• Daganatos megbetegedések cikkek

   • Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus
    2020-04-08 13:03
    A koronavírus világjárvány kitörésével nagyon nehéz helyzetbe került mindenki. A betegek és az egészségügyi ellátó rendszer is. Az előttünk álló nemzetek példáját szem előtt tartva az orvos-beteg kapcsolatokat már közel egy hónapja a minimálisra kellett csökkenteni. Ez rengetek nehézséget, félreértést, akár ellátatlan esetet jelenthet, ugyanakkor a kontaktusok számának csökkenésével mind a beteg, mind az egészségügyben dolgozók megfertőződésének veszélyét csökkenteni kell.
    Panaszok
    WEBBeteg - Sz. M., fordító, Lektorálta: Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus
    2020-02-03 14:35
    A végbél a vastagbél alsó része, amely a végbélnyílásban végződik. A végbélnyílást és a végbelet érintő sérülések, gyulladások és fertőzések végbélfájdalmat okozhatnak. A fájdalmak kezeléséhez előbb meg kell határoznunk az okokat. Ezek pedig a tünetek számbavételével lehetségesek. Ilyen tünetek a viszketés, a szúró érzés, a vérzés.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Fazekas Erzsébet, újságíró
    2020-02-03 13:03
    Az emlőrák a nők körében a leggyakoribb rosszindulatú daganat - az összes karcinóma mintegy ötödét adva. A 35-55 éves nők halála főként emiatt következik be. 100 ezer lakosonként évi 23,2 esetet rögzítenek a statisztikai adatok (a férfi/női arány 1/100, azaz száz érintett között - a laikus számára esetleg meglepő módon - akad egy férfi is).
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Soltész Annamária, általános orvos
    2020-01-31 16:03
    A méhbetegségeket általában olyan állapotok hozzák létre, melyek magas ösztrogén- és alacsony progeszteronszinttel járnak. Ilyenek a petefészek-daganatok, az elhízás, az ovuláció elmaradása, valamint az úgynevezett policisztás ovárium szindróma, de gyakori a változókort megelőző időszakban is.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos
    2020-01-31 13:03
    Az elmúlt évtizedekben világszerte növekedett a nyelőcsőrák előfordulási gyakorisága, hazánkban sajnálatos módon az utóbbi 40 év során közel 4,5-szeresére (!) növekedett a nyelőcsőrák miatti halálozás.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg/Rákgyógyítás.hu
    2020-01-25 03:06
    A daganatos betegség nemcsak fizikailag, de lelkileg is megterhelő a betegnek. Ezért a megfelelő, személyre szabott kezelésen kívül fontos a betegség feldolgozása, ami történhet egyénileg, de kis csoportokban is - olvasható a rakgyogyitas.hu weboldalon.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Brjeska Dóra, újságíró
    2020-01-20 09:36
    Hazánkban a mellrákos esetek nagyjából 10 százaléka már késői stádiumban, áttétekkel kerül felfedezésre. Hogyan alakulnak ki az áttétek? Mi a különbség a korai stádiumú és az áttétes mellrák között? Ezeknek jártunk utána.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dr. Ács Júlia, Dr. Árki Ildikó
    2020-01-15 18:36
    A Denys-Drash-szindrómás betegek esetében veleszületett veserendellenesség, a gyermekkorban leggyakoribb vesedaganat, a Wilms-tumor, valamint - főleg fiúknál - a nemi szervek fejlődésének zavara együttesen fordul elő. Mindezen eltérések egyetlen gén, a WT1 (Wilms-tumor suppressor) gén mutációja miatt jönnek létre.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Kerekes Éva, neurológus és gyermekneurológus
    2020-01-15 09:36
    A meningeoma jóindulatú agydaganat, az agyburok (meninx) sejtjeinek burjánzásából származik. Milyen tünetek utalnak a betegségre, hogyan ismerhető fel és hogyan kezelhető?
    Élet betegséggel
    MTI
    2020-01-13 11:06
    Huszonhat új gyógyszer kap társadalombiztosítási (TB) támogatást január 15-étől - közölte az emberi erőforrások minisztere.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Baki Márta, onkológus
    2020-01-08 13:03
    Az emlő leggyakoribb jóindulatú elváltozása a fibroadenoma. Főként 35 éves kor előtt kerül felismerésre, de minden életkorban előfordulhat. Egyes felmérések alapján az európai női lakosság körében 10 százalékban diagnosztizálják.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!