• Mozgásszervi megbetegedések

   • Cikkek

    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Szimuly Sándor
    2018-08-02 13:01
    Ízületi gyulladás
    Ízületi gyulladásnak nevezzük bármely ízületünk gyulladással járó megbetegedését, mely jelentkezhet heveny vagy krónikus formában, érinthet egy vagy több ízületet, kialakulhat többféle úton, azonban a végeredmény az érintett ízület(ek) duzzanatával, vörösségével, melegségével, fájdalmával és funkciójának csökkenésével járó állapot.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Bálint Anita, reumatológus
    2018-11-10 11:36
    A porckorongsérv nem egy statikus állapot, nagyon sok esetben megfelelő életmódváltással, megfelelően végzett napi rendszeres gyógytornával és gerinckímélő sportokkal a porckorongsérv teljesen regenerálódhat.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Bálint Anita, reumatológus
    2018-11-05 18:31
    A spondylosis vagy gerincmeszesedés egy természetes folyamat, mely szinte a teljes népességet érinti, nem mindegy azonban, hogy a vele járó eltérések mikor alakulnak ki és milyen ütemben súlyosbodnak. Mit tehetünk a spondylosis kialakulásának késleltetése és a már kezdetét vett folyamat lassítása érdekében? Hogyan kezelhető a probléma konzervatív módszerekkel és mikor van szükség műtétre?
    Betegségek megértése
    Budai Fájdalomközpont - Dr. Páll Zoltán, sebész, traumatológus, sportorvos
    2018-11-05 05:21
    A térdünk számos akut és krónikus ok miatt fájhat, megsérülhet, kophat benne a porc. Dr. Páll Zoltán, a Budai Fájdalomközpont sebésze, traumatológus, sportorvos számos hasznos tanáccsal szolgál, amelyekkel kezelhető, kivédhető a fájdalom.
    Betegségek megértése
    Budai Fájdalomközpont - Dr. Arnold Dénes Arnold MSc, sebész, fájdalomspecialista
    2018-11-03 19:08
    Akár golfkönyök, akár teniszkönyök okozza a fájdalmat és a mozgás korlátozottságát, dr. Arnold Dénes Arnold MSc, a Budai Fájdalomközpont sebésze, fájdalomspecialista szerint a számos kezelés közül csak a szakorvosi diagnózis alapján lehet a leghatékonyabbat kiválasztani.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Bálint Anita, reumatológus
    2018-11-03 13:15
    A csigolyák közötti porckorong a 30. életévtől kezdve minőségi változást szenved, megváltozik a struktúrája, és a rugalmassága csökken, csigolyameszesedések alakulnak ki. Ezt a stádiumot nevezzük spondylosisnak. De hogyan is alakul ki pontosan, és milyen tényezők siettetik a folyamatot?
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Horváth Balázs, általános orvos
    2018-11-02 20:09
    A legtöbb térdsérülés hobbisportolás közben alakul ki, leggyakrabban a szalagok és a meniscusok érintettek. Ismerje meg a térd felépítését és a térdsérülések kezelési lehetőségeit!
    Panaszok
    Fájdalomközpont - Dr. Arnold Dénes Arnold, fájdalomspecialista
    2018-11-01 16:04
    Orvosi nyelven befagyott váll szindrómának nevezik azt a betegséget, amelynek hatására a szalagok, izmok megrövidülnek, a vállízület teljesen lemerevedik és mozgásképtelenné válik. Egyelőre nem tudni biztosan, hogy milyen tényezők lehetnek felelősek kialakulásáért, viszont az időben megkezdett kezeléssel a folyamat visszafordítható.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dr. Bálint Anita, reumatológus
    2018-10-29 20:51
    A köszvénybetegség a szervezetben kicsapódó húgysavkristályok által kiváltott tünetegyüttes, mely olyan ízületi gyulladást okozhat, amelyet rohamokban jelentkező fájdalom, duzzanat, kipirosodás, ízületi nyomásérzékenység jellemez. A köszvény kezelése nemcsak a tünetek megszüntetése, hanem a szövődmények elkerülése miatt is fontos!
    Betegségek megértése
    Budai Fájdalomközpont - Dr. Páll Zoltán, sebész, traumatológus, sportorvos
    2018-10-27 05:21
    A csuklósérülések mellett egyre gyakrabban fordul elő a mindennapokban, hogy a csuklónkat túlerőltetjük, például a napi 8-10 órás számítógépes munkával. Dr. Páll Zoltán, a Budai Fájdalomközpont sebésze, traumatológus, sportorvos szerint nem csak a csuklószorító segíthet.
    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Bálint Anita, reumatológus
    2018-10-26 14:55
    A spondylosis vagy gerincmeszesedés az életkor előrehaladtával mindenképpen jelentkező folyamat, a tünetek jelentkezése és súlyossága azonban egyénenként eltérő. Milyen panaszokat okozhat a spondylosis, és hogyan diagnosztizálható ez a betegség?
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!