• Mozgásszervi megbetegedések cikkek

   • Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Szamosi Szilvia, reumatológus szakorvos
    2019-03-20 09:36
    Csípőízület
    Az előrehaladott csípőízületi kopás vagy más néven coxarthrosis kezelésében már a műtéti eljárások, elsősorban a művi csípőízület, endoprotézis valamilyen típusának beültetése jön szóba. Ezáltal csökkenthetjük az ízületi fájdalmat, a végső cél pedig a mozgás és stabilitás helyreállítása.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Lesznyák Judit
    2019-03-19 04:06
    A reumát és a köszvényt gyakran összekeverik, érdemes odafigyelni a különbségekre. Melyek ezek?
    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Bálint Anita, reumatológus
    2019-03-18 17:05
    A piriformis szindrómát először 1947-ben Robinson írta le. A piriformis szindróma tüneteinek hátterében az ülőideg (nervus ischiadicus) nyomás alá kerülése áll a foramen infrapiriforme területén.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Balogh Mária, újságíró, szakértő: Dr. Kelemen Miklós, szakjogász
    2019-03-17 13:33
    Sokan elképzelni sem tudják, mennyi utánjárás szükséges, mire egy beteg hozzájut a támaszt adó, segítséget nyújtó segédeszközéhez. A gyógyászati segédeszközök használata és támogatása jogszabályban meghatározott. Összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Osikóczki Orsolya, háziorvos
    2019-03-16 13:33
    Az étrend jelentős szerepet tölt be a köszvény megelőzésében és kezelésében. A WEBBeteg összegyűjtötte, hogy milyen étrendi változásokat érdemes beiktatni életébe.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dr. Szamosi Szilvia, reumatológus szakorvos
    2019-03-15 15:06
    Előrehaladott csípőízületi kopás esetén, ha az egyéb konzervatív módszerek - gyógyszeres fájdalomcsillapítás, fizioterápia, fürdőkezelés és gyógytorna - már nem elég hatékonyak, műtéti kezelés válhat szükségessé. Milyen szövődményekre érdemes odafigyelni a beavatkozás után? Hogyan terhelhetjük az ízületeinket?
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Rákóczi Éva
    2019-03-14 16:09
    A rhabdomyolysis a vázizomzat károsodásával, szétesésével, pusztulásával járó megbetegedés, amely az izomzat myoglobin proteinjének a vizeletbe történő kiválasztódásával jár.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Bálint Anita, reumatológus
    2019-03-13 16:05
    Az emberi test vázát a gerincoszlop alkotja a hozzá kapcsolódó csontokkal. A gerincoszlop felépítésében csigolyák és a köztük lévő porckorongok vesznek részt. Amennyiben valamely külső erőbehatásra a csigolyatest állományában törés következik be, és a csigolya magassága csökken, úgy kompressziós csigolya fracturáról vagy kompressziós csigolyaösszeroppanásról beszélünk.
    Betegségek megértése
    Semmelweis Egyetem
    2019-03-13 11:06
    Először végeztek csonton belüli eszközzel, a PRECICE mágneses végtaghosszabbító készülékkel végtaghosszabbítást a Semmelweis Egyetem Ortopédiai Klinikáján, amely hazai viszonylatban is az első ilyen beavatkozás volt.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Szamosi Szilvia, reumatológus szakorvos
    2019-03-12 18:36
    Már régóta ismert a magas húgysavszint (hyperuricaemia) és az ízületi gyulladás közötti összefüggés, mely a köszvény nevű betegségben nyilvánul meg. Arról azonban kevesebben tudnak, hogy más betegségekben is gyakorta mérhetünk magasabb húgysavszintet.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!