Hirdetés
   • Mozgásszervi megbetegedések cikkek

   • Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Szimuly Sándor
    2020-08-31 19:03
    Ízületi gyulladás
    Ízületi gyulladásnak nevezzük bármely ízületünk gyulladással járó megbetegedését, mely jelentkezhet heveny vagy krónikus formában, érinthet egy vagy több ízületet, kialakulhat többféle úton, azonban a végeredmény az érintett ízület(ek) duzzanatával, vörösségével, melegségével, fájdalmával és funkciójának csökkenésével járó állapot.
    WEBBeteg - Piroskáné Hajdu Petra
    2020-10-11 11:33
    A mozgásszegény életmód, az izmok egyirányú terhelése, a félvállon hordott, nehéz iskolatáska vagy csak egyszerűen az akarat hiánya tartászavart és deformációt okozhat a gyerekek körében. Érdemes megelőzni a fájdalmas tünetek jelentkezését.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Szegő Miklós, fordító, Lektorálta: Dr. Árki Ildikó, háziorvos
    2020-10-09 18:35
    Annak ellenére, hogy a testmozgás egészséges, sok ember nehezen tudja hosszabb ideig betartani az előírt edzésprogramját. Ez fokozottan igaz az olyan krónikus betegségben szenvedők esetében, mint például a Parkinson-kór, ahol a fizikai és mentális korlátok tovább nehezítik a testmozgást.
    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Bálint Anita, reumatológus
    2020-10-09 13:03
    Milyen panaszok, betegségek esetén hasznos, hogyan történik a kezelés, van-e ellenjavallata? Hogyan vehető igénybe?
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Feövenyessy Krisztina, mozgásterapeuta, okl. rehabilitációs szakember (MSc.), a Balance Gerincközpont és Sportrehabilitációs Központ vezetője
    2020-10-06 20:35
    Nézett-e mostanában tükörbe oldalról, s ha igen, észrevett-e nyaka és háta találkozásánál egy kisebb-nagyobb domborulatot? Ez a halmocska, amelyet a köznyelvben - micsoda diszkrimináció! - banyapúpnak hívunk, sajnos tömegeket érint. A rossz hír az, hogy a banyapúp nem csupán esztétikai probléma, a jelenség kialakulása mögött jellemzően komoly mozgásszervi elváltozások állnak.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2020-10-05 13:03
    A borreliosist (más néven Lyme-kórt) fertőzött kullancs csípése okozza. Az élősködők tápcsatornájában élő Borrelia nevű kórokozó a közvetlen felelős, amely a kullancscsípés helyén jut a bőrbe, ezt jellegzetes bőrpír jelezheti, ám ez a tünet nem minden esetben észlelhető. A kórokozók a véráramba jutva további tüneteket okoznak.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg, Lektorálta: Dr. Lesznyák Judit
    2020-10-04 15:05
    A köszvény egy több szervet érintő betegség, melyben megemelkedik a húgysav szintje a vérben, ami az ízületek gyulladását okozhatja, ilyenkor pedig az ízületek deformálódhatnak, és akár mozgáskorlátozottság is kialakulhat. Mi okozza és milyen hajlamosító tényezőket ismerünk?
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Bak Marianna, szakfordító, Lektorálta: Dr. Ujj Zsófia Ágnes
    2020-10-04 13:04
    Ön is szereti az állatokat? Ha igen, akkor biztosan tapasztalta már, hogy a kutyák, lovak, macskák és a többi házi vagy szelíd(ített) állat közelsége milyen csodálatos hatással van ránk: nyugodtabbak, kiegyensúlyozottabbak vagyunk, ami testi egészségünkre is pozitívan hat. Lássuk, hogyan segítik ma a betegek gyógyulását.
    Egészségmegőrzés
    27 Sellő Mozgásszervi Terápiás Centrum - Dr. Puskás Réka, reumatológus
    2020-09-30 22:05
    A sok állással járó életmódból fakadóan többféle betegség vagy tünet is jelentkezhet. Ez igaz a sok állásra, valamint a sok sétálásra és a sok futásra is.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Bálint Anita, reumatológus, Dr. Debreceni Anikó, általános orvos
    2020-09-29 20:35
    A myositisek a multifaktoriális eredetű autoimmun betegségek közé tartozó olyan gyulladásos izombetegségek, melyek főleg a harántcsíkolt izmokat érintik.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dr. Debreczeni Anikó, általános orvos
    2020-09-25 17:03
    Az idegen szóval osteogenezis imperfecta néven emlegetett betegség egy olyan örökletes kórkép, melynek során a szövetek felépítésében szerepet játszó egyik kollagéntípus szintézise szenved zavart, ezért a felépülő csontszövet tökéletlen.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!