SportolOK - Egészségmegőrzés cikkek

SportolOK - Egészségmegőrzés cikkek

Hasznos tanácsok nyújtáshoz

WEBBeteg - N. A., fordító
2011-06-07 13:27

Edzésterven kívül is lehetséges a nyújtás, de a sérülések elkerülése és a hatékonyság érdekében ajánlott bizonyos szempontokat észben tartani.

Sport: egészséges, mint leszokni a dohányzásról

WEBBeteg - K. J. fordító
2011-04-28 15:41

Újabb érvek állnak mindazok rendelkezésére, akikben érlelődik a dohányzásról való leszokás gondolata: a füstmentessé válás ugyanolyan mértékben növeli a várható élettartamunkat, mint a rendszeres testmozgás. A megállapítást tartalmazó tanulmány szerint sohasem késő átállni a sportos életmódra.

Kezdő futók edzésterve Monspart Saroltától

Futanet
2011-03-24 18:37

A futás nagyasszonyának, Monspart Saroltának edzésterve segítségével ülőmunkából néhány hét alatt körbe tudod futni a Margitszigetet. Tényleg! Ez a terv az egészséges, de hosszabb ideje testedzést nem végző embereknek szól, akik esetleg még saját ideális testsúlyuknál is többek (max. 15 %-kal).

Szabadtéri sportok pozitív hatásai

Orvostkeresek Egészségmagazin
2011-02-11 09:49

Közismert, hogy a mozgás pozitív hatással van a szervezetre és a közérzetre egyaránt. A szabadtéri sportok további előnyeit friss kutatások is igazolták, dr. Bányai Tamás, az Élj Tovább 5 Évvel! mozgalom sportorvosa pedig a kitartásra és a rendszerességre hívta fel a figyelmet.

A táplálkozás jelentősége labdarúgóknál

Sportorvos.hu
2011-02-04 17:23

A hosszú hónapokon át tartó, kemény edzésmunkát "agyon lehet ütni" a kedvezőtlen étkezéssel, és a hiányos folyadékfogyasztással. Ahhoz, hogy a labdarúgó a kétszer 45 perces mérkőzés alatt maximális teljesítményt nyújtson, a megfelelő táplálkozásnak és folyadékpótlásnak kitüntetett szerepe van. Lássuk, milyen főbb ismérvekkel jellemezhető a világ legnépszerűbb sportága.

Dopping: Sportágak és eredmények

WEBBeteg - Czibere Anikó, újságíró
2011-01-06 07:36

Ma iszonyúan dopping-fertőzött a sportvilág- állítja Dr. Bakanek György a Sportegészségügyi Szakmai Kollégium tagja, a MOB Orvosi Bizottságának meghívott tagja, nőgyógyász, életmód-szaktanácsadó, doppingszakértő, aki a Debreceni Sportcentrum vendége volt. Lehet-e ma dopping nélkül világszínvonalon is eredményes egy sportoló? Hogyan táplálkozzon a minél jobb eredményhez?

Krioterápia: A DVSC sportolói is kipróbálták a fagyasztást

WEBBeteg - Czibere Anikó, újságíró
2011-01-04 20:11

Az ATC (Aero Cryo Terapia), levegő- (aero-) krioterápia, hidegterápia vagy hidegszauna néven ismert kezelés egyre népszerűbb hazánkban, már a focisták is felfedezték. A lényege, hogy a szervezet saját védekezőrendszerét mozgósítja. Azonkívül, hogy gyógyít, még a sok nő által legyőzhetetlennek hitt narancsbőrt is eltünteti.

Hójárás: sportág vagy közlekedési forma?

sportorvos.hu
2011-01-04 08:41

Mi is a hójárás? Lényegében nem más, mint egy 6000 éves múltra visszatekintő, egyszerű közlekedési forma, amely a kijutást, túlélést szolgálta. Mára azonban sportággá alakult.

Szőnyi Ferenc - Hol a teljesítőképesség határa?

WEBBeteg - Czibere Anikó, újságíró
2010-12-08 17:12

Néhány napja egy magyar versenyző, Szőnyi Ferenc nevétől hangos Mexikó: ő nyerte meg a Mexico double deca ironman nevet viselő versenyt, ahol az Ironman-versenyek távjának hússzorosát teljesítette. Elsőként szakította át a célszalagot, és abban is első volt, hogy eddig egy magyar sem volt képes erre. A világon is mindössze csak négyen mondhatják el ezt magukról rajta kívül.

A rendszeres testmozgás újabb meglepő előnye

Orvostkeresek Egészségmagazin
2010-11-20 12:34

Újabb bizonyítást nyert, hogy azok az emberek, akik rendszeres testmozgást végeznek, kevésbé esnek depresszióba és más mentális betegségekbe, mint azok, akiknek nem mozognak. Dr. Babai László, prevenciós szakértő, az Élj Tovább 5 Évvel! mozgalom megalapítója az összefüggésekről beszélt.