Probiotikumok

Probiotikumok

A hasfájás és kezelése

WEBBeteg - Dr. Balogh Andrea, gyermekgyógyász
2021-05-15 04:21

A hasfájás egy nagyon komplex területe az orvostudománynak mind gyermek-, mind felnőttkorban. Hátterében számos megbetegedés állhat az egészen banális problémáktól a súlyos, mielőbbi műtéti beavatkozást igénylő kórképekig.

EHEC fertőzés: Mi a helyzet itthon?

MTI
2011-06-01 18:37

Magyarország egyelőre nem érintett a Németországból indult, súlyos szövődményekkel járó hasmenéses járványban – számolt be Paller Judit országos tiszti főorvos, az Országgyűlés egészségügyi bizottságának szerdai ülésén.

EHEC fertőzés: Nem a spanyol uborka okozza

WEBBeteg/MTI
2011-05-31 17:12

Mégsem a spanyol uborka a vétkes a Németországban terjedő, és immár 15 halálos áldozatot követelő hasmenésjárványért - közölték kedden a hamburgi egészségügyi hatóságok.

Antitest-terápiával kezelhető az EHEC-fertőzés

WEBBeteg - B. M. , szakfordító
2011-05-31 11:37

Az EHEC-fertőzés súlyos szövődménye a hemolitikus urémiás szindróma (HUS), mely antitestekkel sikeresen kezelhető. Három kisgyermeket, akiket az utóbbi években az agresszív kórokozó megtámadott, monoklonális antitestek segítségével gyógyítottak meg.

EHEC: Lefoglalják Ausztriában a spanyol zöldségeket

MTI
2011-05-30 14:37

Harminchárom osztrák bioélelmiszer-üzletből vonnak vissza spanyol zöldségeket azzal a gyanúval, hogy a Németországban hasmenéses járványt okozó EHEC baktériummal fertőzött áruból valók - jelentették be Ausztriában.

Étrend és a bélbaktériumok

Medipress
2011-05-27 17:12

Az iparosodott országokban világszerte elhízásjárvány dúl, mialatt a szegény nemzetek lakossága, különösen a gyermekek, súlyos alultápláltságban szenvednek. Egyre több bizonyíték utal arra, hogy mindkét állapot részben a bélrendszerben élő mikrobákkal állhat összefüggésben, amelyek segítenek az olyan élelmiszerek lebontásában, amelyeket a szervezetünk különben nem tudna megemészteni.

Nincs spanyol kígyóuborka a magyar piacokon

MTI
2011-05-27 14:26

Magyarországon gyakorlatilag csak magyar termesztésű kígyóuborka kapható a piacokon - mondta Mártonffy Béla, a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (FruitVeb) elnöke az MTI-nek pénteken Budapesten.

EHEC-fertőzés: Így lehet védekezni!

WEBBeteg - B. M. , szakfordító
2011-05-27 10:41

A veszélyes hasmenést okozó EHEC-kórokozók fertőzött állatról vagy emberről emberre terjednek. A kórokozók megbújnak a nyers húsokban és a pasztörizálatlan tejtermékekben. A zöldségekre az állatok vizeletével is rákerülhetnek a veszélyes baktériumok.

EHEC - Tudnivalók a németországi járványról

WEBBeteg - B. M. , szakfordító
2011-05-26 20:11

Hogy kezelik az EHEC fertőzést? Milyen tüneteket okoznak a kórokozók? Hogy lehet védekezni a fertőzéssel szemben? Cikkünkben megtalálja a választ, az EHEC-baktériumok által okozott fertőzéssel kapcsolatos legfontosabb kérdésekre.

Az antibiotikumok és veszélyeik

WEBBeteg, otvenentul.hu
2011-05-13 20:13

Kevés dolog létezik a hétköznapi orvostudományban, ami nagyobb port kavarna, több kételyt ébresztene, és szélesebb körben terjesztene tévhiteket, mint az antibiotikumok kérdése. Utánanéztünk a részleteknek, a veszélyeknek és a lehetőségeknek.

Probiotikumokkal a lapos hasért

WEBBeteg - Cs. K. fordító
2011-05-07 20:05

Manapság úgy tűnik, a probiotikum az egyik legdivatosabb szó, mikor az étkezéssel kapcsolatos kérdések felmerülnek. Nem véletlenül.