• Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus
    2019-06-12 09:36
    Trombózis
    A mélyvénás trombózis veszélyes, sokszor halálos szövődményekkel járhat. Ha a vénában kialakult trombus egy része leszakad és az embólus a tüdőbe jutva elzár egy verőeret, halálos kimenetelű tüdőembólia alakulhat ki.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Lesznyák Judit
    2019-06-15 22:03
    A bőr az emberi test legelső védelmi vonala, épsége, integritása igen fontos a különféle környezeti ártalmak, kórokozók elleni védekezésben. Az egészséges bőr kellően hidratált, ép, jó turgorú (vízzel kellően telített). Sokan szenvednek ugyanakkor a hámló, irritált, sebesülésre hajlamos bőrüktől. Mi lehet ennek a hátterében? Mit tehetünk ezek megelőzéséért, kezeléséért?
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Takács Emőke
    2019-06-15 16:35
    A kalcium számos fontos élettani folyamat nélkülözhetetlen szereplője, biztosítja az izom- és idegsejtek ingerelhetőségét, és szerepet játszik a véralvadásban, a szívműködésben és a vérnyomás szabályozásában is. A szervezetben lévő kalcium 99 százaléka a csontokban és fogakban található.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Szanyi Andrea, háziorvos, geriáter
    2019-06-15 15:03
    A vizelet inkontinencia fennállása az érintetteknél és különösen az idősebbeknél megnöveli a bőrproblémák kialakulásának kockázatát. A bőr vizelettel és széklettel történő érintkezése a bőrkárosodás egyik leggyakoribb oka.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Molnár Dóra, kardiológus, belgyógyász
    2019-06-15 13:33
    A pitvarfibrilláció a felnőttek körében a leggyakoribb szívritmuszavar, ami az életkor előrehaladtával gyakoribbá válik. A 65 év feletti népesség 3-5 százalékánál fordul elő, 80 év felett már minden 10. embernek lehet ilyen ritmuszavara.
    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Kerekes Éva, neurológus és gyermekneurológus
    2019-06-15 11:35
    Normálisan az ember érzi a tapintást, a hőt, a nyomást és a fizikai behatás által kiváltott fájdalmakat. Mitől jelentkezhet bőr-érzékelészavar?
    Élet betegséggel
    Cukorbeteg Központ - Dr. Porochnavecz Marietta, diabetológus
    2019-06-15 09:36
    Vannak olyan betegségek, melyek leginkább nyaranta támadnak, így jobb őket elkerülni. Azonban, ha mégis beleesett egy-egy kórba, ráadásul, ha mellette még cukorbetegséggel is küzd, fontos, hogy betartson néhány utasítást, hogy elkerülhesse a nagyobb bajt.
    Egészségmegőrzés
    Európai Hidratációs Intézet
    2019-06-15 04:06
    Nyáron a hőmérséklet emelkedésével nő a kiszáradás veszélye, így fokozott odafigyelést és folyadékbevitelt igényel, hogy szerveztünk vízháztartását egyensúlyban tartsuk.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos szakorvosjelölt
    2019-06-14 20:35
    Mindenki számára elérhetők az év bármely szakában, első látásra könnyen alkalmazható készítmények, melyek többségét otthoni használatra fejlesztették ki, bár kozmetikai célokra is kiválóak: az önbarnító készítmények.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Fáklya Mónika, gyermekgyógyász, endokrinológus
    2019-06-14 18:35
    A magas vérnyomás az esetek döntő többségében esszenciális, de fontos megemlíteni a hypertonia secunder formáit is, melyek különböző alapbetegségek talaján alakulnak ki. Ezen alapbetegségek egyike a Cushing-szindróma, melyben bár nem a vérnyomás emelkedése a figyelemfelhívó tünet, de a betegségnek jellegzetes velejárója.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dr. Papp Júlia, szemész
    2019-06-14 17:05
    A pajzsmirigybetegségek a szervezet anyagcseréjére hatnak, s így igen szerteágazó a megfigyelhető tünetegyüttes. Jellegzetesek a strúma miatti szemészeti elváltozások, melyek nemcsak esztétikai problémát, hanem látásvesztést is okozhatnak.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!