Ünnepeljen boldogan és stresszmentesen karácsonykor!

szerző: Bak Marianna, biológus szakfordító - WEBBeteg
lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos frissítve:

A karácsony a legszebb ünnep, de sokan nem tudnak felhőtlenül örülni, eszükbe jut, hogy elfelejtettek valamit, valami nem úgy sikerült, ahogy várták, sőt már az ünnepekre való készülődés is nagy megterhelést jelent számukra.

Statisztikák szerint az ünnepek minden negyedik európai ember számára stresszes időszakot jelentenek. Különösen a 26 és 45 év közöttiek érintettek. Ennek oka az, hogy ez a korosztály az, amelyik a legtökéletesebbet akarja kihozni magából. Aggódik amiatt, hogy a vendégek elégedettek lesznek-e a vacsorával, mindenkinek tetszeni fognak-e az ajándékok, szép lett-e a feldíszített karácsonyfa.

Ne feledkezzenek meg az ünnep jelentőségéről, és ne törekedjenek a tökéletességre! Ne engedje, hogy a hétköznapok nyomása átterjedjen az ünnepre is! Vonja be az egész családot a készülődésbe, beszéljen a gyerekeknek az ünnep jelentőségéről! Ha attól tart, kimennek a fejéből a teendők, készítsen listát!

Gyógyszerek beszerzése

Ha Ön rendszeresen vényköteles gyógyszert szed, karácsony előtt idejében írassa fel a receptet és váltsa ki gyógyszereit! Előfordulhat, hogy a gyógyszert meg kell rendelnie a patikának, ezzel is számolnia kell! Nincs mindig minden gyógyszerből készleten. Ha rendszeresen nem szed gyógyszert, akkor sem árt az ünnepek előtt felfrissítenie házi patikáját, hogy szükség esetén fájdalom- és lázcsillapító, valamint gyomorpanaszok, megfázás és égési sérülések kezelésére szolgáló készítmények mindig kéznél legyenek.

WEBBeteg logóSzerző: WEBBeteg - B. M., szakfordító
Forrás: NetDoktor
Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos

Cikkajánló

Penészes élelmiszer
Penészes élelmiszer

Mi bajunk lehet, ha ettünk belőle?

Alacsony vagyok
Alacsony vagyok

Ha ez zavar, alkalmazható növekedési hormon?

WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta szakorvos
WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta
WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta
WEBBeteg - Dr. Németh Ágnes
WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.