Egészséges táplálkozás téma
A rostok szerepe az étrendben
WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember
Az élelmi (diétás) rostok a táplálékban lévő emészthetetlen, összetett szénhidrátok, más néven poliszacharidok. Létfontosságú szerepet töltenek be az emésztésben.
Ízek, színek bűvöletében: zöldségek tavasszal
Diabetes - Kicsák Marian, dietetikus
Kora tavasszal új színekre, formákra, új ízekre vágyom. Az ételekben is szeretem a színességet, zöld, sárga, piros. Önök is így vannak ezzel? A sokszínűség jó a szemnek, de jó az egészségünknek is.
A negyedik X után is lehet fogyni
Oxygen Wellness - Lóránth Kata, aerobic-edző
Sokan érzik úgy, hogy a negyedik, ötödik X után már esélyük sincs a fogyásra, hiszen a korábban működő diéták ekkor már eredménytelennek tűnnek. Valóban igaz, hogy ebben a korban már csak a szigorú koplalással szabadulhatunk meg a feleslegtől? Lóránth Kata a kilók elleni küzdelem leghatékonyabb módjáról beszélt.
A leves szerepe az étrendben
WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember
Mind hazánkban, mind a világ számos országában népszerű fogás a leves, mely évszázadok óta az emberi táplálkozás egyik legmeghatározóbb eleme. Nem hiányozhat egy ünnepi asztalról sem, és a hétköznapi étkezések, munkahelyi, iskolai menük fontos szereplője.
Sütés, főzés, párolás, grillezés - Mit válasszunk, mit kerüljünk?
WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
A legtöbben jól tudják, milyen ételek tesznek jót az egészségnek, és mik ártalmasak: sokszor halljuk, hogy fogyasszunk brokkolit, paprikát, sárgarépát, cukkinit, sok zöldséget és gyümölcsöt. De nem mindegy, hogyan készítjük el ezeket, mert például a könnyű és egészséges cukkini olajban kisütve egy kisebb kalóriabombává válhat.
Mit együnk a hidegben? - A dietetikusok tippjei
Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége
Ha a nagy hidegben lehűl a szervezetünk, a kórokozók könnyebben ledöntenek minket a lábunkról. Ilyenkor fokozottan oda kell figyelnünk immunrendszerünk erősítésére, ebben segíthet a helyes étrend. Tévhit azonban, hogy télen nehezebb ételekre van szükségünk.
Bab, lencse, borsó - Ezért fontos a hüvelyes növények fogyasztása!
WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember

A hüvelyesek jó forrásai a fehérjéknek, a telítetlen zsírsavaknak, a rostoknak, és magas vitamin- és ásványianyag-tartalommal rendelkeznek. Közéjük sorolhatóak az alábbiak: bab (száraz, zöld, lóbab stb.), lencse (barna, vörös, sárga stb.), borsó (zöld, sárga, csicseri), valamint a szója. Fogyasztásuk rendszeresen, hetente minimum egyszer ajánlott.
Immunerősítő élelmiszerek
WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
Az egyik legismertebb immunerősítő élelmiszer a fokhagyma. A fokhagyma antimikrobiális hatását már Arisztotelész és Hippokratész is ismerte.
Így maradhat egészséges és fitt a téli hónapokban is
WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos

Aki betart néhány egyszerű szabályt, a hideg évszakban is problémamentesen megőrizheti egészségét, fitt és karcsú maradhat. Ehhez adunk öt tippet.
Vitamindús táplálkozással a szép hajért
WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
Ahhoz, hogy hajunk mindig szép legyen, nem elegendő pusztán kívülről megfelelően ápolni. A dús és ragyogó haj főleg belső tényezőkön múlik, így többek közt azon, hogy milyen ételeket fogyasztunk.