Hirdetés
   • Mozgásszervi megbetegedések cikkek

   • Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Szimuly Sándor
    2020-08-31 19:03
    Ízületi gyulladás
    Ízületi gyulladásnak nevezzük bármely ízületünk gyulladással járó megbetegedését, mely jelentkezhet heveny vagy krónikus formában, érinthet egy vagy több ízületet, kialakulhat többféle úton, azonban a végeredmény az érintett ízület(ek) duzzanatával, vörösségével, melegségével, fájdalmával és funkciójának csökkenésével járó állapot.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos
    2020-09-23 17:05
    Sokan nincsenek tisztában azzal, milyen szakaszokból tevődik össze egy jól felépített rekreációs edzés, pedig a sportolás nem megfelelő szakaszai, vagy a megfelelő szakaszok hiánya gyakran vezetnek sportsérülésekhez, melyek akár maradandó mozgáskárosodást is okozhatnak.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Árki Ildikó, háziorvos
    2020-09-23 16:05
    A térdízületek egészséges működése elengedhetetlen feltétele a járásnak, a futásnak, a láb nyújtásának, hajlításának, ám sokszor a térdfájás forrását is itt kell keresnünk, hiszen rendkívüli igénybevételnek kitett ízületről van szó, amelyen kopásos elváltozások jöhetnek létre, és számos módon megsérülhet.
    Panaszok
    27 Sellő Mozgásszervi Terápiás Centrum - Dr. Puskás Réka, reumatológus
    2020-09-18 11:03
    Nyakrándulásról akkor beszélhetünk, ha a nyak egy izmának vagy szalagjának szálai hirtelen túl hosszúra nyújtódnak vagy kismértékben elszakadnak. A sérüléssel kapcsolatos panaszok intenzitása függ attól, hogy a nyak melyik részén jelentkezik, illetve a rándulás vagy szakadás mértékétől is.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus
    2020-09-17 18:35
    A Proteus-szindróma a ritka betegségek közé tartozik (1 millió emberből kevesebb mint egy érintett), világszerte kevesebb mint 200 esetet tartanak számon.
    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos
    2020-09-17 11:03
    Az izomgörcs során az izomszövet tartósan összehúzódik, és elernyedésre nem, vagy csak hosszú idő elteltével képes.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Kerekes Éva, neurológus és gyermekneurológus
    2020-09-15 20:35
    A fizioterápia az orvostudomány egyik kezelési ága. Használjuk a fizioterápiát, mint tágabb fogalmat, ami az összes, természetben is létező energiák orvosi célú felhasználását jelöli, valamint a szűkebb, pusztán fizikai energiákat használó fizikoterápia fogalmát.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dr. Pukoli Dániel
    2020-09-15 03:06
    A szklerózis multiplex diagnosztikájában és a betegség utánkövetésében kétségkívül fontos szerepet tölt be az MRI-vizsgálatok elvégzése. Az ebben a betegségben szenvedők sokszor nem értik, hogy miért is készül számos MRI-vizsgálat. Cikkünkben erre a kérdésre próbálunk választ adni.
    Egészségmegőrzés
    alapjarat.hu - Bene Máté, gyógytornász, a porckorong.hu szakértője
    2020-09-14 16:03
    Ha nem helyesen ül az autóban, az akár porckorongsérv kialakulásához is vezethet. Milyen a helyes testtartás autóvezetés közben?
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos
    2020-09-12 15:05
    Régi megfigyelés, hogy az állatokkal való foglalkozás elősegíti egyes betegségek gyógyulását, javulását vagy szinten tartását. Legalkalmasabbnak erre a célra - jelenlegi életmódunkból adódóan - a háziállatok tartása tűnik.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Szamosi Szilvia, reumatológus szakorvos
    2020-09-12 11:35
    Mivel kezünket a mindennapi tevékenységekhez (pl. házimunka, evés, személyes higiénia, írás) rengeteget használjuk, így nem véletlen, hogy a csuklóízület betegségei jelentősen korlátozhatják ezeket a mozgásokat, befolyásolva az életminőséget, akár teljesen kiszolgáltatottá téve a beteget. A csuklót alkotó képletek, a csontok, inak, ízületi porc, izmok, a csuklón keresztül futó idegek vagy szalagok betegségeit különíthetjük el.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!