• Daganatos megbetegedések

   • Cikkek

    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Pászthory Erzsébet, gasztroenterológus, belgyógyász
    2018-10-14 10:21
    Végbélrák
    A végbélrák fiatalkorban ritka, az esetek döntő többsége 50 éves kor fölött jelentkezik. Míg a vastagbélrák azonos arányban fordul elő mindkét nemben, a végbélrák a férfiak esetében gyakoribb.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg összeállítás - Dr. Mármarosi István, gasztroenterológus, Dr. Kónya Judit, családorvos
    2018-10-23 17:25
    A vastagbéldaganatok húszból egy embert veszélyeztetnek. Bizonyos életmódbeli tényezőkkel és időnkénti szűréssel azonban jó eséllyel megelőzhetőek a súlyos következmények.
    Panaszok
    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2018-10-22 15:03
    Anyajegyek az egész testfelületen, bárhol előfordulhatnak különböző színekben, formában és méretben. Általában jóindulatúak, egyes esetekben azonban rákos elváltozásokká fajulhatnak. Cikkünkből kiderül, hogyan ismerheti fel a veszélyes anyajegyeket, és milyen lehetőségek léteznek a kezelésükre.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Laczikó Dorottya, klinikai kutató
    2018-10-22 11:25
    A daganatos betegek részéről felmerülő kérdések legtöbbször a nemzetközi szakirodalom által publikált eredményeket, a gyógyulás esélyeit, a terápiához való hozzáférés lehetőségeit, illetve a terápia lehetséges mellékhatásait érintik.
    Betegségek megértése
    Kor Kontroll Társaság
    2018-10-19 18:37
    Egyre kevésbé igaz, hogy a rák diagnózisa egyenlő a halálos ítélettel, hiszen leginkább krónikus betegségekben halunk meg. Még akkor is így van, ha a köztudatban jóval erősebb a daganatos betegségek marketingje.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Fáklya Mónika, gyermekgyógyász, endokrinológus
    2018-10-19 14:45
    A phaeochromocytoma (ejtsd: feokromocitóma) a katekolamintermelő mellékvesevelő daganatának a neve. Nagyon ritka betegség, és szerencsére a daganat többnyire szövettanilag jóindulatú.
    Betegségek megértése
    BOE - Takács Regina, Lektorálta Dr. Könnyid Mária belgyógyász és pulmonológus szakorvos
    2018-10-18 17:25
    Az EGFR, vagyis az epidermális (hámsejtes) növekedési faktor receptor a protoonkogének családjába tartozó molekula. Alapvetően a sejten belüli jelátvitelben van szerepe, befolyásolja a génexpressziót, vagyis a különböző gének kifejeződését. Az EGFR volt az első olyan receptor, melynek helytelen működését kapcsolatba hozták a tumor képződéssel.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Szanyi Andrea, belgyógyász, háziorvos, geriáter
    2018-10-18 16:04
    A daganatos betegségekben szenvedőknél - így a vesedaganatok esetében is - az életkilátásokat az öt éves túlélés statisztikai arányában jellemzik. Ez azt jelenti, hogy sok eset követése során a diagnózis felállításától és a kezelés megkezdésétől számított 5 éven belül a betegek hány százaléka van életben.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus
    2018-10-17 21:25
    A hasnyálmirigy (pancreas) a hasüregben lévő szervünk, amely elsősorban az emésztésben résztvevő enzimeket és különböző hormonokat termel. A szerv megbetegedése (gyulladás, daganat következtében) súlyos következményekkel jár - hívja fel a figyelmet a Dr. Ujj Zsófia Ágnes belgyógyász.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dr. Szanyi Andrea, belgyógyász, háziorvos, geriáter
    2018-10-15 14:55
    A daganatos betegségeknél a gyógyulási esélyeket, prognózist az öt éves túlélés százalékos arányában szokás meghatározni. A nyelőcsődaganat a rossz kimenetelű daganatok közé tartozik, mivel a korai stádiumban, amikor a legjobbak a kezelési lehetőségek, a daganatnak igen ritkán van tünete, így sajnos ritkán derül ki időben.
    Betegségek megértése
    MTI
    2018-10-15 11:25
    Az adott betegség kezelésében leghatékonyabb innovatív gyógyszer, illetve ezek indikációjának tb-támogatásba történő befogadásáról döntött az egészségügyi kormányzat.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!