Az olajos magvak vagy a mogyoróvaj fogyasztása csökkenti a szívbetegség kockázatát a 2-es típusú cukorbetegséggel élő nők körében - állítják kutatók.
Vannak, akik emelkedett vérkoleszterin szintjük csökkentésére a jól bevált gyógyszereket mellékhatások miatt nem szedhetik, de áttérhetnek olyan kosztra, amely erre is jelent megoldást.
A közönséges étkezési ecet a népi medicinában már régóta ismert egészségvédő, zsírraktározást gátló hatását igazolta egy friss japán tanulmány - olvasható a LiveScience című amerikai...
WEBBeteg - Bodó Mariann, fordító -
2009.06.25. 09:46
A növényi eredetű, alacsony szénhidráttartalmú ételek elősegíthetik a súlycsökkenést és javítják a koleszterin szintet.
Korunk elhízásjárványának fő okozója nem a kevés fizikai munka és a mozgáshiány, sokkal inkább a túlzott kalóriabevitel. A kérdést számos oldaláról az Egészségügyi Világszervezet (WHO)...
Az elhízott gyerekeknél és tinédzsereknél nagyobb eséllyel alakul ki allergia, főként ételallergia - derült ki amerikai kutatók legújabb felméréséből.
Független Hírügynökség -
2009.05.09. 10:36
Az amerikaiak nem a mozgáshiány miatt kövérek, hanem azért, mert túl sokat esznek - állítja egy pénteken megjelent ausztrál tanulmány. A szerző felhívja a figyelmet, hogy a mozgás...
Azoknál a személyeknél, akik rendszeresen túlsütött vörös húst fogyasztanak, 60 százalékkal magasabb a hasnyálmirigyrák kockázata - állítják egyesült államokbeli kutatók, akik...
A magas vérnyomás csökkentésére javasolt étrend kiegészítése rendszeres mozgással és a testsúly csökkentésével még hatékonyabbá teheti a betegség gyógyszer nélküli kezelését. Az életvitel...
Független Hírügynökség -
2009.04.03. 14:27
Kis híján amputálni kellett a lábát egy amerikai nőnek, akinél a napi grapefruitdiéta miatt veszélyes vérrög keletkezett. Erről a Lancet című brit orvosi lap számolt be pénteken.
Független Hírügynökség -
2009.03.24. 17:25
A vörös húsok vagy a hústermékek fogyasztása növeli a halálozás kockázatát, a fehér húsok fogyasztása viszont csökkenti, derítette ki egy 10 éven át végzett amerikai vizsgálat.
Aki rendszeresen fogyaszt árpát, annak jelentősen csökken a vérkoleszterin szintje, és ennek eredményeként kisebb lesz a koszorúérbetegség kockázata. Amerikai kutatók az Annals of Family...
A kalcium feltehetően csökkenti a vastagbélrák és az emésztőszervi daganatok kockázatát férfiak és nők esetében egyaránt egy kiterjedt amerikai tanulmány szerint, amelynek eredményeit az...
WEBBeteg - Cs. K., fordító -
2009.01.30. 12:12
Egy új kutatási eredmény talán magyarázatot ad arra, miért is magasabb a túlsúlyosak aránya a nőknél. Ők ugyanis sokkal kevésbé tudnak ellenállni kedvenc ételeiknek, mint a férfiak. A...
Független Hírügynökség -
2008.12.09. 10:50
A rendszeres diófogyasztás egy sor anyagcsere-betegségtől menti meg az embert - derítették ki spanyol kutatók. Az amúgy is egészséges mediterrán étrend kedvező hatását a dió, mogyoró még...
Független Hírügynökség -
2008.11.13. 17:48
Az "úszógumi", vagyis a deréktáji zsírpárna drámai módon növeli a korai halál kockázatát, még akkor is, amikor valaki amúgy normális testsúlyú - derült ki egy minden eddiginél átfogóbb...
Független Hírügynökség -
2008.10.30. 15:55
Aki állandóan sok vörös húst fogyaszt, az könnyebben fertőződhet meg az E.coli baktériumnak azzal a fajtájával, amely súlyos vérzéseket is okozhat, állapították meg amerikai és ausztrál...
WEBBeteg -
2008.10.10. 09:10
Az olivaolaj nemcsak a koleszterinszintet csökkenti, hanem olyan hatóanyagot is tartalmaz, mely telítettségérzetet okoz. Ám ha valaki túl sokat fogyaszt, a mechanizmus nem működik...
Független Hírügynökség -
2008.09.22. 12:40
A fiatalok csaknem fele elégedetlen a testével, már az általános iskolában a gyerekek 25 százaléka, legalább egyszer fogyókúrázott, a középiskolásoknál ez az arány több mint 40 százalék...
WEBBeteg - Cs. K., fordító -
2008.08.24. 16:08
Egy amerikai tanulmány szerint a csecsemőkori anyatejes táplálás felnőttkorban alacsonyabb koleszterinszintet eredményez - számol be a kutatásról WebMD.com egészségügyi portál.
WEBBeteg -
2008.08.22. 15:40
A chips és a sült krumpli, az akrilamidon kívül más rákkeltő kémiai anyagot tartalmaz: müncheni kutatók, egy még veszélyesebb vegyületet mutattak ki, a glicidamidot.
WEBBeteg - K. J., fordító -
2008.07.15. 12:33
Életünk nagy részét (legalább napi nyolc órát, de inkább még többet) legtöbben munkahelyünkön töltjük, így ott kell véghez vinnünk fogyókúránkat is. Márpedig a munkahelyen elkezdett...
Független Hírügynökség -
2008.07.02. 17:14
A mediterrán étrend csupán néhány elemének beépítése a táplálkozásba akár 12 százalékkal csökkentheti a rák kialakulásának kockázatát - vélik a világ kutatói és tudósai, akik korábban már...
Független Hírügynökség -
2008.02.21. 12:56
A túl sok só is egyik oka lehet a gyermekkori elhízásnak. Az ételek sótartalmának csökkentése sok gyereket menthetne meg a felnőttkori beteges kövérségtől, a szívbetegségektől és...
Független Hírügynökség -
2008.02.12. 13:43
Óceánia szigetvilágának lakói már rég nem úgy néznek ki, mint a turistacsalogató brosúrák képein látszanak, amint azúrkék lagúnákon karcsú, izmos bennszülöttek kenukból halásznak....