• Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus
    2019-06-12 09:36
    Trombózis
    A mélyvénás trombózis veszélyes, sokszor halálos szövődményekkel járhat. Ha a vénában kialakult trombus egy része leszakad és az embólus a tüdőbe jutva elzár egy verőeret, halálos kimenetelű tüdőembólia alakulhat ki.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Árki Ildikó, háziorvos
    2019-06-14 16:03
    A hiperaktív hólyag különösen sok kényelmetlenséget okozhat a munkahelyen, ám tippjeink segítenek.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Lőrincz-Erdélyi Krisztina, pszichológus
    2019-06-14 13:03
    Egy idős családtag ápolása sok időt, energiát és anyagi ráfordítást követelhet a hozzátartozóktól, ami gyakran kellemetlen feladatok elvégzésével is járhat. Több kutatás is kimutatta azonban, hogy a demens betegek ápolása jóval nagyobb stresszforrást jelenthet, mint az egyéb betegségben szenvedő vagy a kizárólag fizikailag korlátozott betegek ellátása.
    Egészségmegőrzés
    Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat
    2019-06-14 11:06
    Az MMS (Miracle Mineral Solution vagy Master Mineral Supplement) az interneten keresztül árusított készítmény, amelyet súlyos megbetegedésekre (HIV, autizmus, rák stb.) javasolnak mind felnőttek, mind gyermekek számára. A terméket ajánlás szerint 28 százalékos nátrium-klorit és citromsav összeöntésével kell aktiválni, melynek során klór-dioxid keletkezik.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos szakorvosjelölt
    2019-06-14 09:36
    Az ország betegeinek gyógyulását sok esetben különböző vérkészítmények segítik, melyek élő emberektől származnak: a véradóktól. Azonban sok közkeletű tévedés és félreértés kering a köztudatban a véradás menetéről, melyet most tisztázunk!
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg
    2019-06-14 04:06
    Szúnyog
    A szúnyogcsípés a viszketés mellett egyéb problémákat is okozhat hazánkban is.
    Betegségek megértése
    Kardioközpont - Dr. Vaskó Péter, kardiológus
    2019-06-13 20:33
    A vizes, dagadt, ödémás láb jelensége mögött több ok is meghúzódhat, így mindenképpen szakorvoshoz kell fordulni a pontos diagnózisért. Dr. Vaskó Péter, a Kardioközpont specialistája az egyik lehetséges okra, a szívelégtelenségre és az ödéma kezelési lehetőségeire hívta fel a figyelmet.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Balogh Mária, újságíró
    2019-06-13 18:33
    Gerinccsatorna-szűkület
    A robotsebészet előfutárának is hívják az endoszkópos beavatkozással, immár hazánkban is elvégezhető, egyes gerincműtéteket. A gerincbetegségek különféle előfordulásai, az azzal járó kínzó, életminőséget ellehetetlenítő fájdalmak, a mozgás beszűkülése, a rendszeres szakorvosi és rehabilitációs kezelések közel 3 millió magyar embert érintenek. Az operációra nem mindenki vállalkozik, még akkor sem, ha azzal jelentősen javulna és enyhülne a gerincbetegségük okozta különböző fájdalom és az egyéb mozgáskorlátozottságok sora.
    Egészségmegőrzés
    Dermatica - Dr. Garaczi Edina, bőrgyógyász, allergológus
    2019-06-13 17:04
    A szénanátha mellett az allergia más tünetek formájában is megmutatkozhat. Pollenszezonban súlyosbodhat az ekcéma, kötőhártya-gyulladás, szemhéj- és arcduzzanat is jelentkezhet.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Soltész Annamária, általános orvos, Prof. Dr. Kiss Csongor, onkológus
    2019-06-13 16:03
    A non-Hodgkin-limfóma több kórképet foglal magába, az egyes típusok több szempontból is eltérnek egymástól, így különböznek az érintettek életkorában, a kezelésre adott válaszban, a folyamat agresszivitásában és a betegség várható lefolyásában.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus
    2019-06-13 14:35
    A pajzsmirigy rosszindulatú folyamatai ritkán fordulnak elő - az összes rosszindulatú daganat kevesebb mint 1 százaléka, az endokrin mirigyek rosszindulatú daganatai között azonban a leggyakoribb. A pajzsmirigydaganatok nagy többsége jól kezelhető betegség.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!