• Mozgásszervi megbetegedések cikkek

   • Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dr. Szamosi Szilvia, reumatológus szakorvos
    2020-03-22 14:05
    Csípőízület
    Az előrehaladott csípőízületi kopás vagy más néven coxarthrosis kezelésében már a műtéti eljárások, elsősorban a művi csípőízület, endoprotézis valamilyen típusának beültetése jön szóba. Ezáltal csökkenthetjük az ízületi fájdalmat, a végső cél pedig a mozgás és stabilitás helyreállítása.
    Panaszok
    FájdalomKözpont - Dr. Selyem Réka, reumatológus
    2020-03-04 18:35
    A hüvelykujjunktól a térdünkig okozhatnak ízületi fájdalmakat az életmódunk egyes elemei. Dr. Selyem Réka, a FájdalomKözpont reumatológusa szerint nemcsak az orvosi kezelés, de a tudatosság is fontos.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos
    2020-03-02 20:36
    Egyre nagyobb a mozgásszervi panaszokkal küzdő betegek száma. A háziorvosi rendelők, a reumatológiai és ortopédiai szakrendelések tele vannak az ülő életmód áldozataival. Manapság az emberek többsége városban él, autóval jár, és sokan ülőmunkát végeznek, amely a mozgásszervek egészsége szempontjából nagyon káros.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg.hu
    2020-03-02 18:35
    A térdprotézis egy beültetett implantátum, melynek célja a jól terhelhető és fájdalomtól mentes ízület. A sorozatban gyártott, hagyományos térdprotézisek is jól alkalmazhatóak, de kevésbé képesek precízen helyreállítani az anatómiai sajátosságokat, ezért maradhatnak vissza kisebb panaszok a műtét után is - tudtuk meg Prof. Dr. Szabó Istvántól.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Molnár Anna
    2020-03-02 05:06
    Fáradásos törésről beszélünk, amikor a csontokat érő ismétlődő terhelés következtében a csont állományában úgynevezett mikrosérülések keletkeznek, melyek a csont részleges vagy teljes töréséhez vezetnek. Ilyenkor a csontátépülés zavart szenved, a csontlebontó folyamatok kerülnek előtérbe, azaz az oszteoklasztok aktivitása dominál.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2020-03-01 09:36
    Köszvény
    A köszvény egy több szervet érintő betegség, melyben megemelkedik a húgysav szintje a vérben, és bizonyos szervekben kristályok formájában kicsapódik. A húgysav szintjének emelkedése mögött a fokozott termelés állhat - ez általában a fokozott sejtlebomlás következménye, például a vérképző rendszer daganatai és egyéb tumorok esetében.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Szamosi Szilvia, reumatológus szakorvos
    2020-02-27 20:36
    A csontnekrózis (osteonecrosis) a csontállomány pusztulását jelenti, mely leggyakrabban a combcsontfejnél jelentkezik a nem megfelelő vérellátás következményeként. Ismerje meg, hogy mi okozhatja a betegség kialakulását, és hogyan kezelhető a probléma!
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dr. Kerekes Éva, neurológus és gyermekneurológus
    2020-02-26 11:06
    Mitől függ, hogy egy sclerosis multiplexben (szklerózis multiplex (SM)) szenvedő beteg meddig tud dolgozni?
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Balogh Mária, újságíró
    2020-02-25 16:05
    Nem csak a szépkorúak élik meg a térdízületi gyulladás, porckopás, fájdalom, és az azzal járó mozgáskorlátozottság, beszűkült járástávolság napi kínját. A sportolás, baleset során sérült, súlyos porcleválást szenvedett emberek életkortól függetlenül egyik pillanatról a másikra veszítik el addigi egészségüket, s küzdenek éveken át a talpra állásért.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Takács Emőke
    2020-02-20 16:05
    A porclágyulás (chondromalatia) a porc szerkezetének megváltozását, lágyulását, felrostozódását jelenti. Ha más ízületi eltérés nincs, önmagában nem feltétlenül okoz panaszt. Leggyakrabban a térdet, térdkalácsot érinti.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dr. Bálint Anita, reumatológus
    2020-02-20 03:06
    A spondylolisthesis kétoldali csigolyaív-szakadáshoz társuló csigolyacsuszamlást jelent. Mi okozza a kialakulását? Mik a tünetei? Hogyan diagnosztizálható a betegség, és hogyan kezelhető?
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!