• Egészséges Táplálkozás téma

        WEBBeteg - Dr. Lajtos Melinda
        Bizonyára Ön is észrevette, hogy az őszi-téli időszakban hamarabb érzi magát fáradtnak. Néhány kisebb életmódbeli változtatással könnyen úrrá lehet a fáradtságon. Összeszedtük a legjobb praktikákat, amikkel leküzdhetjük a kellemetlen tüneteket.
        WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
        Az egyik legismertebb immunerősítő élelmiszer a fokhagyma. A fokhagyma antimikrobiális hatását már Arisztotelész és Hippokratész is ismerte.
        WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
        Sok tinédzser reggeli nélkül megy el otthonról, ami az iskolai mindennapokban negatív hatással van figyelmükre és memóriájukra is.
        WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember
        A 2019-es év nagyon változatos képet mutatott divatos diéták szempontjából. A Google felmérése alapján a Reg-Enor, az űrhajós, a tojás- vagy az almaecet diéta is ott szerepelt a 10-es keresési toplistában. A fogyókúrázni vágyók az áhított cél elérése érdekében hajlandóak mindenféle hangzatos névvel ellátott étrendet követni, még ha azzal esetleg ártanak is szervezetüknek.
        WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Jóna Angelika
        Az alábbiakban közöljük a 10 legfontosabb teendőt, melyet az Amerikai Dietetikusok Szövetsége tett közzé chicagói konferenciáján. Bár a legtöbb tanács közismert, a legtöbben mégsem teszünk meg mindent, hogy csökkentsük a rákos megbetegedés esélyét.
        WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember
        Az élelmi (diétás) rostok a táplálékban lévő emészthetetlen, összetett szénhidrátok, más néven poliszacharidok. Létfontosságú szerepet töltenek be az emésztésben.
        WEBBeteg
        Egészséges táplálkozás
        Miért is lustulunk el télen, és mit tehetünk annak érdekében, hogy visszanyerjük fittségünket?
        WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember
        Nagyot fordult velünk a világ a koronavírus mostani megjelenésével. Az eddigi szokásaink, napi rutinunk egyik napról a másikra a múlté lett. Szeretteink, embertársaink és saját magunk védelme érdekében sokat tartózkodunk otthonunkban, a lehetőségeinkhez mérten igyekszünk minél kevesebbet kimozdulni. Az eddigi, akár naponta többszöri vásárlásainkat most vissza kell szorítani - heti, kétheti bevásárlásokra, rendelésre, házhoz szállításra.
        WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
        A legtöbben jól tudják, milyen ételek tesznek jót az egészségnek, és mik ártalmasak: sokszor halljuk, hogy fogyasszunk brokkolit, paprikát, sárgarépát, cukkinit, sok zöldséget és gyümölcsöt. De nem mindegy, hogyan készítjük el ezeket, mert például a könnyű és egészséges cukkini olajban kisütve egy kisebb kalóriabombává válhat.
        WEBBeteg - Dr. Reinhardt István
        A fokhagyma különösen gazdag szerves kénvegyületekben, amelyeknek betegségmegelőző hatását jelenleg intenzíven vizsgálják. Emellett számos fokhagymakészítmény van forgalomban, amelyek szerveskén-tartalma meglehetősen változó, attól függően, milyen eljárással dolgozzák fel az alapanyagot.
        A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!