Cikkek

Az új biochip nem csak az ondósejtek koncentrációját, hanem azok mozgékonyságát is méri. Mindehhez nincs szükség mikroszkópra, vagy arra, hogy az alany bemenjen a kórházba.
Német kutatók bebizonyították, amit a kétségbeesett szülők és a jelenséget kezelő gyerekorvosok már rég sejtettek: a vegyi fejtetűirtás azért mond oly sokszor csődöt, mert a vérszívók génmutációval rezisztensekké váltak...
Arra bíztatják a hetvenes és nyolcvanas éveikben lévő embereket a jeruzsálemi Héber Egyetem kutatói, hogy legyenek aktívak, mert az még akkor is meghosszabbítja életüket, ha korábban keveset mozogtak.

Patrick Swayze betegsége - Minden a hasnyálmirigyrákról

Független Hírügynökség - 2009.09.15. 10:22
Orvosai tavaly diagnosztizálták nála a betegséget. A kezeléseknek köszönhetően talpra állt, és hónapokig forgatta a The Beast című új televíziós krimisorozatot. Önéletrajzi könyvet készült írni feleségével közösen, de...
Bizonyos helyzetekben - étkezések után, baráti társaságban - az egykori dohányosok erősen vágyódnak egy szál cigaretta után. Amerikai kutatók most megfejtették ennek az okát.

Gyomorműtét és cukorbetegség

WEBBeteg - Bodó Mariann, fordító - 2009.09.14. 12:39
Tanulmányok szerint a súlycsökkentő műtét 10 páciensből 8 esetében enyhítette a 2-es típusú cukorbetegség tüneteit.

Hasznos tudnivalók a sertésinfluenzáról

WEBBeteg - Dr. Farkas Ágnes, szülész-nőgyógyász - 2009.09.12. 11:47
Honnan ered a betegség neve? Melyek a legfontosabb tünetei? Milyen szövődményeket okozhat? Cikkünkből többek között ezekre a kérdésekre kapunk választ.
Baleset, terhességi és szülési komplikációk, öngyilkosság, erőszak, az AIDS és a tuberkulózis a 10 és 24 év közötti fiatalok leggyakoribb haláloka világszerte - állítja egy pénteken nyilvánosságra hozott jelentés.

H1N1 - Elsősorban a gyerekek terjesztik, őket oltsák be

Független Hírügynökség - 2009.09.11. 12:07
Ha az egészségügyi hatóságok meg akarják fékezni az újinfluenza járványos terjedését, akkor elsősorban a gyerekeknek kellene védőoltást adni - állapította meg egy amerikai tanulmány, amely a Science című tudományos...
A szklerózis multiplex kezelésére használt egyik szer felébreszt és felerősít egy ritka, agyat megtámadó vírust - közölték szerdán amerikai kutatók.

A tini, aki vért könnyezik - Mi lehet az oka?

WEBBeteg - Cs. K., fordító - 2009.09.09. 10:32
Calvino Inman egy reggelen éppen kilépett a zuhany alól, mikor a tükörbe pillantva bepánikolt. A 15 éves fiúnak vérkönnyek folytak a szemeiből.

Vírus is okozhat prosztatarákot

MTI - 2009.09.09. 09:34
Egy állatokban rákkeltőként ismert vírus megtalálható a prosztatatumorok egy részében is - közölték kutatók az amerikai tudományos akadémia folyóiratának (PNAS) hétfőn megjelent számában.

Iskolakezdés: migrént okozhat a gyerekeknek

WEBBeteg - Cs. K., fordító - 2009.09.09. 08:46
Egy új tanulmány szerint a kisiskolások és a tinik sokkal érzékenyebbek a migrénes fejfájást jellemző diszkomfortérzetre és fájdalomra, mikor új(ra) iskolába kerülnek.

Magas baktériumszám a vizeletben - Mit tegyen a kismama?

WEBBeteg - Dr. Farkas Ágnes, szülész-nőgyógyász - 2009.09.08. 17:02
"22 éves kismama vagyok, a 33. hétben járok. Vizeletvizsgálat után orvosom felírt egy 5 napos antibiotikumos kúrát, akkor lement a baktérium szám 7000-re, de most megint 10000 felett van, és nagyon megijedtem." A...

Hogyan hat a szívre a fogyás?

MTI - 2009.09.08. 13:41
A nagy elhízás erélyes kezelésének fontos eredménye, hogy a szív túlsúlya is kedvezően alakul, az erek állapota pedig javul. Az eredményeket az egyik legkorszerűbb szívgyógyászati folyóirat, a Journal of American...