Hirdetés
   • Mozgásszervi megbetegedések cikkek

   • Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Kovács Anikó, gyógyszerész
    2018-12-12 14:36
    Izom
    Izomsérülések (húzódások, zúzódások) esetén az izmokat ért mechanikai hatás miatt azok szerkezete károsodik. A sérülés mértékétől függően az izom mozgatása nehézkessé válhat, de akár az is előfordulhat, hogy a sérült nem képes mozgatni az adott végtagot. Milyen készítményekkel segíthetjük az izmaink regenerálódását?
    Panaszok
    WEBBeteg összeállítás - Cs. K., fordító, Dr. Bálint Anita, Dr. Kiss György, Dr. Ujj Zsófia Ágnes
    2019-01-19 09:36
    A belső combfájdalom oka lehet valami egyszerűbb dolog, mint egy izomhúzódás bemelegítés nélküli testedzés után, de komolyabb állapotra, például vérrögre is utalhat. Olvassa el cikkünket, hogy megtudja, mi okozza a fájdalmat, hogyan lehet azt enyhíteni, és mikor kell aggódnia.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Bálint Anita, reumatológus
    2019-01-18 21:05
    Mi az az osteophyta? Hogyan alakul ki? Milyen tüneteket okozhat? Hogyan diagnosztizálható, és milyen kezelési lehetőségek vannak?
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, klinikai farmakológus
    2019-01-18 14:35
    Az, hogy milyen mértékben befolyásolja a rheumatoid arthritis az Ön életét, nagymértékben függ attól is, hogy hogyan tud megbarátkozni betegségével. Fizikoterapeuták segítségével próbálja meg leküzdeni a betegsége által eredményezett korlátokat.
    Élet betegséggel
    reumatologia.hu
    2019-01-17 18:17
    Idős emberek között a krónikus betegségek közül a reumás betegségek a leggyakoribbak. A férfiak és nők egyaránt szenvedhetnek tőle.
    Betegségek megértése
    Budai Fájdalomközpont - Dr. Arnold Dénes Arnold MSc, sebész, fájdalomspecialista
    2019-01-16 17:05
    A térdben jelentkező kopás fájdalmassá teheti a hétköznapi tevékenységeket is, mint a lépcsőzés, a leülés, a felállás. Dr. Arnold Dénes Arnold MSc, a Budai Fájdalomközpont sebésze, fájdalomspecialista szerint azonban az injekciós terápiák jelentős javulást hozhatnak.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Bálint Anita, reumatológus
    2019-01-15 09:36
    A gerinccsigolyák közötti porckorongok a 30. életévtől fokozatosan megváltoznak, víztartalmuk csökken, rostjaik felhasadoznak, állományukban hasadékok, repedések keletkeznek; a belső kocsonyás mag megkisebbedik, miáltal a porckorong keménnyé, rugalmatlanná válik és feltöredezik.
    Egészségmegőrzés
    Oxygen Fájdalomcentrum - Dr. Pál Mónika, reumatológus
    2019-01-14 11:16
    Az ízületi fájdalom megnehezíti a mindennapokat, a sportolóknak pedig át kell gondolniuk, mit és mennyit edzhetnek. A nyak, a derék, a váll, a térd vagy az ujjak ízületeinek fájdalma csökkenthető, és az okok is kezelhetők.
    Betegségek megértése
    allergiakozpont.hu
    2019-01-13 19:03
    Az ízületi fájdalmak hátterében számos tényező állhat. Okozhatja sérülés, fertőzés, gyulladás, autoimmun betegség és porckopás egyaránt. A fájdalom az egyik testrészből a másikba sugározhat.
    Panaszok
    WEBBeteg, otvenentul.hu
    2019-01-12 17:36
    Deréknak a bordák alsó széle és a csípőlapát közti részt nevezzük. Minden, a környéken lévő szerv bántalma derékfájásban nyilvánulhat meg. Alapvetően háromféle kiváltó ok lehet: a hasi szervek megbetegedése, a gerinc melletti izomzat görcse, illetve a gerincoszlop betegsége.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dr. Puskás Réka, reumatológus
    2019-01-10 04:06
    A Klippel-Feil-szindróma olyan betegség, mely a nyakcsigolyák hibás fejlődésével jár és két vagy több nyakcsigolya összenövését eredményezi.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!