SportolOK - Egészségmegőrzés cikkek

SportolOK - Egészségmegőrzés cikkek

Néhány dublini versenyző portréja

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet
2010-10-11 21:41

A szervátültetés eredményességének bemutatására az egyik lehetséges – ha nem a legjobb – eszköz az olyan nagy figyelmet keltő nemzetközi esemény, amilyen a Transzplantált és Dializált Betegek Európai Versenye volt Dublinban (aug. 8-15.) Írországban.

Sport szervátültetés után - A magyar siker

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet
2010-10-10 10:14

A szervátültetés eredményességének bemutatására kiválóan alkalmas eseménynek bizonyult az idén augusztus 8-15. között Írországban tartott – nagy figyelmet keltő nemzetközi esemény –, a Transzplantált és Dializált Betegek Európai Versenye. A résztvevő magyar csapat aratta le a legnagyobb sportsikert.

A sportolással megünnepelt új élet

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet
2010-10-06 23:37

A szervátültetés eredményességének bemutatására az egyik lehetséges - ha nem a legjobb - eszköz az olyan nagy figyelmet keltő nemzetközi esemény, amilyen a Transzplantált és Dializált Betegek Európai Versenye volt (augusztus 8-15.) Írországban.

Váratlan szívhalál - ártalmas-e a sport?

Orvostkeresek Egészségmagazin
2010-10-04 21:41

A rendszeres testmozgás segíti az egészség megőrzését, a szív-és érrendszeri betegségek megelőzését. Éppen ezért mindig értetlenül állunk, ha a híradásokból hirtelen szívhalál, vagy infarktus miatt elhunyt sportolókról értesülünk.

Milyen gyakran sportol? - Hazai körkép

WEBBeteg/Szinapszis
2010-10-01 13:47

A mozgáshiány korunk általános jelensége. Leggyakrabban időhiányra hivatkozunk, ha mozgásszegény életmódunkról van szó, az idősebb korosztály pedig életkora miatt nem sportol. A mindennapi testmozgás hiánya égető probléma, hiszen ez egyértelműen összefügg a krónikus betegségek kialakulásával – mutatta ki a Szinapszis Kft. legújabb kutatása, melyet a WEBBeteg.hu megbízásából készített.

Művégtaggal a Himaláján - Hogyan készült Erőss Zsolt műlába?

WEBBeteg - Czibere Anikó, újságíró
2010-09-29 17:12

Erőss Zsolt újra nekiindult, hogy meghódítsa a Himaláját. Eddig nyolc 8 ezer méter fölötti csúcsot mászott meg. Ám ez lesz az első alkalom, hogy művégtaggal vág neki a nagy útnak, hiszen 2010 januárjában a Magas-Tátrában balesetet szenvedett. Saját döntése értelmében térd alatt a jobb lábát amputálták, de nyolc hónap múlva Erőss Zsolt újra mászik.

Négy, nagyon hasznos vízisport

WEBBeteg, otvenentul.hu
2010-09-11 07:17

A vízben végzett mozgás ízületkímélő a szárazföldihez képest, hiszen a felhajtóerő védi a testet. Igaz, hogy a víz majdnem 300-szor sűrűbb, mint a levegő, ezért nehezebb benne mozogni, de az ízületeket mégsem terheli meg.

Műlábbal a Himalájában: a mozgás- és talajérzékelés jelenthet gondot

WEBBeteg - Czibere Anikó, újságíró
2010-08-31 20:10

Erőss Zsolt társaival hamarosan ismét nekivág a Himalája meghódításának, annak ellenére, hogy idén január 2-án térdtől lefelé amputálták a jobb lábát. Dr. Pavlik Gábort, a Sportegészségügyi Szakmai Kollégium vezetőjét kérdezte a WEBBeteg a laikus számára ugyancsak veszélyesnek tűnő vállalkozásról.

Térdszalagszakadás - Rehabilitáció vagy műtét?

MTI
2010-07-23 16:16

Svéd amatőr sportolók részvételével zajlott vizsgálatuk alapján azt tanácsolják kutatók, hogy egy gyakori térdszalagszakadás esetén érdemes kivárni, és műtét helyett a rehabilitációval kezdeni.