vitamin téma
A vitaminok szerepe - Melyik miért szükséges?
WEBBeteg - Dr. Soltész Annamária, általános orvos

Ha táplálkozásunk változatos, adalékanyag-mentes, sok friss gyümölcsöt és zöldséget, ezenkívül tejtermékeket, olajos magvakat, aszalt gyümölcsöket, gabonaféléket és tojást is tartalmaz, általában külsőnkön is meglátszik.
A vitaminhiány okozta hajhullás
WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
Ha valakinek hullik a haja, természetes, hogy tudni akarja az okát. Ezek azonban nagyon különbözőek és sokrétűek lehetnek, éppen ezért sokszor nehéz kideríteni, mi áll a háttérben. A diagnózist bőrgyógyász állítja fel.
Biotin (H-vitamin) - Miért fontos?
WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember
A biotin (H-vitamin, koenzim R) egy vízoldékony, kéntartalmú vitamin, amely a B-vitamin-komplex család tagja. Kémiai szerkezetét az 1940-es években írták le.
Dió - Az egyik legértékesebb gyümölcsünk
WEBBeteg - T. A., újságíró
A dióbél nemcsak ízletes, hanem bizony egészséges is. A WEBBeteg.hu sorozatában most e sokrétű csonthéjas gyümölcs tulajdonságaira hívja fel a figyelmet.
Immunerősítő élelmiszerek
WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
Az egyik legismertebb immunerősítő élelmiszer a fokhagyma. A fokhagyma antimikrobiális hatását már Arisztotelész és Hippokratész is ismerte.
C-vitamin, D-vitamin, cink - Ütős hármas lehet a Covid-19 megelőzésére és kezelésére
Szponzorált tartalom
Gyűlnek a bizonyítékok, amik szerint a C-vitamin, a D-vitamin és a cink adása hozzásegíthet ahhoz, hogy az új típusú koronavírus okozta fertőzést elkerüljük, vagy - ha az már kialakult - a Covid-19 lefolyását enyhébbé tegyük. (x)
A mézfogyasztás jótékony hatásai
WEBBeteg - Kósa-Boda Veronika, újságíró
A méz az ősidők óta az emberi táplálkozás része, igaz eleinte csak csemegének gyűjtötte az ősember, mára azonban mint gyógyterméket is használjuk. Mai ismereteink alapján a méz közel 70-féle gyógy- és fiziológiai hatással bír. Ám még ennek ellenére sem mindenkinek javasolt a fogyasztása.
Mennyi káliumra van szükségünk, és miért?
WEBBeteg - Cs. K. fordító, Lektorálta: Dr. Vajda Orsolya, háziorvos
A kálium olyan ásványi anyag, amely segíti a sejtek megfelelő működését. Elengedhetetlenül fontos az idegek, az izmok és a szív megfelelő működése szempontjából.
Az A-vitamin: előnyök és hátrányok
WEBBeteg - Dr. Kovács Anikó gyógyszerész
Az A-vitamin - hétköznapi nevén retinol - a zsírban oldódó vitaminok családjába tartozik, és az egyik legfontosabb funkciója, hogy a szürkületben való látást biztosítsa. A szem ideghártyájában a fény érzékeléséért felelős rodopszin vagy látóbíbor képződéséhez szükséges.
Vitamindús táplálkozással a szép hajért
WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
Ahhoz, hogy hajunk mindig szép legyen, nem elegendő pusztán kívülről megfelelően ápolni. A dús és ragyogó haj főleg belső tényezőkön múlik, így többek közt azon, hogy milyen ételeket fogyasztunk.