Ünnep téma

Hogyan ünnepeljék a karácsonyt, ha szerette kórházban van?

WEBBeteg - Cs.K. fordító

Az ünnepeket a kórházban tölteni sokkal stresszesebb, mint egy tipikus kórházi bennfekvés. Sok beteget aggaszt, vajon mi történik nélküle otthon, vagy folyamatosan arra gondol, mi mindent kéne megcsinálnia, hogy felkészüljön az ünnepekre.

Kandász Andi a győri adventi vásáron hangolódott az ünnepekre

Több mint TestŐr

A kézműves finomságoktól a fényjátékig, igazi szín- és ízkavalkád, ami a győri adventi vásáron várja a vásárlókat. Ez a vásár a tavalyi évben rangos elismerést is nyert, ugyanis beválasztották Európa 5 legszebb adventi vására közé.

Alzheimer-kór: Hogyan teheti az ünnepeket élvezetessé?

WEBBeteg - Cs.K. fordító

Az Alzheimer-kór által érintett családok számára a betegség könnyen keserédessé teheti az ünnepeket. Az alábbi egyszerű tippek segítségével azonban mindenki számára könnyebb, élvezetesebb lehet a karácsony.

Ünnepek - Hogyan oldja meg a konfliktusokat?

orvostkeresek.hu

Az ünnepi időszak a barátok és rokonok mellett sok esetben hoz olyan váratlan vendégeket is, mint a stressz és a kimerültség. Az ajándékok beszerzése, a főzés-sütés és az év végi hajtás mindannyiunk számára nagy megpróbáltatást jelent, azonban nem kell, hogy mindez elrontsa a legszebbre tervezett napokat, tegyünk ellene!

Ünnepi étkezési tippek tiltások nélkül

Well pr

Az ünnepek nem az önmegtartóztatás időszaka, mégis érdemes pár praktikus tanácsot megszívlelni, hogy a mértéktelenség elkerülésével a jövő évet is jó formában kezdhessük.

Az ünnepi készülődés közben a gyógyszerekről se feledkezzünk meg!

antsz.hu

Egymást követően 5 egybefüggő munkaszüneti nap áll előttünk, a karácsonyi bevásárlás során azonban arról sem szabad megfeledkezni, hogy az ünnepnapokban gondot okozhat, ha éppen akkor fogy el a rendszeresen szedett gyógyszer, a lázcsillapító vagy a hasmenéses tüneteket enyhítő készítmény.

Nyolc tipp a biztonságos ünnepekért

WEBBeteg - Cs. K., fordító

Minden évben számtalan ember szorul kórházi kezelésre valamilyen karácsonyi dekorációhoz kapcsolódó baleset következtében. Amennyiben Ön nem szeretné az ünnepeket a kórházban tölteni, legjobb, ha megfogadja alábbi tanácsainkat.

Ünnepi veszélyek

WEBBeteg - Cs. K. fordító

Közelednek az ünnepek, s nem árt, ha tisztában van annak potenciális egészségügyi kockázataival. Előfordulhatnak allergiás reakciók, étkezés okzta problémák, alkohol-gondok és az ünnepek által kiváltott depresszióval is számolni kell.

A bejglitől a cukorbeteg lábszárfekélyig

Well pr

Az év végi ünnepek velejárója a gazdagon terített asztal és a sok-sok finomság. Ilyenkor hajlamosak vagyunk sokkal többet, és sokkal kevésbé egészségtudatosan enni, mint egyébként. Ez azonban – a túlsúly mellett – egyéb problémákat is okozhat.

Az ünnepi készülődés közben a gyógyszerekről se feledkezzünk meg!

ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatala

Egymást követően 6 egybefüggő munkaszüneti nap áll előttünk, így az ünnepi készülődés, bevásárlás közben gondolni kell arra is, hogy a „házi patikát” feltöltsük. Idejében keresse fel háziorvosát, ha rendszeresen szedett gyógyszere kifogyóban van, mivel az ünnepnapokon ezek beszerzése nehézségekbe ütközhet.