• Daganatos megbetegedések cikkek

   • Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dr. Diószegi Judit, pszichiáter
    2020-10-24 22:05
    Dohányzás
    Aki dohányzik, számos káros tényezőnek és következményes negatív hatásnak, betegségnek teszi ki magát. Vajon minden dohányos tisztában van az összes következménnyel? Tekintsük át részletesen.
    WEBBeteg, otvenentul.hu
    2020-08-14 22:03
    A prosztataproblémák minden férfit érintenek 50 felett, csak van, aki még nem tud róla. A legújabb információk a prosztatarákról.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Gál Mónika, bőrgyógyász szakorvos
    2020-08-07 14:35
    Sokan szeretik a napozást, a kellemes melegben történő napfürdőzést. Azonban a napsugárzásnak lehetnek kellemetlen mellékhatásai is. Fontos, hogy mindig legyünk felkészültek és elővigyázatosak már tavasszal is, mert a leégés mellett akár súlyosabb következményei is lehetnek egy kellemes strandolásnak.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Soltész Annamária, általános orvos, Prof. Dr. Kiss Csongor, onkológus
    2020-08-05 14:35
    A non-Hodgkin-limfóma több kórképet foglal magába, az egyes típusok több szempontból is eltérnek egymástól, így különböznek az érintettek életkorában, a kezelésre adott válaszban, a folyamat agresszivitásában és a betegség várható lefolyásában.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Papp Júlia, szemész
    2020-08-04 13:03
    A szem daganatai sok esetben szabad szemmel is jól láthatók: sötétbarna, előemelkedő, egyenetlen felszínű elváltozások. A melanoma malignumot egyszerű szemészeti rutinvizsgálat során könnyen felismerik.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Farkas Ágnes, szülész-nőgyógyász
    2020-08-03 17:05
    Az intraductalis papilloma egy olyan jóindulatú emlődaganat, ami az emlők tejcsatornáiban helyezkedik el. A papillomák pici, szemölcsszerű kinövések, amelyek mirigysejtekből állnak, emellett erek futhatnak bennük, és kötőszövetes vázuk van. Általában egy-két centiméteres méretűek, csak ritkán szoktak ennél nagyobbak lenni.
    WEBBeteg - B. M. , szakfordító
    2020-08-01 19:03
    A ma 40-50 éves generációban szakértők szerint igen magas a bőrrák és más bőrdaganatok kialakulásának kockázata.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg összeállítás - Dr. Kónya Judit, Lektorálta: Dr. Boros Miklós
    2020-08-01 13:33
    Szerencsés esetben megvalósítható az úgynevezett kuratív terápia, amely a tumor teljes felszámolását, és a beteg gyógyulását jelenti. Sajnos azonban a tüdőrák igen makacs betegség, gyakran nagyon nehéz azt időben felfedezni és teljes egészében eltávolítani.
    Betegségek megértése
    Action Heller Consulting
    2020-07-31 14:35
    Sokszor elhangzik, hogy Magyarországon és a világon is a tüdőrák a vezető halálok a daganatos megbetegedések között. A tüdőrák kialakulásának legfőbb oka a dohányzás. Ismerjük a riasztó adatokat, de vajon mennyit tudunk arról, hogy miként tudunk segíteni tüdőrákos hozzátartozónknak, miként beszélhetünk vele a betegségéről, miként szorul leginkább támogatásra?
    Betegségek megértése
    Országos Onkológiai Intézet
    2020-07-27 14:37
    Minden év július 27-én a fej és a nyak területén előforduló rosszindulatú daganatok elleni küzdelemre figyel a világ. A Fej-Nyaki Onkológiai Társaságok Nemzetközi Föderációja 2015-ben július 27-ét a Fej-nyaki Daganatok Elleni Küzdelem Világnapjává nyilvánította.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Sz. M., fordító, Lektorálta: Dr. Árki Ildikó, háziorvos
    2020-07-24 11:33
    Csodaszer lenne az A-vitamin, már ami a bőrrák megelőzését illeti? Ez ügyben óvatosnak kell lennünk, már csak azért is, mert a bőrráknak különböző típusai vannak. Amitől mindenki retteg, az a melanoma, a bőr pigmentsejtjeiből kialakuló rosszindulatú daganat.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!