! Nagymamám vérszegény (vashiányos) s az orvos felírt neki v.milyen gyógyszert. Amit úgy gondoltam, hogy ne szedjen... (Káros a szervezzetre)! Természetben keresgéljünk... Én mondtam neki, hogy igyon inkább 1-2dl vörösbort (0,75L bort elfogyasztva 1 hónap). Elment újra vérvizsgálatra. Javulást állapítottak meg. (sajnos nem tudom mennyit) - Az tudom nagyon vérszegény. A céklát, spenótot, sóskát --> (legtöbb vastartalom), kékszőlőt is ajánlanám. Most hirtelen ennyi jutott az eszembe... Ugyanis ezeket is fogyasztotta a mamám! (Régen olvastam ezt a cikket. Lehet ezeket is említik...)

Jó estét/napot! Hozzá szólnék csak

Hozzászóló: Vendég, 2009-11-19 18:12
Jó estét/napot! Hozzá szólnék csak úgy röviden... Azt hiszi az átlagember (aki nem szakmabeli, vagy nagyon-nagyon kevés információja van a borkészítéséről). Hogy a fehér és a vörös szőlőből (szokták nevezni kék szőlőnek is) lesz a ROSE! Nem, nem! Ez nem így történik... CSAK A VÖRÖS szőlőt leszüretelik. (most nem írnám le a szüreteléstől a palackozás folyamatáig)! Szóval a VÖRÖS szőlőt, amit már kialakítottak cefré-vé, ( s tartályban van). A cefre áztatási idejétől függ, hogy milyen bort készítenek (Rose vagy vörös bort)! Szóval rövidebb ideig tartják a cefrét áztatni, mint a Vörösbor készítésnél. Rose-t nagyon nehéz készíteni (főleg elsőre)! ANETTE Ui.: Nem akartam senkibe se belekötni. Ezt az információt nem kerestem... A borkészítésről oldalakat tudnék írni... A elültetéstől kezdve a palackozásig! Minden jót... S JÓ EGÉSZSÉGET MINDENKINEK!

Tisztelt mindenki!Olvastam itt sok jót,és

Hozzászóló: Vendég, 2009-06-23 12:27
Tisztelt mindenki!Olvastam itt sok jót,és sok ellenjavallatot a bor hatásairól ezért felteszek egy kérdést,segítsetek.Egy éve vagyok vesebeteg,dialíziskezelésre járok,nagyon rossz a vérképem! Injekciókat kapok rá,amik használnak ugyan de nem eléggé.Javasolják a napi 1-2 deci vörösbor fogyasztását,de fenntartásaim vannak.Egy éve leszoktam a cigarettáról és az alkoholról.Tényleg annyit használ hogy megéri kipróbálni?Másoknak már injekció sem kell,olyan jó a vérképük.Persze azt nem mondják hogy mennyit isznak.Macskafej

Tisztelt hölgy a bor szine a szőllő falytályátol

Hozzászóló: Vendég, 2009-06-08 22:35
Tisztelt hölgy a bor szine a szőllő falytályátol fügöen fehér vagy vörös pl:az otteló pirosszlanka vörös a zalagyöngye pedig fehér sok érdemes iró irt könyvet eme müfalyrol talán ell kelene olvasni???????????????????????????

Azt elfelejtettem hozzátenni, hogy én a

Hozzászóló: Vendég, 2009-04-06 15:08
Azt elfelejtettem hozzátenni, hogy én a jó minőségű borokról beszéltem. A kannás nem tartozik ezek közé,hiszen az nem szőlőből készült, hanem kivonatok, gyógyszerek,stb....Azért szívesen innék veled egy pohár finom bort.....

Én már láttam bort préselni, és semmi

Hozzászóló: Vendég, 2009-04-06 15:04
Én már láttam bort préselni, és semmi szinezék hozzáadása nélkül gyönyörű színe lett, és fehéret is láttam annak is szép szine lett, sőt vegyesen is láttam , és rosé szine lett, semmi hozzáadása nélkül. Nem kell szinezni semmivel hazánkban jó minőségű borok vannak. Szerintem te nem láttál még mustot. Tök hülyeségeket írsz. Nézz utána és akkor bizonygass.Kedves Cs Judit Üdv Ági

szakirodalomban, borászok, bortermelők,

Hozzászóló: Vendég, 2009-03-28 15:47
szakirodalomban, borászok, bortermelők, borszakértők rádióban adott riportokban beszélnek a fehér és vörös borok előállításának mikéntjéről. Az előállított vörösborok széles skáláját taglalva bizony minden kendőzés nélkül el-elmondogatják, hogy mikkel szinezik a borokat, hogy u.is egyik ilyen ragyogású legyen, a másik olyan ragyogású legyen, a harmadik amolyan csillogású és aromájú legyen, tehát ezt, azt és amazt tesznek hozzá. Kérdésem: Mitől vörös, a vörösbor ? Mennyi ebből a szőlő vöröse ? Ugye, nem tudjuk. És akkor jönnek a (kétségtelenül jóindulatú) ajánlások a vörösborok jótékony hatásáról. CsJudit