Medipress -
2010.11.23. 08:37
Egy nemrég végzett kutatás végre fényt deríthet arra, miért hatékonyabb a zsírégetés a nap bizonyos szakaszaiban.
Jelentősen csökkenne felnőttkorban a szívbetegségek és a szélütés kockázata, ha már tizenévesként kevesebb sót fogyasztanának a fiatalok - közölték számítógépes modellezésük eredményét...
Medipress/MTI -
2010.10.30. 12:37
A Harvard-i Orvosi Egyetem kutatói megállapították, hogy a már sokat emlegetett omega-3 zsírsavak egy más területen is hasznosnak bizonyultak. Ugyanis ezek a halolajban megtalálható értékes...
Medipress -
2010.10.26. 17:12
A keserű csokoládé egyik összetevője segíthet a magas koleszterin szint szabályozásában. A Hull Egyetem vizsgálatai szerint a magas kakaó tartalmú csokoládé polifenolban (antioxidáns hatású...
Medipress -
2010.09.27. 11:17
Az Egyesült Államokban 2009-ben, 165 millió kilogramm termesztett áfonyát fogyasztott el a lakosság.
Medipress -
2010.08.27. 09:38
Dr. Niva Shapira és a Tel Avivi Egyetem kutatói megállapították, hogy étrendünk segítségével biztonságosabbá tehetjük a napsütést.
Virginiai szakemberek kutatása szerint, ha a fogyókúrázok a napi három főétkezés előtt mindig megisznak két pohár vizet, akkor átlagosan 2,3 kilogramm súlyfeleslegtől szabadulhatnak meg...
A sok konyhasó azért kedvezőtlen, mert emeli a vérnyomást és így az agyi katasztrófák, a szívinfarktus egyik legfontosabb kockázati tényezője.
A gyorséttermekben engedélyezni kellene, hogy koleszterincsökkentő gyógyszerrel együtt árulják a hamburgert és a sült krumplit, így a fogyasztók azonnal semlegesíthetnék is az ilyen ételek...
Medipress -
2010.08.09. 17:13
Mint életünk minden területen, az élelmiszerek táján is rengeteg, halhatatlan tévhit alapján tájékozódunk nap, mint nap. Az alábbiakban négyet gyűjtöttünk össze azok közül a tények közül...
A londoni Imperial College kutatói úgy vélik, hogy megtalálták a magyarázatot arra, miként védi a szívet a brokkoli: a zöldségben található egyik vegyület mozgósítja a szervezet természetes...
A sok lenmagot tartalmazó étrend, hatásosan csökkenti a koszorúér-betegség egyik legfontosabb kockázati tényezőjének, a "rossz" koleszterinnek a mennyiségét a vérben. Az egészséges...
Összefüggést talált a fehér rizs fogyasztása és a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának nagyobb kockázata között egy hétfőn közzétett amerikai tanulmány.
Egyre súlyosabb gondokat jelentenek az amerikai kórházakban a gyereket szülő elhízott nők - számolt be a problémáról a The New York Times, hozzátéve: mind több anya jelentős súlyfelesleggel...
Csökken a vérnyomása annak, aki mérsékli az agyoncukrozott üdítők rendszeres és bőséges fogyasztását - derült ki az Amerikai Szívgyógyász Társaság folyóiratában, a Circulation című...
nagyranovok.hu -
2010.05.19. 21:41
Zsírokra igenis szüksége van az emberi szervezetnek. Nemcsak azért, mert belőlük energiát nyerünk, de többek között azért is, mert a zsírok részt vesznek a sejthártya felépítésében...
Az olajos magvak fogyasztása jót tesz az egészségnek, mert egyéb előnyei mellett csökkentheti a vér koleszterinszintjét is - állapították meg hétfőn megjelent tanulmányukban amerikai...
Az Amerikai Szív Szövetség (AHA/American Heart Association)ajánlásai szerint a nők naponta legfeljebb 25 gramm - vagy 6 teáskanálnyi - cukrot fogyaszthatnak élelmiszerekben és italokban, a...
A konyhasóban szegény étrend vérnyomáscsökkentő hatása régóta ismert, ám ausztrál kutatók vizsgálata alapján kiderült, a csökkentett sómennyiség a verőerek tágulékonyságát is növeli.
Medipress -
2010.03.28. 03:20
Az amerikaiak már hosszú ideje küzdenek a kilókkal, a kutatók mostanáig inkább arra összpontosítottak, hogyan kezelhető a túlsúly és az elhízás, nem pedig arra, hogyan előzhető meg a...
Medipress -
2010.03.26. 08:42
A közegészségügyi vizsgálatok szerint az elmúlt 30 évben a foszfátbevitel emelkedése figyelhető meg, ami részben a táplálék-kiegészítőknek köszönhető. A túlzott foszfátbevital azonban...
Genetikai teszt segítségével megállapítható, hogy a túlsúlyosak számára melyik a leginkább testhezálló diéta - jelentették be az Amerikai Szív Társaság éves találkozóján. Az éppen uralkodó...
Az egyik vizsgált gén a zsír bélből való felszívódását befolyásolja. Azoknál az embereknél, akik ennek a génnek egy adott változatát hordozzák, több zsír szívódik fel az ételből, ezért a...
A 3-5 éves elhízott gyerekek 40 százalékánál volt magas, az úgynevezett C-reaktív fehérje (CRP) szintje, míg normál testsúlyú társaik 17 százalékánál mértek csak emelkedett értéket.
A piacon lévő gyógyszerek közül az egyetlen orlisztát hatóanyagú, vény nélkül is elérhető fogyókúrás gyógyszer megakadályozza, hogy a táplálékkal elfogyasztott zsír egy része a vékonybélben...