Gyermekek téma

Gyerekek oltása: jövőre hozhatja el a pandémia végét

WEBBeteg.hu - Fazekas Erzsébet újságíró

Egy hatalmas lélekszámú népességi csoport tagjai még nem kaptak oltást – ők a gyerekek. De ez nem sokáig marad így. Május 10-én az FDA megadta a 2 dózisú Pfizer-Biontech vakcinára a 12-15 éves gyerekekre kiterjesztett jóváhagyását. Mi lesz a kisebbekkel, és miért szükséges nekik is az oltás?

Iskolai vagy otthoni tanulás, a gyerekek beoltása - a gyermekorvos nézőpontja

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet, újságíró

Több szülő regisztrálta gyermekét is a vakcinainfo.gov.hu oldalon, holott az a 18 felettiek számára nyitott felület. Az ’Adatkezelési tájékoztató’ szövege szerint ugyanis „a 18. évüket be nem töltöttek regisztrációjának sorsa - jelzés és további adatkezelés nélkül - a törlés” - írja friss hírlevelében dr. Bogdányi Katalin gyermekszakorvos, neonatológus.

A felnőttek beoltottsága védi a gyerekeket is

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet, újságíró

Mielőbb legyen minél több beoltott - ezzel a céllal használták fel, igen gyorsan, az izraeli egészségügyi hatóságok a Pfizer-BioNTech-vakcinát a COVID-19 ellen. A legújabban érkezett adatok pedig egyértelműen azt mutatják, oltási programjuk további eredménye, hogy a felnőttek vakcináltsága egyben védi a körülöttük élő még nem beoltott személyeket is.

Béres Actival Kid multivitamin - Csak így tovább a gyerekek egészségéért!

Támogatott tartalom

Gyermekeink egészségéért nap mint nap tehetünk, legyen szó közös játékról, tanulásról, együtt töltött időről és helyes táplálkozásról. A megfelelő multivitamin kiválasztásánál fontos szempont - amellett, hogy a gyerkőc szeresse -, hogy milyen vitaminokat tartalmaz. (X)

Kisgyerekek: a második leggyakoribb halálok

WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus

Ötnaponta hal meg egy gyerek a hordozható medencékben a nyári időszak alatt - állítja egy tanulmány.

Hidratáció: Miért fontos odafigyelni a megfelelő folyadékpótlásra?

Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége

Egy felnőtt ember testtömegének mintegy 60 százaléka víz, legtöbb sejtünk (a zsírsejteket kivéve) legfőbb alkotója. Így érthető, miért létfontosságú, hogy a rendszeres étkezésen túl az állandó folyadékfogyasztásra is elegendő figyelmet fordítsunk.

A ketogén diéta és szerepe az epilepsziás betegek kezelésében

WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember

A ketogén diéta egy olyan étrend, amelyet elsősorban epilepsziás betegek (kisgyermekek) gyógyítására, kezelésére alkottak meg. A tápanyagbevitel 90 százaléka zsírokból történik, a maradék 10 százalék pedig szénhidrátokból és fehérjékből 4:1 arányban, tehát magas a zsírbevitel, és nagyon alacsony a szénhidrát-, illetve fehérjebevitel.

Cukorbetegség - Gyerekeknél gyakran csak túl későn észlelik

WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Árki Ildikó, háziorvos

Gyerekeknél a cukorbetegséget gyakran az életveszélyesen magas vércukorszint és diabéteszes ketoacidózis során diagnosztizálják. Cikkünkből megtudhatja, hogyan jelentkezik a cukorbetegség a gyermekeknél, és milyen figyelmeztető jelekre kell figyelnie!

COVID-19 vírus fertőzés - Óvintézkedések gyermekek számára

Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyért Felelős Államtitkárság

Eddigi kutatási eredmények gyermekek körében nem számoltak be a betegség súlyos kimenetelének magasabb kockázatáról. Ennek megfelelően a gyermekek részére az általános óvintézkedések betartása javasolt. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának tájékoztatója.

Miért erőltetik az iskolakezdést hatéves korban?

WEBBeteg - Balogh Mária, újságíró

Az általános iskolai tanulmányok megkezdését hazánkban az idei, új tanévtől - 2020/2021 - csak többlépcsős engedéllyel lehetett volna kitolni hatéves korról hétéves életkorra. Ezt az elmúlt évben tehették volna meg a szülők, ha időben kapnak egyértelmű, központi tájékoztatást.