Mozgásszervek - Betegségek megértése: terápia cikkek

Mozgásszervek - Betegségek megértése: terápia cikkek

A hát- és derékfájdalom életmód okai

www.harmonia-centrum.hu
2014-07-02 13:21

A gerincfájdalom a civilizált társadalmakban élők nagyon nagy részét érinti. Nemzetközi felmérések szerint a tizennyolc év felettiek 80-90 százaléka élete valamely szakaszában legalább egyszer szembesül olyan, egy hétig tartó hát- vagy derékfájdalommal, mely mindennapi életét jelentősen akadályozza.

Térdszalag szakadás: Mikor szükséges keresztszalag plasztika?

WEBBeteg - Dr. Bogdán Aurél, ortopéd szakorvos
2013-12-03 09:41

A térdemben elszakadtak a keresztszalagok. A kérdésem az lenne, hogy jó hatású lenne-e egy keresztszalag plasztika? Érdemes megműttetnem magam? Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Rheumatoid arthritis - Mi az a céltudatos kezelés?

WEBBeteg - Dr. Juhász Péter
2013-10-02 14:21

A rheumatoid arthritis (RA) betegséggel kapcsolatos ismeretek folyamatos bővülése és ezzel párhuzamosan a kezelési lehetőségek növekedése az elmúlt évtizedben alapjaiban megváltoztatta a betegség gondozásához való hozzáállást.

Nyaki merevség - Mit lehet ellene tenni?

WEBBeteg - Dr. Szamosi Szilvia, reumatológus
2013-06-24 17:12

A kérdésem az lenne, hogy már pár napja nyakmerevségben szenvedek, és néha zsibbad az arcom is. Mi lehet az oka? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Térdszalag-sérülések

porcepitok.hu
2013-02-07 14:37

A térd sérülése esetén elszakadhatnak a térd szalagjai, az inak megduzzadhatnak, sőt a mindennapos megerőltetés is koptatja a térdet. A külső és belső oldalon lévő oldalszalagok főleg az ízület oldalirányú merevítéséért felelősek.

Milyen panaszokat okoz a túlerőltetés?

reumatologia.hu
2012-04-01 14:53

Ezeket a testet ért ismételt, túl erős és túl gyorsan ható ütések okozhatják. Bár ezek a károsodások fájdalmasak, de ártalmatlanok és nem tartanak hosszú ideig. Előfordulhatnak bármely korban. A leggyakoribb bántalom az inak gyulladása a csuklóban és a bokában.

Gerincbántalom: Hogyan gyógyítható?

MTI-Press
2012-02-23 05:21

Háromféle ember van: akinek már fájt a gerince, akinek fáj, és akinek fájni fog. A gerincbetegség népbetegség, és nem csak nálunk, hanem szerte a világon. Bár elcsépelt közhelyként hangzik a megállapítás, sok igazságtartalma van Varga Péter Pál szerint is, aki az Országos Gerincgyógyászati Központ főigazgatójaként és gyakorló gerincsebészként naponta szembesül a mondás valóságával.