• Cikkek

    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos
    2018-11-27 16:17
    Megfázás
    A nátha közönséges esetben néhány nap alatt kezelés nélkül is megszűnik, ám hajlamosító tényezők esetén súlyosabb szövődmények léphetnek fel. Ezért gyermekek, idősek és valamilyen alapbetegségben szenvedők esetében azonnal orvoshoz kell fordulni! Az egyébként egészséges felnőttek esetében pedig akkor kell orvoshoz fordulni, ha néhány napon belül nem szűnnek a tünetek.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - K. J., fordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2018-12-09 20:36
    Fejfájás kínozza, kiújult a migrénje, vagy a legutóbbi alkalommal magasabb vérnyomást mért az orvosa? Mielőtt a gyógyszerekhez fordulna, gondolja végig: eleget mozog? A helyesen adagolt sportolással ugyanis sokat tehet egészségi állapota helyreállításáért. Nézzük, hogyan működik!
    Panaszok
    WEBBeteg - Feövenyessy Krisztina, alternatív mozgásterapeuta, funkcionális gerinctréner
    2018-12-09 19:03
    Kevesen tudják, hogy a krónikus fejfájás, szédülés, fülzúgás hátterében igen gyakran a nyaki gerincszakasz elváltozása, az ún. előrehelyezett fejtartás (EFT) áll. Az érintettek többnyire éveken át keresik a probléma forrását és a megoldást, járkálnak rendelőről rendelőre, s bár minden leletük negatív, a fájdalom makacsul kitart és ellehetetleníti mindennapjaikat.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Cs. K. fordító, Lektorálta: Dr. Jóna Angelika
    2018-12-09 17:36
    Nem mindig egyszerű arról beszélni a partnerével, milyen hatással van testére, lelkére és szexualitására a változó kór, de tudnia kell, hogy az ilyen jellegű beszélgetések segíthetnek megőrizni a mindkét fél számára örömteli szexuális életet.
    Betegségek megértése
    Kardioközpont - Dr. Vaskó Péter, kardiológus
    2018-12-09 15:06
    A menedzser életmódot folytató nők és férfiak életében jelenlévő stressz számos probléma forrása lehet. A bajt nem csak a feltűnő mellkasi fájdalom és az erős szívdobogás jelezheti, de apróbb tünetek is. Dr. Vaskó Péter, a Budai Kardioközpont szakorvosa azokra a jelekre hívja fel a figyelmet, amelyeket a menedzserkardiológia hivatott kivizsgálni.
    Egészségmegőrzés
    Oxygen Medical - Dr. Bányai Tamás, ortopédus, sportorvos
    2018-12-09 13:33
    A gerincferdülés (scoliosis) figyelmeztető jele lehet, ha a derék, csípő és kar által határolt ív (törzs-kar háromszög) kifejezettebb, nagyobb az egyik oldalon.
    Panaszok
    WEBBeteg - Cs. K. fordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2018-12-09 11:36
    Puffad? Gyomorégése vagy székrekedése van? Cikkünkből megtudhatja, hogyan enyhíthet tünetein.
    Betegségek megértése
    BOE - Kulcsár Flóra, orvostanhallgató Lektorálta: Dr. Juhász Dávid
    2018-12-09 09:33
    A béldivertikulum a bélfal kiboltosulását jelenti, ami a vastagbélben a legjellemzőbb. Ezek általában úgynevezett szerzett pszeudodivertikulumok, vagyis nem veleszületettek, hanem valamilyen külső vagy belső tényező hatásra alakulnak ki az élet folyamán és a bélfal két legbelső rétegét érintik.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Szentpáli Szilvia, fogorvos
    2018-12-09 04:33
    A lakosság nagy részének sajnos van hiányzó foga. Fogaink elvesztéséhez számos kiváltó ok vezethet. Ilyen az erősen szuvas fogazat, a fogágybetegség vagy esetleg baleset. A mai fogorvoslás igen eredményes a fogmegtartó kezelések terén, azonban bizonyos esetekben már csak a fogeltávolítás jöhet szóba.
    Panaszok
    Sleepcenter - Dr. Vida Zsuzsanna, szomnológus főorvos
    2018-12-08 20:36
    Sokak életét megkeseríti, mégis csak ritkán sikerül azonosítani a nyugtalan láb szindrómát, amely - többek közt - a nyugodt alvást is ellehetetlenítheti.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr Diószegi Judit, pszichiáter
    2018-12-08 19:03
    Mániákusan ragaszkodom dolgokhoz (szerelem, egyes tárgyak, meggyőződések). Olykor pedig nagyon magam alatt vagyok, de annyira, hogy szinte mindig felmerül akár az öngyilkosság kérdése is. Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!