Gyomorsav téma

Reflux mellett szabad sportolni?

WEBBeteg - Dr. Ujj Zsófia, belgyógyász, hematológus
2019-10-20 19:03

Számos tanulmány igazolta, hogy a refluxbetegségben szenvedők ritkábban sportolnak, mert a panaszaik átmenetileg fokozódhatnak. Ne hagyjuk, hogy a reflux megakadályozzon abban, hogy fittek legyünk. Mire érdemes odafigyelni, ha továbbra is rendszeresen szeretne mozogni?

Milyen tünetek esetén gondoljunk refluxra?

WEBBeteg - Dr. Debreczeni Anikó
2019-04-19 13:33
Reflux

A reflux betegség legjellemzőbb tünete a gyomorégés érzése, azonban olyan panaszok is jelentkeznek a reflux eredményeként, mint a köhögés, a rekedtség vagy horkolás, a torokfájás vagy a gyorsan romló fogak.

A refluxot a fogak is megsínylik

WEBBeteg - B. M., szakfordító
2019-02-19 20:36

Sokszor előfordul, hogy a még diagnosztizálatlan refluxra a fogorvosok figyelnek fel. A reflux ugyanis többet jelent annál, minthogy a gyomorsav visszafolyik a nyelőcsőbe, és károsítja annak nyálkahártyáját. A gyomorsav eljuthat egészen a szájüregig, ahol megtámadja a fogzománcot, még abban az esetben is, ha a betegnek nincsenek olyan típusos panaszai, amelyek a betegségre utalnának.

A refluxbetegség tüneteit súlyosbító gyógyszerek

WEBBeteg - Dr. Szigeti Nóra, gasztroenterológus
2018-07-24 09:41

A refluxos panaszokon számos gyógyszer ronthat, vagy a záróizmok funkciójának rontásán, vagy a nyelőcső irritálásán keresztül. A reflux szempontjából kedvezőtlen mellékhatással is rendelkező gyógyszerek között számos gyakran használt fájdalomcsillapító, vérnyomáscsökkentő is található.

Zollinger-Ellison-szindróma

WEBBeteg - B. M., szakfordító
2017-05-10 07:38

A Zollinger-Ellison-szindróma gyomor-bélrendszeri fekélyképződéssel járó megbetegedés, amelynek oka az emésztőrendszerben kialakult gasztrint termelő tumor, a gasztrinóma (gastrinoma).

A Zollinger-Ellison-szindróma - Az orvos válaszol

WEBBeteg - Dr. Plósz János, gasztroenterológus
2013-09-25 02:51

Feleségemnél néhány hete Zollinger-Ellison-szindrómát állapítottak meg. Több információra is szükségem lenne ezzel kapcsolatban gyógyszerek, étkezés, stb. Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.