Mozgásszervek - Betegségek megértése: terápia cikkek

Mozgásszervek - Betegségek megértése: terápia cikkek

Piriformis szindróma

WEBBeteg - Dr. Bálint Anita, reumatológus
2022-04-11 18:33

A piriformis szindrómát először 1947-ben Robinson írta le. A piriformis szindróma tüneteinek hátterében az ülőideg (nervus ischiadicus) nyomás alá kerülése áll a foramen infrapiriforme területén.

Izombiopszia - Mikor és hogyan történik?

WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos
2022-04-10 22:07

A biopszia egy olyan orvosi eljárás, amelynek során vizsgálat céljából a testből sejteket vagy szöveteket távolítanak el a betegség meghatározása, diagnózis felállítása érdekében. Mikor van szükség izombiopsziára, és hogyan történik?

Mit érdemes tudni a hátfájásról?

WEBBeteg - Dr. Soltész Annamária, általános orvos
2022-04-10 15:03

A hátfájás rendkívül gyakori, az emberek 60-70 százalékát érinti élete során. A fájdalom többek között eredhet a gerinccsigolyákból, illetve kisízületekből, a gerinc melletti szalagokból és izmokból, az ideggyökökből, de a belső szervekből is kisugározhat.

A Tarlov-ciszta

WEBBeteg - Dr. Puskás Réka, reumatológus
2022-04-10 09:33

A Tarlov-ciszta a lágyagyhártya olyan kiboltosulása, mely a gerincvelőből kilépő hátsó ideggyök körül helyezkedik el (perineurális ciszta).

Reumás láz - Milyen tünetekkel jelentkezik?

reumatologia.hu
2022-04-08 17:03

A reumás láz a gyermekek és fiatal felnőttek betegsége. Általában 1-3 héttel a Streptococcus-fertőzés okozta torokgyulladás után kezdődik. Ez a jellegű torokgyulladás lázzal, heves torokfájással jár a meghűlés egyéb tünete nélkül.

A térdízület kopása: tünetek, kivizsgálás és kezelés

WEBBeteg - Dr. Szamosi Szilvia, reumatológus
2022-03-30 20:33

A térdízület kopásos megbetegedése esetén a csontokon kinövések, sarkantyúk jelennek meg, melyek merevséget okoznak, olykor az ízületek ropognak, kattognak mozgás közben. A gonarthrosis végstádiumában jön szóba a művi ízület, azaz térdprotézis beültetése.

Fájdalmas sarkantyú a lábon - Az orvos válaszol

WEBBeteg - Dr. Szamosi Szilvia, reumatológus
2022-03-21 13:03

Ötvenhét éves vagyok, a röntgen mindkét sarok külső, cipővel érintkező felületén sarkantyút mutatott ki. Bár kaptam terápiás röntgenkezelést és talpbetétet (sarokemeléssel), sajnos tüneteim, fájdalmam nem enyhült. Mire számíthatok? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

A csontnekrózis okai és kezelése

WEBBeteg - Dr. Szamosi Szilvia, reumatológus
2022-03-16 20:33

A csontnekrózis (osteonecrosis) a csontállomány pusztulását jelenti, mely leggyakrabban a combcsontfejnél jelentkezik a nem megfelelő vérellátás következményeként. Ismerje meg, hogy mi okozhatja a betegség kialakulását, és hogyan kezelhető a probléma!