• Milyen probiotikumok jók a gombás fertőzések kezelésére?

    Szerző: WEBBeteg - Cs. K. fordító

    A probiotikumok olyan élő mikroorganizmusok, melyek egészségesek a befogadó szervezet számára. Ezek a jótékony baktériumok jelen vannak a bélrendszerben, de megtalálhatóak élelmiszerekben és étrend-kiegészítőkben is, hiszen segítik az emésztést és javítják az általános egészségi állapotot, hatékonyan csökkentik a betegségek és fertőzések előfordulását.

    Lactobacillus Acidophilus

    A Lactobacillus Acidophilust az orális-, a gyomor-és hüvelyflóra normalizálására alkalmazzák azoknál, akik antibiotikumot használnak, vagy gombás fertőzésük van. Az ilyen élő kultúrákat tartalmazó termékek (élőflórás joghurt vagy probiotikus étrend-kiegészítők) versenyre kelnek a kórokozókkal, és segítenek helyreállítani a normál baktériumflórát.

    A Lactobacillus acidophilus gátolja az E. coli, a Candida albicans és a Gardenerela vaginalis növekedését.

    Hirdetés

    Lactobacillus bifidus

    A Lactobacillus bifida a baktériumoknak egy olyan csoportja, mely természetesen megtalálható a belekben, és eredményesnek bizonyult a hasmenés, irritábilis bél szindróma kezelésében, valamint a Lactobacillus acidophilius-sal együtt használva kiváló a gombás hüvelyi fertőzésekre. Mindemellett csökkenti a fertőzésekért és gyulladásokért felelős baktériumok számát a bélrendszerben.

    A legtöbb felnőtt és gyermek számára biztonsággal használható, legfeljebb egy éven át. Ugyanakkor a terhes vagy szoptató nők, valamint a legyengült immunrendszerűek használat előtt kérjék ki orvosuk véleményét.

    Lactobacillus Bulgaricus

    A bolgár joghurtban és svájci sajtban található probiotikum hatékonyan csökkenti a bélfertőzéseket, azáltal, hogy olyan savakat bocsátanak ki, melyek megváltoztatják az emésztőrendszer pH értékét.

    Emellett természetes védőréteget von a bél nyálkahártyájára, ezáltal csökkenti a gombás fertőzések mellékhatásaként jelentkező gyulladást.

     

    Immunrendszer, bélflóra, probiotikum, prebiotikum - Orvosszemmel a fogalmakról


    Immunrendszerünket nemcsak nyirokszervek és nyirokcsomók alkotják, hanem fontos részét képezi az az 1-2 kilogrammnyi hasznos baktériumtömeg is, amely a bélrendszerben, döntően a vastagbél területén helyezkedik el. A saját sejtjeink számának tízszeresét (!) kitevő baktériumok táplálása és életfeltételeinek biztosítása legalább olyan fontos, mint a saját sejtjeinké. E hasznos baktériumflóra szervezetünk külvilággal érintkező részét – a bélnyálkahártya felszínét – úgy vonja be, mint egy puha szőnyeg. Ez az – eredetileg – összefüggő védőgát számos hatásra sérülhet.
    Immunrendszer, bélflóra, probiotikum, prebiotikum - Orvosszemmel a fogalmakról>>

    (WEBBeteg - Cs.K. Forrás: Livestrong)

    Módosítva: 2013.03.10 18:37, Megjelenés: 2013.03.10 18:37
   • Nyomtatás
   • Cikkajánló

    Érdemes mesélni!

    Érdemes mesélni!

    Szponzorált tartalom

    A meseolvasásnak számos jótékony hatása van. Olvassunk mesét gyermekünknek! (x)

    Psoriasis

    Psoriasis

    K. M.

    Pikkelysömöröm van, hogy lesz párom? Hogy merjek így szexelni?

    Mit kell tudni a vastagbéltükrözésről?

    A vastagbéltükrözés a végbél, a vastagbél és a vastagbél-vékonybél átmenet szakaszán előforduló rendellenességek, elváltozások felismerésére irányuló eljárás, melynek során nemcsak diagnosztizálásra, hanem szövettani mintavételre és bizonyos terápiás beavatkozásokra is lehetőség van.

    A székelési inger hiányának okai és kezelése

    Mi okozhatja a székelési inger hiányát? Miért veszélyes? Mihez vezethet? Mi a teendő ilyen esetben?

    Hasmenés - Probiotikumokkal gyorsabban kezelhető

    A probiotikus baktériumokkal nagyon jól kezelhető a hasmenések többsége. A probléma lényegesen gyorsabban megszűnik, ráadásul mellékhatásokkal sem kell számolni.

    A probiotikumok egészségügyi előnyei - Tények és kutatási eredmények

    A probiotikumok olyan jótékony mikroorganizmusok, amelyek védőhatást biztosítanak bizonyos kórokozókkal szemben, és amelyek számos élelmiszerben is megtalálhatóak. A probiotikumokról úgy tartják, hogy a bélflóra kiegyensúlyozása által igen fontos szerepet játszanak a megfelelő bélműködés és emésztés fenntartásában.

    Mikor szedjünk probiotikumot?

    A probiotikumok a bél mikroflórájának olyan, jótékony hatással bíró, természetes, élő mikroorganizmusai, melyek segítenek megőrizni és helyreállítani bélflóránk egészségét, és ezzel immunrendszerünk megfelelő működésében is nélkülözhetetlenek.

    Probiotikumok - A barátságos baktériumok

    A probiotikumok azok a baktériumok, melyek együtt élnek velünk, de nem okoznak megbetegedéseket. A barátságos baktériumok segítik az emésztést, védik a szervezetet bizonyos ellenséges baktériumok ellen, azaz erősítik az immunrendszert.

    Ki nem szedhet probiotikumot?

    A probiotikumok olyan mikroorganizmusok, melyek segítik a bélbaktériumok védekező képességét, ha az valamilyen zavar, helytelen táplálkozás vagy antibiotikumok hatására csökken. Ugyanakkor ha valamiféle háttérben meghúzódó probléma áll fent, még gondot is okozhatnak.

    Probiotikumok és puffadás

    A probiotikum kifejezés azokra az élő mikroorganizmusokra utal, melyeket "jó baktériumként" is szoktak nevezni. Ezek megtalálhatóak az emberi emésztőrendszerben, és javítják annak egészségét. A jelenlegi kutatások arra utalnak, hogy meggyőző kapcsolat van a probiotikumok és a puffadás között.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.